שתף קטע נבחר
 

2013: ענן אישי, הדפסה 3D ואובדן הפרטיות

אייפון חדש? קונסולות הדור הבא? עוד רשת חברתית? שנת 2013 מסתירה מספר חידושים טכנולוגיים בשרוול שאולי עוד יכולים להפתיע אתכם. נדפיס בתלת מימד, נשתמש יותר בטכנולוגית ה"ענן" ונמשיך לאבד את הפרטיות

למורת רוחם של חלק מרואי השחורות וחובבי נבואות יום הדין, שנת 2012 לא הסתיימה במלחמת גוג ומגוג אפוקליפטית שהפכה את כדור הארץ לאפר ואבק. ההיחלצות בעור שיננו מהארמגדון מאפשרת לנו לקחת נשימה, ולבחון את ההתפתחויות הטכנולוגיות העיקריות בתחום הגאדג'טים והאינטרנט אשר עומדות להיכנס בסערה לחיינו.

 

שנת 2012 חלפה בסימן של מלחמות עזות בין יצרני הטלפונים החכמים, המשך ההגמוניה המוחלטת של פייסבוק בזירת הרשתות החברתיות, הפריצה המפתיעה של אינסטגרם, ההשקה של ווינדוס 8 וכניסה של עוד ועוד מכשירים לזירה הצפופה של הטאבלטים והסמארטפונים. אולם מעבר לחדשות הטכנולוגיות הנוכחיות, העתיד טומן בחובו מספר תופעות וחידושים שאולי טרם שמעתם עליהם. להלן חמשת הטרנדים הטכנולוגיים המשמעותיים ביותר שעומדים לשנות את חיי כולנו בשנה הקרובה, או אולי קצת מאוחר יותר. אתם מוזמנים לשוב לכאן בסוף השנה הקרובה ולבדוק מה אכן התממש, ומה יתגלה כתחזית מופרזת או מופרכת לחלוטין.

 

טכנולוגיות ענן

במהלך 2012 נתקלנו ביותר ויותר תוכנות ואפליקציות אשר מסתנכרנות לאורך מספר מכשירי קצה, כמו המחשב הביתי, הלפטופ או הטלפון החכם. החזון של תומכי טכנולוגיית "הענן האישי", גורסים כי בעתיד הקרוב מאוד, כוח החישוב העילאי של שרתי-העל הענניים יגרום לירידה הדרגתית בקרנם של המחשב האישי והטלפון החכם המשוכלל, ויהווה את מרכז החיים הדיגיטליים של המשתמשים.

 

כבר היום הטכנולוגיה נפוצה מאוד בעולם העסקי, ואף מתחילה להראות ניצנים של יישום מעשי בעולם הגיימינג. הענן הביתי צפוי להכיל שירותי תוכנה, תקשורת ואינטרנט אשר יהוו את "בסיס האם" לכלל הצרכים הטכנולוגיים והבידוריים של המשתמש הביתי הממוצע. בעולם הענני, צרכנים יוכלו לגשת לענן הפרטי שלהם מכל מקום ובכל זמן, ללא תלות בפלטפורמה בודדת.

 

 

לגשת לכל דבר מכל מקום ()
לגשת לכל דבר מכל מקום

 

אפליקציות מתקדמות ב- html 5

Hypertext Markup Language או HTML הינה השפה הבסיסית ליצירת דפי אינטרנט ואפליקציות מקוונות. מאז שנביא האמת של עולם הגאדג'טים והאינטרנט, סטיב ג'ובס המנוח, הודיע כי מכשירי אפל לא יתמכו יותר בתקן פלאש לטובת הטמעתו ההדרגתית של ה- Html 5, לכולם כבר היה ברור מה צופן העתיד. השפה החדשה תכיל אפשרות להוספת אלמנטים מתקדמים יותר שישדרגו באופן משמעותי את חווית הגלישה, כגון גרפיקה מתוחכמת (אשר בעבר חייבה תוספי פלאש או סילברלייט), תוספי מיקום גיאוגרפי, אכסון נתונים מתקדם ועוד.

 

מובילות הפיתוח של התקן החדש הינן גם חברות פיתוח המכשירים הניידים הגדולות ולכך תהיה ההשפעה מידית על חווית המשתמש הצפויה בעתיד. הדבר משמעותי בעיקר לפיתוחן של אפליקציות ואתרים שייתמכו באופן גורף על ידי כלל הטאבלטים והסמארטפונים למיניהם, וכן לפיתוח אתרים שיתמכו באופן רחב יותר בגלישה ניידת. כל אלו ישפיעו באופן רב על עלויות זמני פיתוח, ויגרמו לכך שבזמן הבינוני- רחוק, כולנו נוכל לקבל אפליקציות חדישות, מתוחכמות וזולות יותר.

 

פלאש זה לחלשים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פלאש זה לחלשים(צילום: רויטרס)

 

Internet of things - האינטרנט בכל מקום

לדעת ספוקלנטים ועתידני טכנולוגיה, ה-iot או  Internet of things עומד להיות עמוד התווך של המהפכה הטכנולוגית של השנים הקרובות. התפיסה מדברת על "היתוך" של העולם האמיתי והווירטואלי: הפלנטה שלנו עומדת לגדל מערכת עצבים חדשה של מכונות ומכשירים מקושרים לרשת, אשר "ידברו" ביניהם, ללא כל צורך התערבות אנושית. הכוונה היא לקישור הולך וגובר של חפצים יומיומיים לרשת, החל מרמזורים, מוצרי צריכה, מערכות מידע, מערכות בריאות ובטחון ואפילו פירטי לבוש.

 

אפל כרגיל מקדימה את כולם, וכבר ב-2008 היא רשמה פטנט בעל הכותרת "אזור רשת אישי", במסגרתו חפצים יומיומיים יקושרו באמצעות טכנולוגיות אלחוטיות שונות, החל מבלוטות' ועד הרשת הסלולארית. דמיינו עולם שבו אתם קמים בבוקר, מחברים את האייפון לשקע ייעודי במעיל, בתיק, בכובע או במשקפיים, ובאותו רגע אתם נחשפים לעולם מקושר ומרושת, בו כל צורך טכנולוגי נמצא בקצות אצבעותיכם. כך זה לפחות בתיאוריה. בפועל יתכן שזו ההתחלה של מרד הבינות המלאכותיות הגדול שיביא לקץ האנושות .

 

היי רמזור, רוצה להיות חבר פייסבוק שלי? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
היי רמזור, רוצה להיות חבר פייסבוק שלי?(צילום: shutterstock)

 

אובדן הפרטיות

בעברו הלא רחוק, האינטרנט היה מבצר האנונימיות, ואפשר לרבים לברוח לעולם מרובה אפשרויות ללא החובה להזדהות ולחשוף את פרטיהם האישיים. בשנים האחרונות אנו עדים לכך שמבצר זה הולך ומתפורר, במקומו מתגלה עולם בו עינה הבולשת של התאגידים כבר נמצאת בכל מקום, ומעוניינת לדלות כל פרט מידע אפשרי מהמשתמש.

 

שימוש פשוט באינטרנט משאיר עקבות דיגיטליות שגוררות אחריהן פרסום מותאם קהל יעד, אתרים ואפליקציות רבות מחייבים רישום דרך פייסבוק, תוכנות על גבי הסמארטפון משדרות את מיקום המשתמש דרך תוסף GPS, ואפילו אינסטגרם הרשתה לעצמה למכור תמונות של משתמשים (אך חזרה בה מיד). ב-2013 מגמה זו הולכת להתרחב ולתפוח באופן משמעותי, וגם אם לרוב מדובר במעקב לצרכי פרסום ורווחים, ברור שנפער פתח עצום במרחב האישי שלנו, אליו יכולים להסתנן גורמים עברייניים, ממשלות חטטניות, או סתם אקסית נקמנית.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הדפסה תלת ממדית

מה שהיה פעם טכנולוגיה ניסיונית ששימשה בעיקר להכנת אבות- טיפוס, הפך היום ליישום נפוץ בתעשיות רבות, החל מהכנת חלקי חילוף לתעשיית הרכב, הרכבת חפצי אמנות ויצירת אביזרים לתעשיית הקולנוע. אנליסטים צופים כי טכנולוגיית "האריגה" התלת-ממדית תגדל ותתרחב, ולא ירחק היום בו יהיה ניתן למזער אותה לגודל אישי, ולהזמין מדפסת תלת ממדית היישר לביתכם. לא מדובר במשהו מספרי מדע בדיוני: היכולת קיימת וישימה כבר היום. מגזין האקונומיסט כינה את הטכנולוגיה החדשה כ"המהפכה התעשייתית השלישית", וממשלת ארה"ב רואה בפיתוח הטכנולוגיה כיעד אסטרטגי ממעלה ראשונה. בטווח הקרוב, המשמעות היא יצור מהיר יותר של מכשירים שונים, בעלות נמוכה יותר. בטווח הרחוק, יתכן והטכנולוגיה החדשה גם טומנת בחובה תרחישים פסימיים, כגון ייצור המוני ופשוט של כלי נשק, אבל כפי שניתן לראות מהסרטון הבא, בו מנסים לירות באמצעות נשק שחלקיו הודפסו בשיטה זו - עוד חזון למועד.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להדפיס לעצמך מטוס קטן
צילום: shutterstock
מומלצים