הנערה שנורתה על-ידי טליבאן שוחררה מביה"ח
גיבורת פקיסטן שוב על הרגליים: מללה יוסופזאי, שנורתה בראשה על-ידי אנשי הארגון המוסלמי הקיצוני משום שניסתה לקדם חינוך לנשים, שוחררה לראשונה מביה"ח בבריטניה ובתמונות היא נראתה מחייכת. מצפה לה ניתוח לשיקום הגולגולת
הנערה שריגשה את העולם עומדת שוב על הרגליים: הפקיסטנית בת ה-15 מללה יוסופזאי, שנורתה בראשה על-ידי אנשי טליבאן משום שניהלה קמפיין נגד הארגון המוסלמי הקיצוני ובעד מתן חינוך לנשים, שוחררה מבית החולים בבירמינגהאם שבו טופלה בשבועות האחרונים. כך מסר היום (ו') בית החולים.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
בית החולים על שם המלכה אליזבת בבירמינגהאם פרסם תמונות סטילס ו-וידאו שבהן נראת יוסופזאי מחבקת אחיות, מניפה את ידה לשלום ומחייכת בביישנות. צעדיה נראו הססניים כשצעדה במסדרון בעודה משוחחת עם האחיות, אולם גורמים רשמיים בבית החולים אמרו כי היא חזקה וכי היא מחלימה היטב.
מללה תחיה עם הוריה ושני אחיה בבריטניה בעודה ממשיכה לקבל טיפול, אולם היא תאושפז שוב בחודש הבא לניתוח נוסף כדי לשקם את הגולגולת שלה. מומחים אופטימיים בנוגע להחלמתה של מללה, שהוטסה מפקיסטן לבריטניה באוקטובר, מפני שמוחותיהם של בני נוער עדיין גדלים ולכן יכולים להסתגל טוב יותר לטראומה מאשר אלה של מבוגרים.
"מללה היא אישה חזקה ועבדה קשה עם אנשים הדואגים לה כדי לעשות התקדמות מצוינת", אמר ד"ר דייב רוסר, המנהל הרפואי של בתי החולים האוניברסיטאיים בבירמינגהאם. "בעקבות שיחות שנערכו עם מללה והצוות הרפואי שלה, החלטנו ששהות בבית עם הוריה ושני אחיה תועיל לה".
יוסופזאי נורתה בראשה מטווח קרוב באוקטובר על-ידי אנשי הטליבאן הפקיסטני בשעה שעזבה את בית הספר שלה בעמק סוואט. מאז התקרית הפכה יוסופזאי לסמל, גם על רקע העובדה שפוליטיקאים רבים בפקיסטן נמנעו מלגנות באופן נועז מספיק את המעשה של הטליבאן, שגם 11 שנה אחרי הדחתו מהשלטון במדינה עדיין מטיל אימה ברחבי פקיסטן. מאז שיוסופזאי נורתה הבטיחו מנהיגים ברחבי העולם לתמוך
בקמפיין שלה ויותר מ-250 אלף בני אדם חתמו על עצומות באינטרנט הקוראות להכריז עליה מועמדת לפרס נובל לשלום על רקע פעילותה.
יוסופזאי יצאה לראשונה נגד הטליבאן כשהייתה בת 11, אז הפסידה ממשלת פקיסטן את השליטה בעמק סוואט שבו היא מתגוררת לאנשי הטליבאן. מללה, תלמידה חייכנית, רצתה לגדול ולהפוך להיות רופאה, אך נעתרה לבקשתו של אביה שתחתור להיות פוליטיקאית. בשבועות שאחרי תקרית הירי ערכו אזרחים פקיסטנים כמה הפגנות מחאה והדליקו נרות לכבוד יוסופזאי, אולם גורמי ממשל רשמיים נמנעו ברובם מלצאת בהצהרות פומביות המגנות את הטליבאן. מבקריה של ממשלת פקיסטן אמרו כי הדבר מעיד על היעדר נחישות מספקת שלה נגד הטליבאן.
Read this article in English