דינר אקספרס: ארוחת ערב בצ'יק צ'יק
קר בחוץ וסוער וכל מה שבא לעשות זה להישאר בבית ולבלוס משהו בזריזות. ערוץ האוכל מציג: שפע רעיונות ומתכוני אקספרס לארוחת ערב כיפית ומהירה
קציצות
מכל העדות ובכל הטעמים - קציצות הן ללא ספק אחד ממאכלי הבית הזולים והאהובים בישראל. קונים 300-400 גרם בשר טחון (ואפשר להשתמש, כמו שתראו במתכונים שלפניכם, גם בבצל או רק בטונה מקופסה), מוסיפים ביצים ופירורי לחם, מכדררים ואופים והופ! יש מנה עיקרית בבית.
עוד בערוץ האוכל:
להיטי המטבח ההונגרי: מתכוני גולאש, לצ'ו ועוד
עוגי קרמבו: הביסקוויט פותח בקריירה עצמאית
"קצת אוכל פשוט וכשר": מתכוני יהדות ספרד
אנחנו ממליצים על אופציית האפייה, שגם מקלה על העניניים ומקצרת וגם בריאה יותר. אתם כמובן מוזמנים להכין איזה מתכון שבא לכם:
קציצות בשריות:
קציצות עוף אשכנזיות של זמי שרייבר ("סנדר")
פצצה של קציצה: 4 מתכונים לארוחה יום יומית
ארוחה בעשרים שקלים: קציצות טונה
קפטיקאס ברוטב: אוכל תורכי, יווני ובולגרי בלדינו
קציצות צמחוניות:
קציצות בצל צמחוניות של הקיבוץ: מתכונים מ-"חדרוכל"
קציצות אזוקי ועוד: מתכונים טבעוניים
יפות שבא לבכות: 4 מתכונים של קציצות טבעוניות
שקשוקה
אחרי הכל, אין הרבה דברים שהם יותר טעימים מביצים. הווריאציה המשביעה והמנחמת שלהן בערב היא שקשוקה.
אי אפשר לטעות עם עגבניות טריות ובצל (או עם רוטב מוכן - לא תמיד יש כוח לחתוך ולקצוץ ולעמול מול הכיור במטבח במשך דקות ארוכות) וההרפתקנים מוזמנים לנסות ולהכין שקשוקה תרד בבית, עם תרד טרי או קפוא, רוטב בשמל, שום כתוש ושאריות של גבינות מהמקרר.
וככה עושים את זה לפי הספר:
רפי כהן עושה לנו חלושעס עם מתכוני שקשוקה מדהימים
רותי קינן שלנו עם מתכון שקשוקה בסיסי והצעות לשלל שדרוגים
שקשוקה רומנית: ממליגה עם גבינה וביצים
פסטה
פתרון שהוא תמיד זריז וטעים: להכין קערה גדולה של פסטה, פתרון קלאסי לארוחת ערב משפחתית או אפילו לזוג או יחיד.
אנחנו אוהבים את הפסטה שלנו מתלטפת בשמן זית, פרוסות שום, קורטוב של חמאה ועשבי תיבול טריים (בזילקום וכוסברה) או לחלופין עם כבדים צלויים במחבת כבדה עם שמן זית, ותוספת אלגנטית של ברנדי (ואפשר גם מעט סוכר), דקה לפני תום הבישול.
מתכונים קלים וטעימים לפסטות על בסיס רוטב עגבניות:
צבע אדום: מתכונים איטלקיים על בסיס עגבניות
ספגטי בפלפלים ועוד: מתכונים מאמיליה רומאניה
פסטות עם גבינה ושמנת:
קרבונרה ועוד: המתכונים האיטלקיים של קופי בר
על פסטה ושאריות: מתכוני פסטה משאריות
פסטות צמחוניות:
פסטה טרייה וטבעונית - קסם של מתכון
ומיכל וקסמן עם פסטה מהפנטת עם שומר
חזה עוף
חזה עוף הוא נתח רזה, משביע וטעים במיוחד. איך תשלבו אותו במתכון זריז? בקלות. קנו חזה שלם, חממו היטב מחבת ברזל (או כל מחבת כבדה אחרת), צלו אותו כמה דקות מכל צד והגישו חם-חם, פרוס לצד סלט, או פירה. תענוג פשוט ונהדר, באחריות.
עוף עם אופי: מתכוני עוף של שאול בן אדרת בקלי קלות
בלי לדפוק את המנה: עומר מילר עם מתכון של חזה עוף ביין לבן לסטודנטים
סופג הכל: חזה עוף בנוסח סיני של רותי קינן
מתכוני חזה עוף למתקדמים:
סרנדה למרינדה: חזה עוף ב-4 גרסאות
מתכון מנצח לחזה עוף צלוי ולוהט
פשטידה זריזה
אוף, כמה שאנחנו אוהבים פשטידות שמכינים בין רגע, בלי קלתית ובלי בעיות. המתכונים הם לרוב די פשוטים - תנו צ'אנס לאחד מאלה המצורפים:
פשטידות בקלי קלות: מתכונים קלילים
פשטידות מבית היוצר של דליה פן-לרנר
מתכון לפשטידת ברוקולי קלילה ומנצחת
מרק מנחם
אחרי יום ארוך, גם מרק מנחם יכול להיות ארוחה זריזה ולא יותר מדי כבדה. מרק עדשים כתומים הוא הפייבוריט הביתי: מטגנים בצל בשמן קנולה עם 2 כפיות בהרט. כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים 5 כוסות מים רותחים וכוס אחת של עדשים כתומים. מבשלים 30 דקות על אש בינונית והופ! יש לכם אחלה של מרק במינימום מאמץ.
עוד מתכוני מרק לעת ערב:
ועוד מתכונים נהדרים - בספיישל אקדמיה לבישול של ערוץ האוכל