סין: מחנות עבודת הכפייה ייסגרו השנה
המחנות ל"חינוך מחדש באמצעות עבודה" הוקמו בשנות ה-50, כדי להשתיק את מתנגדי המשטר הקומוניסטי. לאחר מקרים שעוררו זעם ציבורי, כמו מעצר אם לבת שנאנסה, הודיע ראש מנגנון הביטחון הפנימי כי השימוש בהם יופסק השנה
לאחר עשרות שנים של "חינוך מחדש", סין תשים קץ למערכת מחנות עבודת הכפייה שלה. כך דיווחה היום (יום ב') התקשורת הסינית מפיו של ראש מנגנון הביטחון הפנימי. זהו צעד ראשון להגשמת הבטחות הרפורמה של המנהיג החדש של המפלגה הקומוניסטית, שי ג'ינפינג.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
המערכת השנויה במחלוקת קיימת מאז שנות ה-50 של המאה הקודמת, אז נוסדה כדי להשתיק את מתנגדי המשטר הקומוניסטי. היא מאפשרת למשטרה ולרשויות נוספות לשלוח עצורים ל"חינוך מחדש באמצעות עבודה" למשך ארבע שנים, ללא הליך משפטי. על פי כלי תקשורת שמבקרים את סין, בסופו של דבר העצורים, שרובם חשודים בעבירות קלות, מנוצלים כעבדים.
"השימוש במערכת החינוך-מחדש באמצעות עבודה יופסק השנה, לאחר אישור ועדת קונגרס העם הלאומי", דיווחה הטלוויזיה הממלכתית CCTV, בצטטה את מנג ז'יאנג'ו, ראש הוועדה לעניינים פוליטיים ומשפטיים שמונה לא מכבר. קונגרס העם הלאומי הוא פרלמנט שמשמש בעיקר חותמת גומי ומתכנס במרס מדי שנה. עוד כלי תקשורת ציטטו את הדברים, אך לא פורסמו פרטים נוספים.
על פי רשת CNN, נציבות האו"ם לזכויות אדם העריכה כי בסין 320 מחנות עבודה שבהם מוחזקים כ-190 אלף עצורים. המבקרים טוענים כי המחנות מנוצלים להרחיק מתנגדי משטר ומאמיני פאלון גונג.
בשנים האחרונות התעוררה מחלוקת סביב המחנות, ובאוקטובר האחרון נשמעו קולות ברורים גם בקרב ההנהגה שקראו לרפורמה במערכת הידועה לשמצה. ג'יאנג וויי, ראש ועדה ממשלתית לרפורמה משפטית, אמר אז כי יש הסכמה רחבה בשלטון על הצורך ברפורמה.
"המערכת תוכננה לשמור על הסדר הציבורי, למנוע ולהפחית פשיעה על ידי טיפול באנשים שביצעו עבירות קלות אבל ניתן היה להענישם על פי החוק הפלילי. ואכן היה לה תפקיד חשוב בשמירה על הסדר בתקופות מסוימות, אבל עם התפתחות החברה ומערכת החוק, הלכו והתבררו כְּשליה", אמר ג'יאנג.
בשנה שעברה עוררו שני מקרים זעם ציבורי על השימוש במחנות: אם נשלחה לשנה וחצי של עבודה במחנה בגין "הפרעה לסדר הציבורי". פשעה היה שהיא פנתה לרשויות בדרישה להוציא להורג את הגברים שהורשעו באונס בתה בת ה-11. במקרה אחר נשלח נציג המפלגה בכפר לשנתיים עבודה בגין פרסום מחדש (ריטוויט) של ציוצים ברשת ווייבו (המקבילה הסינית לטוויטר) שהמשטר החשיב למסיתים.
ג'ינפינג. צעד ראשון בהבטחות לרפורמה?
צילום: gettyimages
מומלצים