שתף קטע נבחר

 

לתקוף את הבורות: הודים נחשפים ללימודי השואה

באסיה בכלל ובהודו בפרט לא מורגשים גילויי אנטישמיות, אולם היטלר מהווה שם מודל להערצה. עובדה זו הניעה את משרד החוץ לזמן לארץ אנשי חינוך מהודו וממדינות נוספות ולהדריכם ביד ושם בלימוד השואה. "הנושא מעניין רבים בעולם"

מביאים את סיפור השואה לאסיה ולאוקיאניה: ישראל החליטה לחשוף לראשונה אנשי חינוך ממדינות שונות להדרכה בלימוד השואה. קבוצות של מנהלים ומורים מהודו, אוסטרליה וסינגפור כבר הגיעו לארץ והם מתמחים בבית הספר הבינלאומי של יד ושם. בהמשך יגיעו להתמחות בנושא גם קבוצות של אנשי חינוך מניו זילנד וקוריאה.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - בפייסבוק של ynet

 

היוזמה להבאת הקבוצה מהודו, שמונה 20 מנהלי בתי ספר ומורים, משותפת למשרד החוץ, לשגרירות ישראל בניו דלהי ולקונסוליה הכללית של ישראל במומבאי. המשלחת מהודו שחבריה לבושים בבגדים מסורתיים הובאה לארץ מתוך מטרה ללמד על השואה ועל מוראותיה כלקח לאנושות בבתי ספר ואוניברסיטאות בהודו. חלק מהמשתתפים מייצגים את רשת החינוך העצמאית הגדולה ביותר בהודו, שבה מתחנכים יותר משני מיליון תלמידים, מגילאי הגן ועד לאוניברסיטאות.

 

"יהיו גם הדרכות בהודו". אנשי החינוך מהודו ביד ושם (צילום: באדיבות משרד החוץ) (צילום: באדיבות משרד החוץ)
"יהיו גם הדרכות בהודו". אנשי החינוך מהודו ביד ושם(צילום: באדיבות משרד החוץ)

 

המשלחת מהודו הוזמנה לישראל כחלק מתוכנית שמובילים המחלקה למאבק באנטישמיות במשרד החוץ ויד ושם, מתוך מטרה לחזק את לימודי השואה ברחבי אסיה. "זה מראה עד כמה נושא השואה מעניין רבים בעולם והוא בהחלט רלוונטי גם בראשית המאה ה-21", אמר גדעון בכר, מנהל המחלקה למאבק באנטישמיות במשרד החוץ.

 

בכר אמר עוד כי "בשנת 2013 אנו מתכוונים להרחיב את לימוד השואה למדינות שמעולם לא התקיים בהן לימוד מסודר של השואה כמו דרום קוריאה וקפריסין ולקיים הדרכות ניידות בהודו באמצעות צוות מומחים מיד ושם ומשרד החוץ".

 

באסיה בכלל ובהודו בפרט לא מורגשים גילויי אנטישמיות, אך יחד עם זאת על מדפי חנויות הספרים בהודו ניתן למצוא את הספר "מיין קאמפף" שכתב הצורר הנאצי אדולף היטלר. כמו כן קיימת בהודו הערצה להיטלר שמהווה דמות של "איש חזק" מבלי שהציבור המקומי מבין את מעשיו. בהקשר זה אמר בכר כי "דווקא בשל כך חשוב ללמד את השואה במדינה זו".

 

באסיה גם פושה התופעה של שימוש נרחב בסמלים נאצים. כך למשל, חנות נוחות בטייוואן הנפיקה בעבר מחזיקי מפתחות עם דמותו של היטלר, אך בעקבות מחאת הנציגות הישראלית

 החליטה הרשת להפסיק השימוש במחזיק המפתחות.

 

בבית ספר בתאילנד צולמו תלמידים במדים נאצים ובהצדעה במועל יד במהלך יום ספורט. לאחר שהושמעה מחאה ישראלית-יהודית, בית הספר החליט להתנצל. באחרונה גם סערה הקהילה היהודית בהודו לאחר שמדינת גוג'רט בהודו נפתחה חנות בגדים תחת השם "היטלר". בעקבות התערבות משרד החוץ והקהילה היהודית הקטנה בהודו, החליטו בעלי החנות לשנות את שמה.

 

הדיפלומטים הישראלים באסיה אומרים כי השימוש בסמלים נאצים נובע בדרך כלל מבורות ולא מתוך כוונות זדון. "הרבה אנשים באסיה אינם מודעים למה שקרה באירופה. לצערנו, רבים חושבים שהיטלר היה גיבור ולא מפלצת ולכן חשוב שנחזק את החינוך לזכר השואה", הסבירו במשרד החוץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הנושא רלוונטי בראשית המאה ה-21". הקבוצה מהודו ביד ושם
צילום: באדיבות משרד החוץ
מומלצים