מחקר: בפייסבוק מרגישים פחות בודדים
מחקר חדש מציע הסבר לפעילות המרובה שלנו בפייסבוק: ברשת החברתית אנחנו מרגישים פחות לבד. החוקרים: פייסבוק היא כמו חטיף בין ארוחות, מטפלת ברעב הקטן לקשר חברתי
הסטודנטים בקבוצת הניסוי נדרשו למלא אחר שתי משימות: למלא טופס שנועד להעריך את בריאותם הנפשית במהלך שבוע, ולהעלות לפייסבוק יותר סטטוסים ממה שהם רגילים בדרך כלל. סטודנטים בקבוצת הביקורת לעומת זאת, נדרשו להמשיך לכתוב באותה התדירות כמו שהם רגילים.
בתום השבוע הסטודנטים בקבוצה הראשונה העלו כ-8.71 סטטוסים בשבוע, לעומת 2.2 סטטוסים בממוצע שהעלו המשתתפים בקבות הביקורת. עם זאת, הם לא הרגישו מאושרים יותר או אפילו מדוכאים יותר – אבל הם כן הרגישו מחוברים יותר לחברים שלהם ופחות בודדים.
המסקנה היותר מעניינת מהמחקר אליה הגיעו החוקרים היא שזה בכלל לא משנה הסטודנטים זכו לקבל תגובות או לייקים על הסטטוסים שלהם, עצם העלאת התוכן היא שהפיגה את תחושת הבדידות. מתוך 545 סטטוסים שהועלו בתקופת המחקר, רק 79% קיבלו איזו שהיא תגובה. כדי להסביר את הממצאים, החוקרים טענו כי הפייסבוק פועל כמו נישנוש בין ארוחות: הוא פשוט עוזר לסתום את הרעב הקטן ליצירת קשר עם אנשים.
נראה שבכל הקשור למחקרי בראיות, פייסבוק היא הקפה החדש: מצד אחד, פייסבוק מזיקה לדימוי העצמי של בני נוער וילדים ופוגעת בכישורים החברתיים, מצד שני היא גורמת לנו להרגיש פחות לבד ומונעת מבני נוער להשתמש בסמים. הפתרון כנראה, כמו תמיד, הוא בכמויות.