שתף קטע נבחר

 
צילום: אסף גדיש, רועי קופר, lowshot

חוזים בזרימת נחלי הצפון: "פשוט מדהים פה"

ישראלים רבים עלו לצפון וצפו מקרוב בזרימות האדירות. אחד המטיילים בנהר הירדן רטן: "ב-92' הנהר עלה יותר גבוה"

לא מעט ישראלים התמודדו הבוקר (יום ג') עם הפקקים האדירים באזור המרכז, אחרים ניצלו את מזג האוויר החורפי כדי להישאר מכורבלים מתחת לשמיכות והיו גם רבים שבחרו לעלות לצפון ולצפות מקרוב בזרימות המים האדירות בנחלים.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

120 קוב בשנייה. נחל דישון, היום (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
120 קוב בשנייה. נחל דישון, היום(צילום: אביהו שפירא)

 

באחת מגדות נהר הירדן ההררי, למרגלות מושב משמר הירדן, עצרו כמה מטיילים בגדת הנהר וניסו להביט מקרוב בתופעת הטבע המרהיבה. "בשנת 92' הנהר עלה יותר גבוה", רטן אחד מהמטיילים. מטייל אחר שהגיע מהגליל המערבי אמר בהתלהבות: "מדהים פה, סוף סוף, אחרי הרבה זמן. לך, לך לגשר ותראה איזה יופי". בשנייה אחת חלפו מתחת לגשר בנות יעקב הישן 120 קוב מים.

 

כ-70 קילומטרים דרומה משם, זרמו המים בשצף אל הירמוך ואל הירדן הדרומי. אורנה שמעוני שמתחזקת את אי השלום בנהריים לא יכולה הייתה לעצור את ההתרגשות שאחזה בה. "הירמוך שוצף וגועש, הדלתות של סכר רוטנברג מגיעות בקיץ כמעט עד הסלעים שעל הקרקע - גובה המים. עכשיו הסכר מכוסה, הנהר כולו קצף, ירדו פה כמעט 100 מ"מ גשם".

 

מפל סער בשיאו, היום (צילום: ענת זיסוביץ' ) (צילום: ענת זיסוביץ' )
מפל סער בשיאו, היום(צילום: ענת זיסוביץ' )

 

שוצף וגועש. כפר בלום, היום (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
שוצף וגועש. כפר בלום, היום(צילום: אביהו שפירא)

 

כמויות הגשמים הגדולות גרמו להצפות כבישים בגליל העליון. הקטע שעובר בין הבניאס לצומת סער נסגר לתנועה וכך גם בקטע הכביש שעובר בין קיבוץ סאסא לצומת חירם. "ייקח עכשיו שבוע עד שהמים יתנקזו ואפשר יהיה לעבור פה", העריך אחד מתושבי האזור. עובד נתיבי ישראל קרא לנהגים שביקשו לעבור בכביש: "חסום כאן, הכביש מוצף".

 

אלה שביקשו להגיע להגיע ליישוב מתת נאלצו לבצע עיקוף

 שנאמד ב-20 דקות. ערן עברון, תושב מתת, הסביר: "זה קורה בכל חורף. יש שם את מערת פער, זה בולען שמתמלא בגשמים עזים ובזרימת מים מוגברת. הבור לא יכול להכיל את כל המים".

 

ביערות ביריה וברעם קרסו כמה עצים על הקרקע. חלקם הוזזו בשלמותם לצד הדרך. "בגלל הגשמים העזים נוצרה גלישת אדמה ביערות וכתוצאה מכך קרסו עצים בדרכי הגישה של יער ביריה", אמרו בקרן קימת לישראל.

 

באזור מירון שבגליל העליון ירדו מתחילת הסערה הנוכחית 250 מ"מ גשם וקרוב ל-200 מ"מ ירדו ברמת הגולן. דובר רשות המים ציין כי "יש לצפות שבעקבות הגשמים הצפויים גם בימים הקרובים נעבור את הממוצע של חודש ינואר ושליש מהכמות השנתית הכוללת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
פלא בצפון. נחל דישון, היום
צילום: אביהו שפירא
מומלצים