סעודיה ערפה ראש עוזרת בית זרה ש'רצחה' תינוק
צעירה מסרי לנקה נידונה ב-2007 לעונש מוות אחרי שהורשעה שחנקה למוות תינוק שבו טיפלה אחרי שרבה עם אמו. אחרי שערעוריה נדחו וגם פניותיו האישיות של נשיא ארצה לא עזרו, היא הוצאה להורג. "אמנסטי": "היא הייתה קטינה בעת מות התינוק"
סעודיה: העניש עוזרת בית - ונעץ מסמרים בגופה
עוד חדשות בעולם :
סקר: האמריקנים אוהבים כינים יותר מהקונגרס
מעבורת התנגשה ברציף במנהטן, עשרות נפצעו
נמצא צילום נדיר של פטריית העשן מהירושימה
איראן בוחשת במצרים: שר פוטר בגלל בכיר טרור
שר הפנים הסעודי פרסם הודעה לפיה ריזאנה נאפיק הוצאה הבוקר להורג בעיר דאוודמי, הסמוכה לבירה ריאד. ממשרד החוץ של סרי לנקה נמסר כי נאפיק נידונה לעונש מוות ב-2007 אחרי שמעסיקה הסעודי האשים אותה בהרג בנו התינוק בעת שהאכילה אותו בבקבוק. לפי משרד הפנים הסעודי, התינוק נחנק על ידי עוזרת הבית הזרה אחרי ויכוח שפרץ בינה לבין אמו של התינוק.
ממשלת סרי לנקה ערערה נגד עונש המוות שנגזר על אזרחית ארצה, אולם בית המשפט העליון של סעודיה דחה אותה ב-2010.
לפי תעודת הלידה, נאפיק הייתה בת 17 בלבד
"הנשיא מהינדה ראג'הפקשה פנה באופן אישי בשתי הזדמנויות מיד לאחר אישור עונש המוות וגם לפני כמה ימים כדי למנוע את ההוצאה להורג ולהעניק חנינה לעלמה ריזאנה נאפיק", נמסר בהודעת משרד החוץ של סרי לנקה.ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל" מסר כי בדרכון שבו השתמשה נאפיק כדי להיכנס לסעודיה במאי 2005 צוין כי היא נולדה בפברואר 1982, אולם בתעודת הלידה שלה מצוין שהיא נולדה שש שנים מאוחר יותר - כלומר, היא הייתה בת 17 בעת מותו של התינוק הסעודי.
משקי בית רבים בסעודיה תלויים בעוזרות בית ממדינות אפריקניות ואסייתיות. פעמים רבות דווח על מקרים של התעללות קשה של משפחות בעוזרות הבית שלהן, ושאלֶה בתגובה תקפו את ילדי המעסיקים שלהן.
בארגון "אמנסטי" גינו את הוצאתה להורג של עוזרת הבית מסרי לנקה. "סעודיה היא רק מדינה אחת מתוך שלוש מדינות שמוציאות להורג אנשים בגלל פשעים שביצעו כילדים", מסרה נישה ואריה, חוקרת בכירה בנושא זכויות נשים בארגון Human Rights Watch. "בעצם הוצאתה להורג של ריזאנה נאפיק, הפגינו הרשויות בסעודיה זלזול בוטה באנושיות בסיסית כמו גם במחויבויות הבינלאומיות של סעודיה".
סעודיה, בעלת ברית קרובה ביותר לארצות הברית, היא מונרכיה אבסולוטית שדינה הוא הדין האיסלאמי (שריעה). השופטים בממלכה שבמפרץ הפרסי מבססים את פסיקותיהם על פרשנותם את השריעה ולא על קוד משפטי או תקדימים.
טרם ההוצאה להורג מסר ארגון "אמנסטי" כי נאפיק לא זכתה לראות עורכי דין - גם בחקירתה במשטרה לפני המשפט וגם במהלך משפטה ב-2007. "נראה כי היא עצמה הייתה ילדה באותה עת וקיים חשש אמיתי לגבי הגינות המשפט שלה", אמר פיליפ לותר, מנהל מחלקת המזרח התיכון וצפון אפריקה ב"אמנסטי".