שתף קטע נבחר

 

הפיוס הפלסטיני: אבו מאזן ומשעל נפגשו בקהיר

גורמים פלסטיניים ומצריים שנכחו בפגישה מסרו כי הפגישה בין שני המנהיגים נמשכה זמן רב והייתה "באווירה חיובית". עם זאת, אבו מאזן סירב בתוקף לקיים פגישה משולשת עם הנשיא המצרי מורסי, באופן שיעניק לגיטימציה להנהגתו של חאלד משעל

הנשיא הפלסטיני אבו מאזן נפגש אמש (ד') בקהיר עם ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל במטרה להניע מחדש את שיחות הפיוס בין פתח לחמאס. לפי גורמים מצריים, השניים הסכימו להתחיל ליישם את הסכם הפיוס הפנים-פלסטיני שהושג בשנת 2011, אך לא ברור באיזה אופן. קודם לכן נפגש הנשיא הפלסטיני עם נשיא מצרים מוחמד מורסי.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

עוזרו הבכיר של אבו מאזן, נביל אבו רודיינה, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הנשיא הפלסטיני ערך פגישה ארוכה למדי עם משעל "באווירה חיובית". לדבריו, השניים סיכמו להיפגש פעמים נוספות בעניין, אבל הוא סירב לפרט מעבר לזה. מחמאס לא נמסרה תגובה עד כה.

 

נפגשו "באווירה חיובית". אבו מאזן ומשעל. ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נפגשו "באווירה חיובית". אבו מאזן ומשעל. ארכיון(צילום: EPA)

 

הפלגים הפלסטיניים נכשלו עד כה בניסיונם ליישם את ההסכם שנחתם בקהיר במאי 2011 שנועד לאחד את ההנהגה הפלסטינית בשטחי הגדה ובעזה. גורם מצרי רשמי שנכח בשיחות אמש אמר כי הן נערכו "ברוח טובה" וכי הפגישה הבאה בין חמאס לפתח תתקיים בשבוע הראשון של פברואר, ובה ייקבע לוח הזמנים ליישום ההסכם. בנוסף, הבכיר הפלסטיני סאיב עריקאת, שהתלווה לאבו מאזן לשיחות, אמר ל"ניו יורק טיימס" כי ישנה אפשרות שבפגישת הנהגת אש"ף בחודש הבא יהיו נציגים גם של חמאס, ולא רק של פתח.

 

המתווכים המצרים ניסו להוביל את אבו מאזן ואת משעל לפגישה משולשת עם הנשיא המצרי מוחמד מורסי, אך אבו מאזן סירב בתקיפות למצב שישווה את מעמדו לזה של ראש הלשכה המדינית של חמאס, ולמעשה יעניק לגיטימציה להנהגתו. ה"ניו יורק טיימס" ציין כי לאור זאת, השניים נפגשו בנפרד עם הנשיא מורסי לפני שניגשו לדיונים זה מול זה. בתום פגישתו עם מורסי אמר אבו מאזן כי "דנו בתנאים הפלסטיניים ובאמצעים להשגת פיוס ביישום הצעדים שעליהם הסכמנו בקהיר ובדוחא".

 

המומחה האמריקני לענייני המזרח התיכון, אהרון דיוויד מילר, כתב בטור פרשנות

ב"פוריין פוליסי" בעקבות המפגשים אמש בקהיר כי הפלסטינים "נעים לאחדות מתוך חישובים טקטיים, לא בעקבות רצון אמיתי לאחד את השורות. השיחות עשויות להתחיל, להיפסק, להתחדש ואפילו אף להפיק הסכמה רשמית, אבל מתחת לפני השטח השחקנים ימשיכו להתחפר בעמדותיהם".

 

"שלושת הנושאים העיקריים על הפרק הם יצירת ממשלת האחדות הפלסטינית (וההכרעה מי ינהיג אותה), בניית לוח זמנים לבחירות לנשיאות ולפרלמנט, וכתיבת חוקה חדשה לאש"ף באופן שתכלול גם את חמאס והפלגים האחרים", מוסיף מילר, שלטענתו שורש חילוקי הדעות נעוץ בשאלה איזה נושא דחוף יותר ליישום.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן ומשעל (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים