לפני הבחינות: האתרים שכל סטודנט חייב להכיר
מחפשים מאגרי בחינות, מאמרים בעברית, הנחיות לכתיבת עבודה אקדמאית - או סתם רוצים לשפר את כישורי ההקלדה שלכם? ליקטנו עבורכם את האתרים שיסייעו בידיכם להשיג את כל החומר לבחינות מבלי לצאת מהבית
אחד הדברים שיכולים להקל משמעותית על חיי הסטודנט הם מאגרי הבחינות, הסיכומים ובכלל שלל אתרי העזר שמספקים שירותים שונים בחינם או בתשלום. על מנת לעשות סדר בדברים רגע לפני תקופת הבחינות, ליקטנו עבורכם את האתרים שיסייעו בידיכם להשיג את כל החומר לבחינות מבלי לצאת מהבית, כיצד לכתוב עבודה סמינריונית ועל הדרך גם לשפר את כישורי ההקלדה.
- סטודנטים שעושים מילואים? יש לכם הטבות
- לערוץ הלימודים של ynet
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
ללמוד בלי לצאת מהבית
אתר לימודים מקוונים בשם ספץ, נותן את המענה לסטודנטים שנעדרו מההרצאות וגם לאלה שפשוט מעדיפים ללמוד מהבית. האתר מכיל שיעורי אנימציה מוקלטים של מאות קורסים המותאמים למוסדות הלימודים האקדמיים בארץ. מדובר בסרטוני ווידאו אינטראקטיביים המועברים על ידי מרצים שונים, תחת פיקוח אקדמי.
למעשה, כל סטודנט יכול לרכוש קורס אחד או יותר בהתאם לצרכיו, והיתרון המשמעותי הוא שהשיעורים זמינים בכל רגע נתון דרך המחשב, הטאבלט והטלפון הנייד. בנוסף לכך, המערכת הטכנולוגית של האתר עוזרת לסטודנט לבנות תוכנית לימודים לקראת המבחנים ומעודדת אותו ללמוד. מעבר לקורס עצמו, תקבלו גם ערכה של עשר שעות ובהם תרגול למטרת הצלחה בבחינה.
איפה: אתר ספץ - http://www.spetz.org.il/
כמה: 199 שקלים לקורס, כשבאתר מתחייבים כי במידה ולא עברתם את הקורס, לא תשלמו עליו. בנוסף לכך, כל סטודנט צובר נקודות זיכוי באמצעות הצטיינות בקורסים או צירוף של חברים נוספים כמנויים באתר, וכך מקבל את האפשרות לרכוש קורסים נוספים.
השורה התחתונה: יוזמה מעניינת שהושקה החודש על אדמות ארץ הקודש וימים יגידו אם גם יעילה.
ככה כותבים עבודה אקדמית
בנקודה הזאת אפשר להודות כי רובנו מעולם לא התנסינו בכתיבת עבודות אקדמיות בטרם התחלנו את הלימודים במוסדות האקדמיים השונים. בחוגי לימוד מסוימים הסטודנטים מחוייבים להשתתף בקורס כתיבת עבודות אולם בעקבות הקיצוצים באוניברסיטאות בעיקר, בוטלו רבים מהקורסים האלה. לכן, נוצר מצב שסטודנטים מגיעים לרגע בו הם צריכים לשבת ולכתוב את העבודה האקדמית הראשונה ופשוט לא יודעים איך.
אחד האתרים המוצלחים והיעילים בהקשר זה הוא עמלנט. מדובר על אתר בעברית (שזה כבר יתרון שלעצמו) שמפרט צעד אחר צעד את תהליך כתיבת עבודת המחקר לרבות תכנון העבודה, בחירת הנושא, ניסוח שאלת המחקר וכמובן כתיבת העבודה עצמה. בנוסף לכך, יש פירוט של טיפים מעשיים יותר כמו איך לכתוב הערת שוליים, דוגמאות לעמודי תוכן העניינים והרשימה הביבליוגרפית ואפילו דף השער.
איפה: מתקוונים לכתוב עבודה מבית עמלנט
כמה: חינם
השורה התחתונה: בהחלט יעיל, אך עדיין יש להיצמד לדרישות המסוימות של כל חוג או פקולטה, המפורטות בדרך-כלל בידיעון.
הקלד ככל יכולתך
והנה עוד אתר שיסייע בידיכם לכתיבת העבודה האקדמית ולהגשת המטלות במהלך הסימסטר: תוכנה אינטרנטית בשם sense-lange ללימוד ותרגול הקלדה עיוורת. בחטיבות בינייים ובתיכונים באירופה ובצפון אמריקה עוברים מרבית התלמידים קורס בהקלדה עיוורת אולם על אדמות ארץ הקודש מערכת החינוך עדיין לא אימצה את הנושא. לכן, התוכנה יכולה לסייע בידי כו-לנו, ובעיקר לחסוך הרבה מאוד זמן (וגם תסכול) במהלך שנות התואר.
כאמור, מטרת התוכנה היא לימוד ותרגול ההקלדה עיוורת שמאפשרת לכל אחד ללמוד ובעיקר לשפר את מהירות ההקלדה העיוורת. באתר עצמו ישנם שיעורים שידריכו אתכם בשלבי הלימוד שונים וגם בחינות, והקושי הגדול הוא לא להביט במקלדת בזמן השימוש באתר. בנוסף לכך, האתר מציע את שיטת הלימוד במגוון שפות והתאמה לסוגי המקלדות השונות.
איפה: sense-lang
כמה: התוכנה חינמית
השורה התחתונה: השיפור ניכר כבר לאחר מספר שיעורים. במיוחד ברגע שתצליחו לא להביט במקלדת.
ותודה לגוגל
נעים להכיר (במידה ועדיין לא הזדמן לכם): Google Scholar, מנוע החיפוש מקוון הממפה את הספרות המחקרית ממגוון רחב של הוצאות ובמקצועות השונים. מנוע החיפוש שהושק לפני כשמונה שנים, כולל בעיקר כתבי עת מקוונים מאירופה וצפון אמריקה שעברו ביקורת ושייכים להוצאות הגדולות ביותר בתחום. יש אפשרות לחיפוש חופשי של מאמרים אקדמיים וברוב המקרים ניתן לצפות בחלקים שלמים ממאמרים ולפעמים אף במאמר כולו.
איפה: גוגל סקולר
כמה: שימוש חופשיהשורה התחתונה: מומלץ במיוחד בשלב הראשוני של המחקר וכתיבת העבודה האקדמית
חצי הכוס המלאה
אתר פרופסור הותיק משמש כפורטל המכיל תוכן אקדמי, לרבות עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות ותרגומים. התוכן עצמו מחולק לפי המוסדות השונים והרעיון הוא שסטודנט יכול להעלות לאתר כל תוכן אקדמי שנראה בעיניו כבעל ערך ולהחליט מה יהיה מחירו. סטודנטים אחרים באתר קונים באמצעות "כסף פרופסור" (כסף אמיתי בדרך-כלל) וכך יכולים לרגוש תכנים שהועלו לאתר.
ההרשמה לאתר עצמו פשוטה והוא מכיל תכנים רלוונטיים רבים, במיוחד עבור הקורסים הגדולים והפופולריים יותר, אולם יש לשים לב לתקנון האתר: אם תעלו תכנים לאתר, תזכו לקבל רק מחצית מהרווחים ממכירתם, ואתר פרופסור יקבל את המחצית השניה. בנוסף לכך, נכתב באתר כי "לאחר חלוף השנה, כל תמורה שתתקבל בגין התכנים הנמכרים תעבור במלואה לחברה והמוכר לא יהיה זכאי לכל תמורה נוספת".
איפה: אתר פרופסור
כמה: הרשמה חינם
השורה התחתונה: מומלץ בעיקר למי שמחפש תכנים עבור קורסים גדולים באוניברסיטאות ובמכללות הגדולות.
מתרגמים, קלדנים ובמה שביניהם
אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן (הגילדה) יזמה פרוייקט מבורך של רשימת אנשי מקצוע שיעשו לכלל הסטודנטים את החיים האקדמיים הרבה יותר קלים. מדובר על מאגרים מקצועיים של קלדנים, עורכי לשון ומתרגמים שיסייעו בתרגום מאמרים, וכמובן הקלדה ועריכה לשונית של עבודות, מאמרים וטקסטים אקדמיים. סטודנטים שמעוניים להצטרף למאגר יכולים לעשות זאת תוך מילוי טופס פשוט שנמצא באתר.
איפה: מאגר אנשי המקצוע של הגילדה
כמה: התשלום על התרגום או העריכה יתבצע בין איש המקצוע לבין הסטודנט, אך הפרסום באתר הוא בחינם
השורה התחתונה: יעיל במיוחד למי שמחכה לרגע האחרון. כלומר לרובנו.
ידע לכל
ברשת ניתן למצוא שלל אתרים פרטיים ובלוגים של סטודנטים שמציעים (בחינם ברוב המקרים) סיכומים ותכנים אקדמיים שונים. אחד ממאגרי הידע היותר מוצלחים ועשירים הוא Uniclass; מאגר ידע שנרכש לאחרונה על ידי אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון אך משמש את הסטודנטים מכלל המוסדות בארץ. המאגר מכיל פורטלים של מחלקות הלימוד השונות והסטודנטים מעלים חומרים אקדמיים ומשתפים את החבר'ה.
איפה: רשת יוניקלאס
כמה: שימוש חופשי
השורה התחתונה: לא לכל הקורסים והחוגים ישנם תכנים אך יש אפשרות לפתוח ערוצים עבור תחומי לימוד חדשים
ציר זמן סטודנטיאלי
אי אפשר לסיים בלי לעשות קצת סדר בבלאגן עם ציר הזמן לסטודנט. מדובר בלוח שנה אינטרנטי, שמסונכרן עם כל נתוני הקורסים. בצורה כזו קל, שלא לומר פשוט ויעיל, לסדר את מערכת השעות. בדרך-כלל מערכת השעות שמספקות המכללות או האוניברסיטאות מסורבלת ומכילה את כלל הקורסים ולכן מדובר בפתרון יעיל שמקל על חיי הסטודנט. כרגע היא מוצעת לסטודנטים במכללה האקדמית תל-אביב-יפו, אך בטוח שבהמשך גם במוסדות נוספים.
איפה: ציר זמן הסטודנטיאלי
כמה: השימוש חופשי
השורה התחתונה: יעיל ובעיקר ידידותי לסטודנט