תמר בת ה-2.5 נקייה מסרטן - וחוזרת הביתה
עשרות אלפי גולשים פתחו את ליבם ועזרו לתמר שטטר בת ה-2.5, שחלתה בסרטן כבד נדיר וסיפורה פורסם ב-ynet, לטוס עם משפחתה לטיפולים בארה"ב. השבוע תשוב המשפחה לישראל כשתמר נקייה מסרטן. "במסע הזה הסתכלנו למוות בעיניים כל הזמן", אומר אביה, דורי
ההתגייסות למען תמר:
רק ניתוח בניו-יורק יציל את התינוקת תמר - תעזרו?
מצבה של תמר החמיר; חסרים 600 אלף ד' לניתוח
25,000 איש הציעו סיוע לתמר; המרכזייה קרסה
האבחנה הקשה התקבלה לראשונה לפני כעשרה חודשים. הוריה של תמר, תושבי כפר ורבורג, הגיעו עם בתם למיון ילדים כשהיא סובלת מעצירויות, בכי לא מוסבר וירידה כללית במצב הרוח. בבדיקת אולטרסאונד התברר כי היא סובלת מגידול ענק בגודל תשעה סנטימטרים בבטנה.
בדיקות נוספות גילו כי לא די בגודלו העצום של הגידול, אלא שמדובר בהפטובלסטומה, גידול ממאיר ונדיר ביותר בכבד, שכבר הספיק לשלוח גרורות לריאותיה של הפעוטה. הרופאים איבחנו כי מדובר בסרטן בדרגת חומרה גבוהה מאוד. סרטן כזה הוא, כאמור, נדיר ביותר ופוגע באחד ממיליון תינוקות.
תמר החלה לקבל בשני טיפולי כימותרפיה, אך הגיבה להם בצורה קשה מאוד. בדיקה של מומחים ויועצים רפואיים העלתה כי רק ניתוח בבית החולים קולומביה שבניו יורק יאפשר להוציא את הגידול ולהציל את חייה. אלא שעלות הניתוח והטיפול הנלווה נאמדו בכ-700 אלף דולרים, סכום שהמשפחה לא יכולה הייתה לגייס ללא עזרה.
סיפורה הקשה של תמר, שפורסם ב-ynet, הצליח לרגש את הקוראים ובתוך חצי שעה מפרסומו פנו 25 אלף איש למרכזייה של ארגון "חברים לרפואה" בבקשה לתרום. אלפים המשיכו לתרום ישירות למשפחה - ולבסוף נאסף הסכום הדרוש למבצע והמשפחה נסעה לניו יורק. בבית החולים קולומביה עברה תמר שלושה סבבי כימותרפיה נוספים, בסיומם עברה ניתוח מורכב בוא הוסר 65% מהכבד. הניתוח עבר בהצלחה והיא קיבלה שני סבבי כימורתפיה נוספים.
שלושה חודשים לאחר תום הטיפול הגיעו החדשות הטובות: בדיקת ה-MRI ובדיקות הדם הראו כי הגרורות בריאותיה של תמר נעלמו וגם הגידול בכבד הושמד. כאמור, בשבוע הבא תחזור המשפחה לישראל להמשך טיפול ומעקב בבית החולים קפלן ברחובות.
"תמר סבלה מסרטן נדיר מאוד שאין הרבה נסיון טיפולי בישראל לגביו", מספר אביה ל-ynet דורי שטטר, אביה של תמר וטייס אל על, בשיחה מניו יורק. "כל ההמלצות הצביעו על בית החולים בניו יורק, שבו קיים צוות משולב של אונקולוגיה וכירורגיה. בדיעבד הסתבר שהבחירה הלא פשוטה, של לצאת למסע הזה לכאן ולעזוב את החיים שלנו לשמונה חודשים, הייתה נכונה".
- היו רגעים שאיבדתם תקווה?
"במסע הזה הסתכלנו למוות בעיניים כל הזמן. לא איבדנו תקווה, השתדלנו ללמוד כמה שיותר על מצבה הרפואי, ונדרשנו להשתתף בהחלטות קשות: מי ינתח, כמה כימותרפיה. כל הזמן היו דילמות רפואיות שאתה חייב להיות שותף בהן. ויש גם את המלחמה הפנימית על הכוחות,
על להאמין ולהסתכל על הצד הנכון של הסטטיסטיקות".
-יש התרגשות לקראת החזרה לארץ?
"אנחנו מתרגשים מאוד, מצפים כבר לחזור לחיים הרגילים שלנו, להעריך מחדש את כל מה שהיה לנו ולנצור את זה. אני באופן אישי כמובן שמתגעגע מאוד לחזור ולטוס".
-האמנתם שתצליחו לאסוף את הסכום העצום שגוייס?
"מאוד הופתענו והתרגשנו מכמות התמיכה האהבה והכוחות שנתנו לנו כולם. אנחנו לא אוהבים את החשיפה, אבל למען תמר לא היתה ברירה. אנחנו חייבים בשלב הזה להודות לכל כך הרבה אנשים, לכל מי שתמך, כל מי שתרם, כל מי שהתרגש והיה שותף למסע הזה שלנו".
אבל המסע של תמר הקטנה לא הסתיים. גם לאחר שמונה סבבי כימותרפיה והניתוח האגרסיבי בו הוסר מרבית הכבד - צפוי לה עוד מאבק ארוך לחיים. "אנחנו לא נחים על זרי הדפנה", אומר שטטר, "כרגע זה רק השלב שבו אנחנו חוזרים הביתה, מלאי תקווה וכוח. השנתיים הבאות יהיו המבחן האמיתי, כי המחלה לא נגמרת בסוף הטיפולים".