רשמית: כוכב ה-BBC תקף מינית מאות קורבנות
כך עולה מדו"ח שפרסמה משטרת בריטניה, שחקרה את התלונות נגד סר ג'ימי סאביל, שצצו כשנה לאחר מותו. למרבה הזוועה, הוא ניצל את תהילתו לפגוע במאות, רובם המוחלט נערות מתחת לגיל 18, חלקן בבתי חולים ואף במצב סופני. הוא לא חדל לתקוף גם בשנותיו האחרונות. הקצין החוקר: "הוא עבר בכל המדינה"
זוועה ועצימת עין במימדים בלתי נתפשים: משטרת בריטניה קובעת כי כוכב הטלוויזיה המנוח סר ג'ימי סאביל, שזכה לאותות של כבוד ממלכת בריטניה ואף מהאפיפיור, אכן תקף מינית והתעלל מינית במאות בני אדם, רובם ילדים, באולפני ה-BBC ובבתי חולים במדינה, במשך יותר משישה עשורים. כך דיווחו אמש (ו') כלי התקשורת במדינה, שציינו כי זו כנראה פרשת ההתעללות וההסתרה הנרחבת ביותר בתולדות הממלכה.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
סאביל, שהיה אחד מכוכבי הטלוויזיה הגדולים ביותר של ה-BBC בשנות ה-70 וה-80, תקף את הילדים ב-13 בתי חולים בהם התנדב ועבורם גייס כספים, בהם אף הוספיס לילדים החולים במחלות סופניות.
בדו"ח שהגישה משטרת בריטניה בנושא מצויין כי הקורבן הצעיר ביותר בין מאות הקורבנות, הוא ילד בן 8, וכי הוא לא חדל לתקוף מינית גם בשנותיו האחרונות. סאביל הלך לעולמו בשנת 2011 בגיל 84. מפקד הכוח המשטרתי שהופקד על החקירה המיוחדת, פיטר ספינדלר, אמר כי "סאביל עבר בכל המדינה".
סר ג'ימי סאביל, מתאבק מקצועי לשעבר, התפרסם בשנות ה-60 כתקליטן, והפך לאחד מהמנחים הקבועים של תוכניות הפופ והמוזיקה והילדים של רשות השידור הבריטית עד שפרש בשנות ה-90. הוא השתתף ביותר מ-200 מרתונים למטרות צדקה וגייס עשרות מיליוני דולרים לבתי חולים שונים. בעקבות זאת, הוא קיבל את המפתחות לכמה מהחדרים ב-BBC ובבתי החולים שלטענת קורבנותיו היו זירת ההתעללות המועדפת עליו.
למרות שרוב עמיתיו והצופים הבריטים סברו שסאביל היה פשוט טיפוס אקסצנטרי, לאור שיערו הארוך, הסיגר שהיה תחוב דרך קבע בפיו ותלבושותיו הססגוניות שלוו בתכשיטים צעקניים, הוא נחשב ל"אוצר לאומי" של בריטניה. אפילו האפיפיור יוחנן פאולוס השני מינה אותו לאביר הכס הקדוש בשנת 1990.
אבל בדו"ח שהתפרסם אמש התברר כי הוא ניצל באופן מחריד את תהילתו והאהדה הציבורית כלפיו. בדו"ח מצויין כי ישנן הוכחות ודאיות לפחות ל-34 מקרי אונס ולמאות מקרים של תקיפה. ברוב מוחלט של המקרים היה מדובר בנערות מתחת לגיל 18. בדו"ח כולו מופיעה עדותם של כ-450 בני אדם שהתלוננו נגדו לאחר מותו, והחוקרים סבורים כי יש עוד קורבנות רבים שטרם פנו למשטרה.
החוקרים הביעו דאגה כי נראה שרבות ורבים מהקורבנות לעולם לא ישברו את
השתיקה שגזרו על עצמם. "הוא הסתיר עצמו בכך שהיה לכאורה חשוף לכול. כיסה עצמו במוזרויות שלו, כמעין 'בלוף כפול'", נכתב בדו"ח.
הפרשה התפוצצה באוקטובר האחרון, כאשר אחת מרשתות הטלוויזיה בבריטניה פרסמה את דבר הטענות נגד סאביל, שכבר לא היה בין החיים. בעקבות הפרסום נפתחה חקירה ב-BBC לבדיקת טיוח הפרשות, לאחר שהתברר כי רשות השידור הבריטית גנזה את הפרסום שלה בעניין בעקבות מותו, אבל שידרה שורת תוכניות לזכרו. בעקבות הפרשה, התפטר מנכ"ל הרשות הבריטית, 54 ימים בלבד לאחר שנכנס לתפקידו. עם זאת, בדו"ח שפורסם בחודש שעבר קבעה המשטרה הבריטית כיאנשי ה-BBC לא טייחו את הפרשות, אבל פספסו סימני אזהרה רבים לאורך השנים.