בג"ץ יקבע אם לפנות את המאחז הפלסטיני ב-E1
צו ביניים הורה למדינה לא לפנות את הפלסטינים שהקימו אוהלים סמוך למעלה אדומים, אך המדינה ביקשה לבטלו והורתה לסגור את דרכי הגישה למקום
המאבק על המאחז הפלסטיני שהוקם סמוך למעלה אדומים גורר עימות משפטי. בעקבות פניית הפלסטינים שהקימו את המאחז, הוציא בג"ץ צו זמני שמורה למדינה לא לפנותם מהשטח כל עוד אין עניין ביטחוני שדורש פינוי דחוף. המדינה, עם זאת, עתידה לפנות הערב (שבת) לבג"ץ בבקשה לבטל את הצו, ובכך לאפשר את פינוי המאחז. עד להחלטה, הורה ראש הממשלה בנימין נתניהו לסגור את דרכי הגישה למקום, ובשלב זה הוא מוכרז כשטח צבאי סגור.
בעתירה, שהוגשה לבג"ץ באמצעות עו"ד תאופיק ג'אברין, טענו ארבעת הפלסטינים שהקימו את המאחז כי השטח הוא שטח פרטי השייך להם והוא חלק מאדמות כפר אטור, שבו הם מתגוררים. לטענתם, האוהלים שהם הציבו הם חלק ממיזם תיירות ללימוד מורשת הבדואים שמתגוררים באזור, מיזם שנועד למשוך תיירים. במסגרת הבקשה לצו ביניים, טענו העותרים כי ההחלטה לפנותם מבלי שקיבלו את האפשרות להשמיע את טענותיהם היא בניגוד להוראות חוקי התכנון ובנייה.
מוקדם יותר היום, טענו הפלסטינים כי חברת הוועד הפועל של אש"פ, חנאן עשראווי, ראש צוות המו"מ הפלסטיני, סאיב עריקאת, ושר העבודה הפלסטיני, אחמד מג'דלאני, ניסו להגיע למאחז, אך צה"ל מנע מהם זאת. עריקאת אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית שכוחות ביטחון מנעו ממנו להגיע למקום. עוד דווח שמוסטפא ברגותי, חבר בוועדת "היום שאחרי" הפלסטינית, ביקר במאחז הבוקר.
המאחז הוקם בסוף השבוע על ידי קבוצה של כ-200 פלסטינים, מגובים בפעילים בינלאומיים. הם התייצבו בשעות הבוקר המוקדמות של יום שישי בשטח E1, והודיעו על הקמת המאחז הפלסטיני "באב א-שמס" (שער השמש), ובו עשרות אוהלים.
הפלסטינים אמרו כי אם כוחות ביטחון יבואו לפנותם, הם לא יתעמתו איתם, אלא רק יגלו התנגדות פסיבית. "בחרנו באזור הספציפי הזה משום שהוא שטח פלסטיני כבוש שתוקע טריז בין צפון הגדה המערבית לדרומה", אמר ל-ynet מחמוד זוואהרה, איש הוועדות העממיות הפלסטיניות.
Read this article in English