שתף קטע נבחר

 

הצפות ותור לאוכל. הגיהנום של הפליטים הסורים

כמעט 600 אלף סורים נמלטו מארצם במהומות והייאוש משתלט על מחנות הפליטים. התורים למזון ארוכים והתארכו עוד יותר בשל מזג האוויר הקשה. בירדן הוכו עובדי סיוע, אוהלים קרסו וטבעו בבוץ. פאדי סולימאן: "הסבל נמשך והעולם שותק"

בזמן שצבא אסד ממשיך להפציץ את מעוזי המורדים, נמשך גם זרם הפליטים - ומצבם החריף בימי הסערה. מזג האוויר הקשה באזור לא פסח על מחנות הפליטים בטורקיה, בלבנון ובירדן. אוהלים הוצפו במים ובבוץ וכמה מהם קרסו. "ניו יורק טיימס" תיעד את הפליטים החיים בטורקיה בתנאים קשים. ילדים הולכים יחפים בבוץ בטמפרטורות המתקרבות ל-0 מעלות והתורים למזון התארכו מאוד בשל הסערה.

  

סוכנות האו"ם לפליטים מעריכה שכ-597 אלף סורים נמלטו לשכנותיה של סוריה. טורקיה מארחת בשטחה כ-150 אלף סורים השוהים במחנות פליטים, מספר דומה של פליטים סורים שוהה בלבנון. האו"ם טוען שבשטח ירדן שוהים קרוב ל-130 אלף סורים, אך השלטונות בעמאן טוענים שהמספר עומד על כ-280 אלף. רבבות סורים שוהים בעיירות טורקיות בגבול סוריה. בין היתר דווח שם על שלושה מקרי מוות - של צעיר בן 22 ושל שני תינוקות. אנשים עומדים שעות בתור למזון ובימים האחרונים החריף המצב בגל הקור והשלג.  

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet  

מחנה פליטים בירדן  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחנה פליטים בירדן (צילום: רויטרס)

בגבול טורקיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בגבול טורקיה(צילום: AFP)

פליטים גם בלבנון  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פליטים גם בלבנון (צילום: EPA)

תורים ומהומות במחנות הפליטים בירדן  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תורים ומהומות במחנות הפליטים בירדן (צילום: רויטרס)

 

מספר עובדי סיוע נפצעו במהומות שפרצו ביום חמישי במחנה הפליטים "זעטרי" בירדן בזמן חלוקת לחם לארוחת הבוקר. כ-50 אלף פליטים שוהים במחנה הזה, מחציתם ילדים ובני נוער. כמה מהם יידו אבנים ומקלות. אחמד, בן 45, השגיח על חמשת ילדיו בשעה שהאוהל שלו קרס: "זה גיהנום. בקיץ רותח פה ובחורף קפוא". פאדי סולימאן, בן 30, אמר ש"המצב במחנה גרוע מאשר בסוריה. הסבל נמשך והעולם שותק ולא עושה דבר לסייע לנו לסלק את הרודן אסד".

 

אבו טארק, סורי ששוהה עם משפחתו במחנה פליטים בטורקיה, התלונן בייאוש: "בסוריה אנשים נהרגים מיריות. כאן, אנחנו עומדים למות מקור. אנחנו לא רוצים למות באוהל הזה". חברת הפרלמנט האירופי, ריה אומן-רויטן, סיירה בשבת בכמה מחנות פליטים בטורקיה: "כל האנשים שנמצאים פה עם ילדיהם רוצים להיות בבית. הם רוצים חיים בטוחים, וזו בעיה קשה. ולכן, צריך פתרון". סעודיה הודיעה בסוף השבוע שתעביר סיוע בהיקף של 10 מיליון דולר לפליטים בירדן. משלוח ראשון של מזרנים ושמיכות כבר נשלח.

 

חברת הפרלמנט האירופי בביקור במחנה פליטים בטורקיה    (צילום: רויטרס)

חברת הפרלמנט האירופי בביקור במחנה פליטים בטורקיה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בין האוהלים במחנה פליטים בירדן  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בין האוהלים במחנה פליטים בירדן (צילום: EPA)

התור לאוכל במחנה פליטים בטורקיה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התור לאוכל במחנה פליטים בטורקיה (צילום: רויטרס)

 

אסד השתלט מחדש על פרברי דמשק

בתוך סוריה נמשכים הקרבות העזים. צבאו של בשאר אסד הצליח להחזיר לעצמו את השליטה על מעוזים אסטרטגיים בדראיה שבפאתי דמשק ששימשו את המורדים - כך מסר הערב גורם רשמי בממשלת סוריה. לדברי אותו גורם, הצבא עדיין נלחם ב"כיסי התנגדות קטנים", אך צפוי להכריע אותם תוך ימים. הקרבות באזור דראיה נמשכים זמן רב. בחודש אוגוסט האחרון דווח על מאות ש"הוצאו להורג" בעיר. יותר מ-60 אלף סורים נהרגו בחודשי ההתקוממות וכשני מיליון בני אדם נאלצו לעזוב את בתיהם.

  

מחוז חאלב תחת הפצצות כבדות  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחוז חאלב תחת הפצצות כבדות (צילום: רויטרס)

הפגנה נגד צבא אסד בג'בל א-זאוויה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה נגד צבא אסד בג'בל א-זאוויה (צילום: רויטרס)

ילדה מפגינה נגד אסד  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ילדה מפגינה נגד אסד (צילום: רויטרס)

 

ההודעה הזו של ממשלת סוריה מגיעה יממה לאחר שלוחמי ג'יהאד המזוהים עם אל-קאעידה הודיעו שכבשו את בסיס חיל האוויר טפטנז שבמחוז אידליב. המורדים, ששייכים לג'בהת א-נוסרה - ארגון שאותו הכניסה בעבר ארצות-הברית לרשימה השחורה של ארגוני הטרור - השתלטו על בניינים, תחמושת וציוד צבאי בבסיס האסטרטגי. טפטנז הוא בסיס המסוקים הגדול ביותר בצפון סוריה, והשני בגודלו במדינה כולה. לאחר נפילת הבסיס בידי המורדים, דווח כי חיל האוויר הסורי הפציץ את הבסיס. המורדים תקפו גם את בסיס חיל האוויר "מנאח" בחאלב ואת נמל התעופה הבינלאומי בעיר. מטוסי קרב הפציצו את המורדים באזורים אלו כדי למנוע מהם להתקרב לבסיס ולנמל התעופה.

 

רוסיה: מתנגדים להתערבות חיצונית

אזור דראיה היווה מוקד ללחימה עיקשת משום שהוא חולש על נקודה אסטרטגית סמוך לבסיס חיל אוויר גדול במערב דמשק. הוא גם גובל בשכונת כפר סוּסֶה שבה שוכנים כמה משרדי ממשלה, סוכנות המודיעין הצבאי וכן משרד הפנים שהיה יעד לפיגוע התאבדות. דראיה מרוחקת רק כ-10 קילומטרים מאחד מארמונותיו של אסד. בכלי התקשורת הרשמיים נאמר שאלפי "לוחמים קיצונים" השייכים לארגון ג'בהת א-נוסרה נערכו בדראיה לכיבוש דמשק. ארגוני המורדים דיווחו על הפצצות של חיל האוויר הסורי בפרברים במזרח דמשק וכן בעיר רסטאן הסמוכה לחומס ונתונה לשליטת המורדים.

 

קטאר חזרה היום על הצעתה לשגר כוח שמירת שלום ערבי לסוריה. ראש ממשלת קטאר, חאמד בין-ג'אסם אל-ת'אני, אמר בראיון לרשת אל-ג'זירה שיש לשקול ברצינות לשלוח כוח שכזה והבהיר שלא תהיה בכך התערבות לטובת מי מהצדדים, אלא רק ניסיון "לעצור את שפיכות הדמים בסוריה". ראש ממשלת קטאר נחשב לאחד ממתנגדיו הקשים של אסד ואמר שהוא תומך ב"שחרור העם הסורי מהמשטר הזה".

 

ברקע הדברים, נמשך הוויכוח הבינלאומי בשאלת קיומו של משטר אסד. רוסיה עדיין מתנגדת לנקיטת צעדים קשים ולהתערבות בינלאומית בענייניה של סוריה. "אנחנו מאמינים באופן נחרץ שרק העם הסורי יכול להכריע בסוגיות הנוגעות לעתיד סוריה, בלא התערבות חיצונית ובלי לקבוע נוסחאות מוכנות מראש להתקדמות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
משוועים לעזרה. פליטים בגבול טורקיה
צילום: AFP
צילום: AFP
מפציץ מעוזי מורדים. בשאר אסד
צילום: AFP
בתים חרבים באזור אידליב
צילום: רויטרס
מומלצים