הכל את עושה, אז למה לא פוליטיקה עכשיו?
ויצו משיקה קמפיין אינטרנטי חדש בכיכובה של ריקי בליך למען ייצוג שוויוני של נשים במערכת הפוליטית ובממשלה שתקום. הסרטון החדש שיופץ ברשת קורא לציבור לתמוך בקריאת ארגוני הנשים בראשות ויצו להבטיח כי לפחות 40% מהתיקים בממשלה הבאה יופקדו בידי נשים
תנועת ויצו משיקה סרטון אינטרנטי חדש בהשתתפות השחקנית ריקי בליך, המעודד נשים לפעול ולהנהיג בזירה הציבורית וקורא לציבור להצטרף למאבק להעלאת מספר הנשים שיכהנו בממשלה הקרובה. הקמפיין הושק לקראת הבחירות ולאור הייצוג הנמוך של נשים בכנסת ובממשלה, העומד על 20% בלבד וממקם את ישראל במקום ה-76 בין 102 מדינות בעולם.
במקביל לסרטון, פנתה תנועת ויצו בשיתוף ארגוני הנשים נעמ"ת ואמונה, לראשי המפלגות הגדולות בקריאה שיפעלו להבטיח ייצוג של לפחות 40% שרות בממשלה הבאה.
צפו בסרטון:
בסרטון החדש מוצגות שורה של סיטואציות קומיות מחיי היומיום של זוג הורים ממוצע (עודד סמו וריקי בליך),המבליט את יכולתן של נשים להוביל ולנהל משימות מורכבות בו זמנית ובהצלחה יתרה: בעבודה, כמנכ"לית חברה בינ"ל, בקהילה ובניהול המשפחה.
בסרטון, בליך עונה לטלפונים באמצע הלילה, מוכרת מניות ביפנית במקביל לטיפול בילדים, מנהלת את ענייני הבנק ועוד. בסוף הסרטון פונה בליך לצופות וקובעת כי במידה שהממשלה היתה מנוהלת על ידי נשים וכמו נשים, מרבית הבעיות הלאומיות כנראה היו נפתרות. הסרטון מפנה לאתר ויצו בו מוצג
המכתב שנשלח לראשי המפלגות להצטרפות לדרישה לשלב יותר נשים בהנהגת המדינה.
ייצוג דל
"הייצוג הדל של נשים בכל מוסדות השלטון ובתהליכי קביעת המדיניות מקומם וחייב להשתנות. בממשלת ישראל הנוכחית מכהנים 31 שרים ,מתוכן שלוש שרות בלבד- 9%. בקבינט המדיני-בטחוני לא חברה אפילו לא שרה אחת". אומרת גילה אשרת, יו"ר ויצו ישראל."לעומת זאת, במדינות אירופה ואוסטרליה שיעור הנשים החברות בקבינט הממשלתי מגיע לכ-50%. בפינלנד, בדרום אפריקה, בשבדיה ובהולנד ייצוג הנשים בקבינט גבוה מ- 40%. שעורים נמוכים אלו ממקמים את ישראל בדרגה אחת עם מדינות העולם השלישי. עלינו לפעול לקידום שוויון מלא בכל תחומי החיים ועל הממשלה ליישם זאת בפועל. המאבק להשגת שוויון מגדרי הוא אתגר חברתי ולאומי משותף לכולנו".
"אם נשים היו מנהלות את העולם, הוא היה מקום טוב יותר"
"כשהתחלתי לעשות תחקיר לקראת כתיבת התסריט לסרטון של ויצו, שוחחתי עם נשים רבות וגיליתי שאכן הן רואות בפוליטיקה זירה גברית, שאין להן חלק בה". מוסיף רועי בן יוסף, מנכ"ל "עלמא מדיה"
ובמאי הסרטון. "למרבה ההפתעה, גם נשים קרייריסטיות, מנהלות בכירות, נשים עסוקות ומוכשרות שמנהלות את הבית ואת העסק שלהן ביד רמה, רואות משום מה בזירה הפוליטית איזשהו מקום גברי, חזק, אולי אפילו מלוכלך, שאין להן והן לא רוצות חלק בו.
המטרה של הסרטון היא להסביר לנשים שיש מקום לכל היכולות הנפלאות שלהן גם בזירה הפוליטית, בה מתקבלות החלטות הרות גורל עבור כולנו - כי אני באמת מאמין שאם נשים היו מנהלות את העולם, הוא היה מקום טוב יותר".
- להצטרפות למאבק להשגת שוויון מגדרי לחצו כאן
ישראל במקום ה-76 בין 102 מדינות בעולם
צילום: טל פלדמן
מומלצים