בדקנו: תלת מימד של פנסוניק ב-4,900 שקל
טלוויזיית תלת מימד תמיד הייתה פינוק יקר שרבים יכלו רק לחלום עליו. פנסוניק מציעה לכם לקבל קצת עומק בסלון ב-4,900 שקל. האם היא גם טובה?
טלוויזיות תלת מימד תמיד היוו קטגוריה הנתפשת כיקרה. עד לאחרונה היינו עדים לגל של טלוויזיות עמוסות בטכנולוגיות מתקדמות וממשקים מסובכים שלהן תג מחיר שלא ירד מ-11 אלף שקל. בשנה האחרונה צצו טלוויזיות תלת מימד במחיר שפוי יותר ובדקנו כמה מהן.
זוהי הפנסוניק TH-L42ET5. זוהי טלוויזיות תלת מימד Full HD בגודל 42 אינץ' עם פאנל IPS. מדובר בטלוויזיה המכילה אפשרויות אינטראקטיביות כמו אחיותיה היקרות, תלת מימד פאסיבי ונגן מדיה מובנה.
נראית טוב?
ה-L42 נראית פחות או יותר כמו כל טלוויזיה דקה אחרת שראיתם בחיים. אין בה משהו מיוחד שתופס את העין. היא פשוט דקה ומוצלחת. פנסוניק ידועה כיצרנית של מוצרים איכותיים ובשנה האחרונה זה ניכר בסדרה של מוצרים מוצלחים. גם התמונה ב-L42 נראית מצוין. היא חדה, בהירה עם קונטרסט מצוין ומאוד נוחה לצפייה ממושכת. זווית הצפייה עומדת על 178 מעלות והיא מגיעה עם סטנד נפרד שניתן לסיבוב לצדדים.
אינטראקטיבי
הצורך בחלק אינטראקטיבי בטלוויזיה הוא אחד שיש עליו דעות חלוקות כמו בית הלל ובית שמאי. יש את אלו שישבעו בצורך ובטעם של אינטרנט בטלוויזיה כדי לקבל פתרון אחיד לכל צרכי המדיה בבית, ויש את אלו שיפטרו אותו ויאמרו שיש מספיק מגוון סטרימרים משוכללים בהרבה ואפשרויות שונות וזולות שלא מצריכות מהיצרן להוסיף כל כך הרבה כוח עיבוד שלא יעשה בו שימוש.
בחלק זה ה-L42 מספקת פתרון בינוני לאלו האוהבים לראות את האינטרנט שלהם בטלוויזיה. הממשק בינוני ומטה ואינו נוח לשימוש. הוא איטי ומסורבל ובכל מקרה בלי מקלדת (שאפשר לחבר) הוא מתסכל מדי לשימוש.
תלת מימד
בעולם הטלוויזיות הביתיות ישנן שתי שיטות תלת מימד נפוצות. אקטיבית ופאסיבית. אפקט התלת מימד מושג על ידי שידור תמונה שונה לכל עין, וכך אשליית העומק נוצרת אצל הצופה. בשיטה האקטיבית המסך מהבהב בקצב של לפחות 120 הרץ או 60 פעמים בשניה לכל עין, לסירוגין. הצופה משתמש במשקפיים שמפועלות על ידי סוללות, ומהבהבות בסינכרון עם המסך. כל זוג משקפיים כזה עולה בדרך כלל לא פחות מ-400 שקל ולרוב תקבלו לא יותר מסט אחד.
ב-L42 נעשה שימוש בשיטה הפאסיבית. בשיטה זו המסך מופרד בפסים אנכיים, כשלדוגמה השדה הזוגי מציג את התמונה לעין ימין והשדה האי זוגי את התמונה לעין שמאל. מול כל שדה יש פילטר המקטב את האור בצורה מסויימת, והצופה משתמש במשקפיים שעליהן פילטר הפוך. מחיר משקפיים פאסיביים לרוב נמוך ממאה שקלים לאחד, וברוב הטלוויזיות תקבלו לפחות שניים.
הבעיה בשיטה הפאסיבית היא הופעת פסים שחורים בתמונה הבולטים בעיקר בתלת מימד. כאשר הפסים אינם צפופים מספיק, בזמן צפייה בתלת מימד ניתן ממש לראות את הפסים השחורים וזה הורס את כל החוויה. ב-L42 הפסים כמעט ואינם מורגשים, ממרחק מטר וחצי והם לחלוטין בלתי נראים משלושה מטרים והלאה. למעשה זו הטלוויזיה הפאסיבית הראשונה שראינו שמציגה תוצאה כל כך טובה בשיטה הפאסיבית. כאן תקבלו ארבעה זוגות משקפיים.
עדיין לא מושלם
אך לא הכל מושלם. כדי שהתמונה תראה טוב בתלת מימד בשיטה הפאסיבית, חובה להציג ממקור איכותי מאוד. אם תנסו להציג מקובץ SBS כמו אלו שנפוצים להורדה מהאינטרנט, תגלו שאת הלכלוכים המופיעים על התמונה שנוצרים מדחיסה גבוהה מדי, אתם רואים בצורה בולטת במיוחד.עוד בעיה שמצאנו היא שהתלת מימד מפסיק לעבוד כשקו העיניים גבוה יותר מקו אמצע המסך. לפתע מופיעה תמונה כפולה במקום התמונה הסטריאוגרפית. מה שמציג בעיה לאלו שלהם סלון נמוך כמו שולחנות הטלוויזיה מאיקאה.
תמורה טובה למחיר
טלוויזיית 42 אינץ' ללא תלת ממד של פנסוניק לרוב נמכרת בסביבות ה-3,000 שקל. ה-L42 נמכרת ב-4,900 שקל. לטעמנו מחיר מוצלח מאוד ביחס לתמורה. נכון, יש טלוויזיות טובות יותר, עם אפשרויות אינטראקטיב משוכללות יותר, אך מי שמעוניין במסך איכותי, תלת מימד טוב שכל המשפחה יכולה להנות ישר מהקופסא ולא לשלם יותר מדי על זה, יהנה מה-L42 מאוד.