בוותיקן חשפו חזה למען גאים, בפריז צעדו נגד
פעילות של הארגון הפמיניסטי "פמן" הסירו את חולצותיהן בכיכר פטרוס הקדוש ומחו על עמדת האפיפיור המתנגד לנישואי גאים: "אנחנו כאן כדי למחות נגד הומופוביה". הן פונו על ידי המשטרה. במקביל, בפריז צעדו מאות אלפים נגד נישואים חד-מיניים
המחאה המתפשטת של ארגון "פמן " - עכשיו גם בוותיקן: ארבע פעילות של הארגון האוקראיני לזכויות נשים מחו היום (א') חשופות חזה נגד האפיפיור למען הזכות לנישואים חד-מיניים, במהלך תפילת יום הראשון בכיכר פטרוס הקדוש שבוותיקן. הן הגיעו למקום בזמן שבנדיקטוס ה-16 נשא את התפילה מחלון חדרו לעיני המאמינים שבכיכר, הסירו את חולצותיהן וקראו לו: "שתוק".
- כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
- הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
על החזה ועל גבן כתבו המוחות: "In Gay we Trust" – משחק מילים על האמרה "שמים את מבטחנו באל". האפיפיור ככל הנראה לא הבחין באירוע בזמן התרחשותו.
המחאה המתפשטת של ארגון "פמן" - כתבות נוספות:
מנהיגת הקבוצה, אינה שבצ'נקו, הסבירה לסוכנות הידיעות "רויטרס" שכוונתן הייתה למחות נגד מה שהגדירה כהומופוביה של הוותיקן: "באנו לכאן כדי להגיד לאפיפיור לסתום את פיו ולא לתת את עצתו לאנשים שרוצים להפוך את הנישואים החד-מיניים לחוקיים. אנחנו כאן למחות נגד הומופוביה".
ארבע הפעילות הורחקו במהירות מהאזור על ידי המשטרה האיטלקית. רוב הקהל במקום רק הביט בהן מבלי להגיב, למעט אישה אחת שניסתה להכות אותן במטרייה וקראה לעברן "שטניות ומרושעות".
בחודשים האחרונים הוותיקן מחריף את התבטאויותיו נגד נישואי גאים ואימוץ ילדים על ידי זוגות חד-מיניים. האפיפיור עצמו התבטא בחודש שעבר ואמר כי נישואים הטרוסקסואליים הם בעלי תפקיד הכרחי בחברה.
לאחרונה התעורר באיטליה דיון ציבורי בנושא, אחרי שבית הדין לערעורים במדינה העניק ללסבית משמורת על בנה. על רקע זה נכתב היום בעיתון הוותיקן שאת הילדים אמורים לגדל אם ואב.
בתוך כך, בפריז צעדו מאות אלפי מפגינים בדרישה מהממשלה לסכל את
הניסיון לאשר בחוק נישואים חד-מיניים. מהמשטרה נמסר כי בהפגנה השתתפו 340 אלף איש, אולם מארגני המחאה התעקשו כי מספר המשתתפים עמד על כ-800 אלף.
את ההפגנה יזמו הכנסייה הקתולית וארגוני ימין קיצוני, בתגובה לכוונת הממשלה לקדם בסוף החודש הצעת חוק שתאפשר לזוגות חד-מיניים בצרפת להינשא ולאמץ ילדים. שרת המשפטים בצרפת, כריסטיאן טובירה, כבר הבהירה שאין בכוונתה לסגת נוכח הביקורת הציבורית על המהלך, והיא גם שללה את האפשרות שהנושא יועלה למשאל עם.