הבורסה ננעלה ביציבות; נייס זינקה ב-6.5%
המדדים ת"א 25 ות"א 100 ננעלו בסמוך לרמות הפתיחה. נייס נסחרה על רקע חשיפת "כלכליסט" כי היא במגעים למיזוג עם ורינט. מודיעין זינקה ב-23% לאחר שקיבלה אישור סופי לחפש נפט ברישיון "גבריאלה". מחזור המסחר - 887 מיליון שקל
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.13% ל-1,219.33 נקודות, מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.01% ל-1,079.24 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.54% ל-319.44 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.19% ל-317.09 נקודות.
ברקע המסחר
"בסביבה שבה האפשרויות לקבל תשואה מאוד נמוכות אז האטרקטיביות ללכת ולחפש אלטרנטיבה להחזיק בה את הכסף היא יותר ויותר מעניינת", אמר ל"כלכליסט" יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו. "אנשים מחפשים אלטרנטיבה בה הם יוכלו להחזיק פיקדונות כדי לקבל תשואה יותר טובה, ולוקחים יותר סיכונים. בשווקים המתעוררים רואים שיא באחזקה של מניות בתיק ההשקעות. זה מלמד אותנו שהמשקיעים מחפשים מקומות בהם יוכלו להשיג תשואה עודפת", אמר.
לדבריו, גם בשווקים כמו בארה"ב רואים תנועת הון לעבר שוק המניות כאשר החזקות הציבור במניות שם חזר להיקף של ספטמבר 2007, וזאת מתוך ציפייה ששם תהיה תשואה עודפת.
בשוק המקומי, אמר פריימן, הציבור מגדיל את האחזקה בשוק המניות אבל עדיין לא במימדים משמעותיים כי הוא מצא אלטרנטיבה בשוק הנדל"ן. אחד החששות של בנק ישראל הוא יצירת בועות פיננסיות כתוצאה מריביות נמוכות, הסביר פריימן.
הממשלה סיימה את שנת 2012 עם גירעון תקציבי גבוה בהרבה מהמתוכנן. הפער בין הוצאות הממשלה והכנסותיה הסתכם בשנה החולפת בכ-39 מיליארד שקל (4.2% מהתוצר). "אין צורך בהעלאת מסים לאחר הבחירות" - אמר אתמול בערב שר האוצר יובל שטייניץ בראיון ל"תוכנית החיסכון" בערוץ 2 לאחר פרסום הנתונים.
גירעון זה כפול למעשה מיעד הגירעון המקורי של 2% (18.3 מיליארד שקל) שנקבע בספר התקציב הדו-שנתי, וגדול גם מיעד הגירעון המעודכן של 3.4% (31 מיליארד שקל) שהציג שר האוצר יובל שטייניץ לוועדת הכספים בחודש ינואר בשנה שעברה.
דירקטוריון הבורסה אישר היום השקת מדד "תל-בונד תשואות" אשר יורכב מאג"ח קונצרניות בדירוג השקעה (- BBB) עד (A). המדד החדש יושק ב-18 בפברואר ויכללו בו כ-70 אג"ח קונצרניות צמודות מדד, בריבית קבועה, אשר הונפקו על-ידי כ-47 מנפיקים שונים. שווי השוק של המדד יהיה כ-45 מיליארד שקל.
שוק האג"ח
מחזיקי אגרות החוב של קמור החליטו בצעד חריג לפטר את הרמטיק, נאמן אגרות החוב של סדרה ו'. עם זאת, לא היה רוב להדחת רזניק פז נבו, נאמן סדרה ח', שישאר בתפקידו. הבקשה להעביר את נאמני אגרות החוב של קמור מתפקידם פורסמה לפני שבוע לבקשת מגדל שוקי הון המחזיקים ב-11% מאגרות החוב שנותרו במחזור ומכהנים בנציגות מחזיקי האג"ח של קמור.
ל"כלכליסט" נודע שבשבועות האחרונים נתגלעו מחלוקות קשות בין הנציגות המורכבת ממגדל שוקי הון ואדוארד קלר לנאמני אגרות החוב, הרמטיק ורזניק פז נבו. המחלוקות נסובו סביב סוגיות שונות הנוגעות לאופן ההתנהלות במשא ומתן מול החברה.
מניות במרכז
המועצה הארצית לתכנון ובנייה דחתה לפני שעה קלה את כל ההתנגדויות שהוצגו בפנייה, ואישרה לחברת מודיעין (המניה עלתה ב-23%) לקיים את קידוח הנפט ברישיון "גבריאלה". הקידוח ממוקם מול חופי הרצליה ובעבר התגלה שם פוטנציאל להפקה של כ-130 מיליון חביות נפט.
האחזקות בקידוח מתחלקות בין מודיעין (70%), אדירה (15%) וקרן בראונסטון (15%) כאשר עלות חיפושי הנפט נאמדת ב- 96 מיליון דולר. האסדה שתבצע את הקידוח - היא הנובל פרינגטון - עושה דרכה למקום לאחר שסיימה את עבודות הקידוח ברישיון "ישי".
ורינט ונייס (המניה עלתה ב-6.5%) , שתי החברות הגדולות בעולם בתחום תוכנות הניטור לתחום הביטחוני־אזרחי, מנהלות מגעים למגה־מיזוג - כך נודע ל"כלכליסט". החברות מקיימות שיחות זה יותר מחודש לקראת מיזוג, שבמסגרתו תרכוש נייס את ורינט בעסקת ענק הצפויה לעמוד על 1.5 מיליארד דולר במזומן ובמניות.
מוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה, יצא בשבוע שעבר להודו בניסיון לחתום על עסקת קומבינציה גדולה בקרקעות של אלביט הדמיה ופלאזה סנטרס. מדובר בקרקעות בעיר צ'נאי שלפני שנה וחצי ניהל זיסר מגעים למכירתן בעסקה שלא צלחה. לפי הערכות, העסקה תזרים לאלביט הדמיה עשרות מיליוני דולרים. עסקת הקומבינציה קריטית לעתידה של אלביט הדמיה לנוכח הלחץ ההולך והמתהדק של מחזיקי האג"ח והספק בנוגע ליכולתה לפרוע את תשלומי האג"ח השנה. מחזיקי האג"ח אף החליטו לפתוח במאבק מול זיסר, והבוקר הם יתכנסו לבחור נציגות שתיאבק מול החברה ותנסה להגיע עמה לשיחות על הסדר חוב.
קבוצת חבס סוגרת את הנציגות שלה בארה"ב - שנפתחה בתחילת 2011. החברה שבשליטת (22.7%) הרצל חבס הודיעה לבורסה בתל אביב כי מנכ"ל חבס ארה"ב, אייל רגב, יסיים את תפקידו.
האסיפה הכללית של חברת כח האדם תיגבור אישרה אתמול את תנאי העסקתה של מנהלת העסקים הראשית של החברה, רינה בנבנישתי, הנמנית מבעלי השליטה (35.66%) בחברה. סך הכל עלות שכרה של בנבנישתי צפוי להסתכם ב-2013 בכ-1.7 מיליון שקל. כמות המניות שהשתתפו בהצבעה, ולא סווגו כמניות שלבעליהן יש עניין אישי הסתכמו ב-1.45 מיליון מניות מתוכן 1.01 מיליון מניות הצביעו בעד אישור העסקה ו-441 אלף מניות הצביעו נגד.