עובדי הניקיון יקבלו שכר, בביהמ"ש יחזרו לעבודה
עובדי ביהמ"ש בת"א התלוננו על ג'וקים מתים בשירותים, לאחר שעובדי הניקיון של חברת האחים עובדיה שבתו. כעת ביהמ"ש קיבל את המתווה החדש של מפרקות החברה - ועובדי הניקיון צפויים לקבל בסופו של דבר משכורת. בעקבות זאת הודיעה ההסתדרות שעובדי ביהמ"ש ישובו מחר לעבודה סדירה
שופט בית המשפט המחוזי מרכז, אילן שילה, קיבל לפני שעה קלה את המתווה החדש שהציעו המפרקות של חברת האחים עובדיה. "יש לברך את כל המעורבים בהסדר שאליו הגיעו המפרקות הזמניות והמוסד לביטוח לאומי", כתב השופט בהחלטתו. "אני מאשר את ההסדר ונותן למפרקות הזמניות הוראות לפעול על פיו". יצוין כי האישור כפוף לתגובתו של נציג הכנ"ר ובכך שלא יתנגד למתווה.
- נאמנות האחים עובדיה: "עשרות מיליונים נעלמו"
- 2,900 עובדי האחים עובדיה ינסו לחלץ חצי שכר
- הנהלת רש"ת התחייבה לדאוג לעובדי הקבלן
המפרקות, רו"ח עליזה שרון ועו"ד קרן רייכבך-סגל, הגישו אתמול לבית המשפט המחוזי מרכז מתווה חדש של העברת כספי הלוואה לעובדים ללא כספי בטוחה. מה שיידרש כעת מהעובדים, לפי מתווה זה, הוא התחייבות להסב צ'קים בסכום המשכורות שיקבלו מהבל"ל. המתווה החדש הוגש "מכיוון שלעובדים רבים אין חשבון בנק ולא יכלו להפקיד צ'ק פיקדון, קיבלו רק 167 עובדים של חברת האחים עבודיה הלוואה על חשבון המשכורת שלהם", לשון המפרקות.
שביתת העובדים הסתיימה
בתוך כך, הודיעו בהסתדרות כי עובדי בתי המשפט ישובו מחר (ד') בבוקר לעבודה סדירה. בהודעה שפרסמה ההסתדרות נאמר כי "הנהלת בית המשפט הודיעה בשעה האחרונה ליו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, כי העבירה את המשכורות למפרקת חברת הניקיון והאחזקה האחים עובדיה לתשלום שכרם של המנקים ואנשי האחזקה. כמו כן, הודיעה להסתדרות כי השכר צפוי להינתן לעובדים בשעות הקרובות על ידי המפרקת. הסתדרות עובדי המדינה מודיעה כי עובדי בתי המשפט וההוצאה לפועל בתל אביב יחזרו מחר בבוקר לעבודה סדירה".
קודם לכן אישרה ההסתדרות לעובדי המזכירויות בבית המשפט בתל-אביב לצאת מוקדם מעבודתם, זאת מאחר שעובדי הניקיון, עובדי חברת האחים עובדיה הנמצאת בפירוק, שובתים ואינם מנקים את ההיכל מזה יומיים. משעות הבוקר התאספו עובדי הניקיון של ההיכל בכניסה לבתי המשפט המחוזי והשלום בתל-אביב והפגינו על כך שלא קיבלו שכר. "אין כסף - אין עבודה", צעקו כמה עשרות העובדים שהתקבצו.
"אתמול ניקו העובדים במשך חצי יום", סיפרה עופרה ג'נאח האחראית על עובדי הניקיון, "היום הם לא ניקו בכלל. השירותים מטונפים, לא חילקו נייר גם לא בקומות של לשכות השופטים. 22 שנה אני כאן, אחראית על העובדים אנחנו מנקים ועובדים כמו שצריך. אנחנו בסך הכל רוצים את המשכורת שמגיעה לנו וגם את הפנסיה שלקחו לנו. זה לא יכול להיות שהנאמנה תגיד שישלמו לנו רק 70 אחוז ממשכורת המינימום שאנחנו מקבלים".
"אנחנו מנקים כאן הכל", הוסיפה ג'נאח, "אבל אנחנו לא מקבלים משכורת. יש כאן שלושה עובדים שפינו אותם מהבתים כי לא היה כסף לשכירות, אחת העובדות חתמה על ערבות לעובדת אחרת כדי שלא יפנו גם אותה. אין לנו כסף לשלם חשמל, ארנונה ולא קנינו בשבת אוכל לילדים כי אין כסף. ראינו את השופטים בוכים עלינו, הם הסתכלו עלינו ברחמנות".
הדס אוחיון, יו"ר ועד העובדים של המחוזי, סיפרה כי בשל שביתת העובדים הזוהמה בבית המשפט לא מאפשרת להם לעבוד. "יש נמלים על השולחנות, ג'וקים מתים בשירותים ואנחנו ביקשנו מההסתדרות שיאפשרו לנו ללכת הביתה כי זה פשוט בלתי אפשרי. עובדי הקבלן הם חלק נפרד מהעובדים, אחראים על הניקיון של ההיכל ובמשך יומיים הם שובתים. יש זוהמה ואנחנו צריכים לעבוד".
עד שהתקבל האישור מההסתדרות המאפשר לעובדי המזכירויות ללכת הביתה, ניתן לעובדים אישור להשתמש בשירותים של מוזיאון תל-אביב לאמנות הסמוך. לא ברור מה יקרה בבית המשפט מחר.
מהנהלת בתי המשפט נמסר: "הנהלת בתי המשפט העבירה את מלוא סכום הכסף שנדרש ממנה עבור השכר של העובדים". עוד נמסר כי "מערכת בתי המשפט העבירה לקופת הפירוק את מלוא הסכום שנדרשה עבור שכר העובדים, ועשתה כן מייד עם קבלת חשבונית. יודגש כי מייד עם היוודע המשבר אליו נקלעה חברת האחים עובדיה נקטה הנהלת בתי המשפט בכל צעד אפשרי כדי למנוע את הפגיעה בעובדי החברה ואת העיכוב בתשלום שכרם. באשר לכך שההסתדרות התירה לעובדים להפסיק את עבודתם בשעת הצהרים, הדבר נעשה ללא פניה מוקדמת מצד גורמי ההסתדרות אל הנהלת בתי המשפט לצורך בירור העניין ויש להצטער על כך".
מדובר ההסתדרות נמסר: "הסתדרות עובדי המדינה אישרה לכלל העובדים בבית המשפט בתל אביב להפסיק את העבודה וללכת הביתה. זאת בעקבות אי תשלום משכורת מצד הנהלת בתי המשפט למנקים ולאנשי האחזקה המועסקים בחברת הניקיון והאחזקה, האחים עובדיה. העובדים טוענים כי כתוצאה מכך יש לכלוך בלתי נסבל בשירותים העלול לגרום למחלות ולמגפות". יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי הוסיף: "על הנהלת בתי המשפט והחשב הכללי מוטלת האחריות על עובדי השמירה והניקיון המועסקים במקום שכן האחריות הינה של המעסיק ועל המשתמש".