צה"ל מפרסם: מי המועצה האזורית הכי קרבית?
לראשונה דורגו המועצות האזוריות והמקומיות לפי שיעור המתגייסים בהן. איזה אזור מוביל בגדול את הרשימה? אילו אזורים מופלים לרעה ברשימה? ואיפה היישוב שלכם?
אגף כוח האדם (אכ"א) בצה"ל פרסם היום (יום ג') את דירוג "הקרביות" של המועצות האזוריות והמקומיות, שבועיים לאחר שהתפרסמה רשימת הערים. בטבלה מדורגות 108 מועצות, מאלה שאחוז המתגייסים בהן גבוה ועד אלה שכמעט ואינן שולחות חיילים לצבא. בראש - המועצות האזוריות של הצפון. נועלת את הרשימה עמנואל החרדית.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
הנתונים מתייחסים לשיעור הבנים והבנות כאחד, ומייצגים את אחוז הגיוס, את אחוז המתגייסים ללחימה והמשרתים בתפקידים משמעותיים ואת אחוז המתקדמים לקצונה - עבור כל מועצה. לאור הפרמטרים האלו מחושב ציון סופי למועצה.
הנתונים התייחסו רק כלפי אלו שחייבים בגיוס, לפי החישוב הבא: אחוז גיוס הגברים קיבל משקל 25%, אחוז גיוס הנשים 25%, המתגייסים לתפקידי לחימה בקרב הגברים 20%, אחוז היוצאים לקצונה (גברים ונשים) 20% ושירות בתפקידים משמעותיים 10%.
זו הפעם הראשונה שבאכ"א מדרגים באופן מלא את המועצות המקומיות והאזוריות בישראל. נעדרות מהרשימה מועצות שבהן כמות המתגייסים נמוכה מאוד, פחות מ-60 בסך הכול (בנים ובנות), כמו למשל במועצה המקומית כפר שמריהו ששלחה אשתקד 11 מתגייסים לבקו"ם.
מתוך שש הראשונות, חמש מהמועצות מאזור הצפון. את המקום הראשון גרפה המועצה האזורית גליל עליון עם 92.3% מתגייסים, מתוכם 79% ללחימה.
במקום השני נמצאת המועצה המקומית להבים שליד באר שבע, שלישית משגב שליד כרמיאל, רביעית המועצה האזורית מבואות החרמון - ובמקום החמישי נמצאת כפר ורדים שבצפון.
את הטבלה סוגרת כצפוי עמנואל החרדית, ולפניה בתחתית - ההתנחלות אלקנה והמועצה הצ'רקסית כפר קמא. ההסבר למיקום הנמוך של ההתנחלויות (ההתנחלות הראשונה בטבלה, אלפי מנשה, מופיעה רק במקום ה-14), ושל היישובים הדרוזיים והצ'רקסיים, נובע מהעובדה שביישובים האלו אין חובת גיוס על נשים, מה שהוריד את דירוגן בניגוד לציונם הגבוה בפרמטרים האחרים.
כך למשל, כמחוז, יהודה ושומרון נמצא במקום הראשון מבין כל המחוזות בשיעור הגיוס לתפקידי לוחמה. אחד המשתנים ש"מורידים" את איו"ש הוא חלקן הגבוה של ההתנחלויות בקרב הזוכים לפטור "תורתו אוּמנותו" (19% לעומת 13% בממוצע הארצי).
ראש המועצה המקומית אלקנה, צדוק זהוראי, אמר: "הנתונים שנמסרו גורמים עוול לישוב ציוני לאומי דתי, שמרבית בניו משרתים ביחידות שדה בסדיר ומילואים. הנתונים הם לפי מוסדות חינוך, ובאלקנה אין שנתון י"ב גם בישיבה התיכונית. עשרות תלמידי י"ב השנה ובשנים שעברו לומדים במוסדות חיצוניים ליישוב ומתגייסים ליחידות מיוחדות וקרביות. באולפנה מגויסות מרבית הבנות לשירות לאומי ו-19% מהן לצה"ל. לצערנו יעידו על כך גם שבעה חללי צה"ל בני היישוב שנפלו".
Read this article in English