שתף קטע נבחר

 

שמוליק משכנע את אשתו להצביע: "שידאגו לנו"

גם אתם מכירים אדם שלא מתכוון להצביע בבחירות, ותוהים איך להזיז אותו? שמוליק מהרצליה שכנע את אשתו המיואשת, אבי מאור עקיבא סיפר: "אחרי ויכוחים עם אבא, מצאנו מתמודד שיש עליו הסכמה". ארבע משפחות, ארבעה סיפורי בחירות

נותר עוד שבוע לבחירות לכנסת ה-19 ולא רק מתמודדי המפלגות נמצאים במרוץ לשכנע מצביעים. אזרחים רבים שחשוב להם לגרום לאלו החיים מסביבם לא להישאר אדישים, עובדים קשה בחודשים האחרונים בניסיון להוציא את קרוביהם ביום שלישי הקרוב ולשים פתק בקלפי. אז איך עושים את זה?

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

שמוליק מהרצליה, נשוי באושר כשנה וחצי למעיין ואב טרי ליקיר בן החודשיים, הבין שמוטלת על כתפיו עבודה חשובה מאוד מאז הוכרז על בחירות. "נושא הפוליטיקה מאוד חזק בבית בעיקר במשך החודש האחרון", אמר שמוליק והוסיף, "כל ערב מדברים על הבחירות בשיחות סלון. אנחנו רואים יחד את התשדירים, צוחקים עליהם ובין לבין מדברים על זה".

 

מעיין רעייתו מעולם לא הצביעה בבחירות לכנסת, לעומת שמוליק המעיד על עצמו כבעל התמכרות פוליטית. "אחרי שלוש שנים שאנחנו ביחד, זו פעם ראשונה שנושא הבחירות עולה, ואני נחוש לגרום לה לשנות את דעתה כי היא מיואשת מאוד ולא מאמינה לאף אחד. היא חושבת שכל פוליטיקאי דואג רק לכיסא שלו", סיפר הבעל הפוליטי.

 

מה השיטה? שמוליק הכין לאשתו תוכנית שכנוע מעמיקה. "הטיעון העיקרי שלה היה שלא משנה למי היא מצביעה - החיים ייראו אותו דבר, אז ישבתי ערב שלם והראיתי לה הצעות חוק שכן שינו את חיינו. בנוסף, הראיתי לה שיש כאלה שדואגים למגזר שלהם כמו ש"ס, וכך גם אנחנו ממעמד הביניים צריכים להצביע למי שידאג לנו. הוכחתי לה בצורה ברורה איך הבחירה שלה יכולה להשפיע ישירות על החיים שלה בארבע השנים הקרובות".

 

הוא מרגיש שהצליח במשימה. "היא הבינה. אמנם לקח זמן, אבל זה חלחל והיום כבר דיברנו איפה הקלפי שנלך להצביע בה. אז כנראה זה יקרה", מספר שמוליק בהתלהבות.

 

ארוחות הערב של ימי שישי במשפחת עמרם מאור עקיבא קיבלו צורה שונה בחודשיים האחרונים. "אם פעם הארוחות היו סביב העבודה של כולנו ועל החיים, בחודשיים האחרונים אין ארוחת שישי שתוך עשר דקות לא מדברים על בחירות", מגלה נירית לוי (35), האחות הגדולה במשפחה. אב המשפחה, שאול, החליט כי השנה הוא לא מצביע, מה שגרם לכל המשפחה להתאחד מדי שבוע לטובת המשימה - לגרום לו להגיע לקלפי.

 

"כל שבוע אותו הסיפור. מתחילים לדבר על המועמדים, ואבא שחייב להביע דעה אומר מה הוא חושב על כל אחד. למה לא להצביע לזה, ולמה המועמדת ההיא לא ראויה", סיפר אבי עמרם (29), האח הקטן במשפחה. לדבריו, הדברים הגיעו לשלב שכולם כבר צוחקים על שאול.

 

"אבא אומר שבסוף הוא ילך לשים פתק לבן רק כדי שנעזוב אותו, אבל אני מקווה שהשיחות ישתלמו בסוף והוא כן יצביע. בשבוע שעבר עברתי איתו על כל המועמדים האפשריים ואחרי ויכוחים מצאנו מתמודד אחד שיש עליו הסכמה שכדאי לחזק אותו, אז הוא כבר התחיל להראות סימנים חיוביים", סיפר האח הצעיר.

 

"אימא שלי הגיעה לגיל שכבר אין לה כוח להצביע", אמר יאיר נסימיאן (30) מפתח תקווה. לדבריו, היא כבר לא מאמינה לאף מתמודד או מפלגה: "היא אומרת שהיא ראתה הכול מספיק זמן, כדי לדעת שכלום לא ישתנה. אין לה אמונה בפוליטיקאים".

 

"מה כבר יש לאימא לעשות ביום הזה?". יאיר נסימיאן ()
"מה כבר יש לאימא לעשות ביום הזה?". יאיר נסימיאן

 

עם זאת, הוא לא מתכוון לוותר לאמו: "אמרתי לה שדווקא עכשיו כשהיא מבוגרת היא צריכה לדאוג לעתיד שלה, וחייבת להצביע למפלגות שידאגו לה". נסימיאן אופטימי וסבור כי כשיגיע היום - היא תצא להצביע. "חוץ מזה, מה יש לה כבר לעשות ביום הזה?"

 

שרון מצליח (29) מהרצליה בניסיונות אחרונים לשכנע את אחיה עידו בן לולו (26), רכז שבט צופי ים נתניה וסטודנט להוראה ימית בווינגייט. היינו עדים לדו-שיח הבא ביניהם. עידו: "לא אצביע, אין למי". שרון: "אם כל מי שלא יודע למי להצביע לא יצביע, הלך עלינו והמצב יישאר כמו שהוא". עידו: "זו באמת צרה גדולה". שרון: "נו אז מה אכפת לך להצביע, רק תלך לעשות את זה".

 

"הוא חושב שרק הוא זה שלא יודע למי, ורק הוא זה שלא ילך להצביע. הסברתי לו שזה מה שקרה בפעם שעברה", אמרה מצליח, "אני מאמינה שהטפטוף הזה ישב לו קצת על המצפון ואולי יקרה משהו, מה שבטוח זה שאני לא אעזוב אותו. עוד כמה ימים הוא יקבל ממני שטיפה ואם צריך אני אקח אותו יד ביד לקלפי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים