שתף קטע נבחר

בשורה לסטאז'רים: יוכלו לעקוף הבחינה הישראלית

ועדת הבריאות של הכנסת אישרה פטור מהבחינה הישראלית לסטודנטים לרפואה, בה נכשלו בשנים האחרונות מאות סטודנטים בוגרי אוניברסיטאות בחו"ל. התנאי: הצלחה בבחינה המקבילה האמריקנית. המטרה: להרחיב את מספר הרופאים בישראל

האם נמצא הפתרון למחסור ברופאים בישראל? ועדת הבריאות של הכנסת אישרה היום (ד') כי מי שלמד או עסק ברפואה בחו"ל ועמד בהצלחה בבחינת הרישוי האמריקנית ברפואה (USMLE) יוסמך לרפואה גם בארץ - ללא צורך לעבור בחינה נוספת. הפטור יינתן רטרואקטיבית עבור כל מי שצלח את הבחינה האמריקנית בעשור האחרון.

 

מחאת הסטאז'רים לרפואה:

סטודנטים לרפואה מחו"ל: בחינת הרישוי קשה מדי

המחאה הצליחה: ייערך מבחן חוזר לסטאז'רים

דיון בכנסת: סיכוי למבחן חוזר לסטאז'רים מחו"ל

 

זו הפעם הראשונה שעמידה בבחינה זרה מאפשרת עיסוק ברפואה בישראל. עם זאת, מי שניגש לבחינה הישראלית ונכשל לא יוכל לפנות לבחינה האמריקנית ולקבל פטור על סמך תוצאותיה, אלא יהיה רשאי להיבחן שוב במסלול הבחינה הישראלית בלבד. התקנות ייכנסו לתוקף ביום פרסומן.

  

בארצות הברית עמידה בבחינת ה-USMLE היא תנאי לעיסוק ברפואה במקום. הבחינה כוללת ארבעה חלקים: החלק הראשון כולל חומר משלוש השנים הראשונות בלימודי הרפואה, והסטודנטים בחו"ל ניגשים אליו בדרך כלל לאחר השנה השלישית או הרביעית ללימודים.

 

החלק השני, הקרוי Step 2, כולל את הרפואה הקלינית הנלמדת בשלוש השנים האחרונות באוניברסיטה והיא דומה באופיה לבחינה הישראלית, אולם אחוזי המעבר בה גבוהים בהרבה.

 

את החלקים הראשונים של הבחינה ניתן לעבור בכל העולם, גם בישראל, והיא נערכת על גבי מחשב. שני חלקים נוספים של הבחינה נערכים בארצות הברית בעל פה ובהשתתפות חולים שחקנים. כדי לקבל פטור מהבחינה הישראלית די לעבור את שני החלקים הראשונים של הבחינה, הנערכת בכתב.

 

הבחינה הישראלית נחשבת לתובענית במיוחד וכוללת כ-200 שאלות. נדרשים לגשת אליה בוגרי אוניברסיטאות בחו"ל וציון המעבר בבחינה עומד על 61. לעומת זאת, בוגרי אוניברסיטאות ישראליות אינם נדרשים לבחינה לקראת רישוי, ודי בבחינות הגמר שלהם בשנה השישית כדי להתחיל בשנת הסטאז'.

 

בשנים האחרונות היו אחוזי הנכשלים בבחינה בארץ גבוהים מאוד, ורבים מהסטודנטים נאלצים לעשות אותה שוב ושוב. סטודנטים שניגשו לבחינה טענו במשך השנים כי השאלות בבחינה ארוכות והזמן המועט אינו מאפשר להשיב על כולן. בתוך כך עלו טענות כי רמת השאלות מתאימה לבוגרי התמחות ורופאים וותיקים, ולא לבוגרי בית ספר לרפואה, וכי היא קשה הרבה יותר מהבחינות אליהן ניגשים בוגרי הארץ.

 

"אנו מנסים להקל על בוגרים שסיימו לימודיהם בחו"ל וגם על עולים חדשים", אמר בדיון ד"ר אמיר שנון, מנהל המחלקה למקצועות רפואיים במשרד הבריאות. "הבחינה הישראלית היא הטובה ביותר, אך קיימת בחינה אמריקנית ברמה הולמת ואנחנו סבורים שהיא יכולה להוות חלופה לבחינה הישראלית עבור אותם בוגרים מחו"ל".

 

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (ליכוד), סיכם את הדיון ואמר: "נמשיך ונפעל על מנת להקל על מצוקת כוח האדם במקצועות הבריאות ולעזור לרופאים שעושים מלאכת קודש".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי שנכשל בבחינה הישראלית לא יוכל לגשת לבחינה האמריקנית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים