שתף קטע נבחר

 

אין צהרון לחרדים, אז אין צהרון גם לדתיים

עיריית בני ברק קיבלה תקציב לפתיחת צהרונים בחינם לילדי המגזר הממלכתי-דתי, אך היא מעכבת את פתיחתם בניסיון להשיג תקציב לצהרונים לילדי החרדים. הדתיים נאלצים למצוא פתרונות בצהרונים פרטיים: "אני משלם השנה פי 3"

חלם בבני ברק: הורים מהמגזר הממלכתי-דתי בעיר קובלים על-כך שהם נאלצים להכניס את ילדיהם לצהרונים פרטיים בתשלום, מכיוון שהעירייה מעכבת פתיחת צהרונים שהיו אמורים להקנות להם לימודים בחינם. משרד החינוך העביר כבר את התקציבים הדרושים לפתיחת הצהרונים, אולם העירייה ממתינה עם פתיחת הצהרונים למגזר הממלכתי-דתי, מכיוון שהיא מחכה לתקציב לפתיחת צהרונים גם למגזר החרדי.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

 

במסגרת אימוץ דו"ח טרכטנברג קבעה הממשלה כי החל משנת הלימודים הנוכחית, יהיו זכאים ילדים בגילים 3-9 שמשתייכים לאשכולות החברתיים התואמים את המדרג הסוציו-אקונומי של בני ברק לסבסוד מלא של הצהרונים עד לשעה 16:00. פרויקט ציל"ה שבמסגרתו היו אמורים ילדי החינוך הממלכתי-דתי לקבל צהרונים בחינם בשעות 13:30 עד 16:00, היה אמור להתחיל כבר בדצמבר האחרון, אלא שנכון לעכשיו זה כאמור לא קרה.

 

הורים בין הפטיש לסדן

עד לשנה זו קיבלו ההורים לילדי המגזר הממלכתי-דתי ב בני ברק סבסוד ממשרד התמ"ת, ועבור כל ילד שרשמו לצהרון הם שילמו 200-300 שקלים בחודש. בשל הפתיחה המתוכננת של הצהרונים, הוחלט להפסיק את הסבסוד מהתמ"ת, אולם העיכוב בפתיחתם גרם לכך שהורים נאלצו לרשום את ילדיהם לצהרונים פרטיים ולשלם השנה כפול. גורם בעיריית בני ברק אמר כי "ההורים נמצאים בין הפטיש לסדן, והם נאלצים לשלם יותר עד שייפתחו הצהרונים".

 

אביתר, אחד מה"נפגעים", סיפר כי "יש לי שלושה ילדים. תאומים בני 6 וילדה בת 3. מתחילת השנה הנוכחית שילמתי עבור הצהרונים לשלושתם יותר ממה ששילמתי במהלך כל השנה שעברה. אם בשנה שעברה שילמתי בזכות הסבסוד 200-300 שקל עבור כל ילד, מספטמבר שילמתי 600 שקלים עבור כל אחד".

 

בצעד של ייאוש החליט אביתר שלא לשלוח את ילדיו לצהרונים, ולכן הוא ואשתו נאלצים להפסיד שעות עבודה ולשהות עם הילדים בשעות הצהריים בבית. לדבריו, "שנינו עובדים, אבל המשכורות לא גבוהות. להוציא החודש עוד 1,800 שקלים זה עול כלכלי כבד מאוד עבורנו. החלטנו פשוט לא לשלוח את הילדים לצהרונים, וכל יום אחד מאיתנו יוצא מוקדם מהעבודה להיות איתם בבית. זה מחיר שצריך לשלם, אבל אין לנו ברירה".

 

"למה לכרוך אותנו סביב החרדים?"

טל, אף הוא הורה לילדים קטנים, סיפר כי "בשנה שעברה שילמתי 200 שקלים עבור כל ילד, והשנה 600 שקלים. זה פי-שלושה. כל יום אומרים לנו שהנושא בטיפול, שזה ייקח עוד כמה ימים, אלא שהימים עוברים ודבר לא קורה. אנחנו מבינים שיש בעיה עם המגזר החרדי, אבל לא הגיוני שהאוכלוסייה שמגיע לה השירות הזה תיפגע. למה צריך לכרוך אותנו סביבם? שהאוכלוסייה החרדית תשלם את הכסף הזה עד שיושג התקציב".

 

בעיריית בני ברק הסבירו כי הסיבה לדחייה נעוצה בעובדה שהמגזר החרדי בכל רחבי הארץ אינו כלול בתכנית "אופק חדש", וגני הילדים פועלים רק עד השעה 13:30, בניגוד לרשתות החינוך הממלכתי והממלכתי-דתי שבהן פועלים הגנים עד השעה 14:00 בצהריים. "על כן יש צורך באישור תקציב לשעתיים וחצי: 13:30–16:00, ולכך לא מאושר תקציב ממשלתי", אמרו בעירייה, וציינו כי מדובר בתקציב של מיליון שקלים.

 

עוד אמרו בעירייה, כי "עם כל זאת, הוחלט לפעול לפתיחת הצהרונים ביישובים החרדיים ולחפש מקורות מימון תקציביים.

עיריית בני-ברק ניגשת לקבלת הצעות מעוסקים בתחום, במסגרת מכרזי החברה למשק ולכלכה בשלטון המקומי. זו פרוצדורה חוקית, שנמשכת כשבועיים-שלושה. נכון שסברנו שעד לסוף דצמבר ניתן יהיה לפתוח את הצהרונים, וזאת בעקבות משא ומתן חיובי עם משרדי הממשלה לאישור התקציב, אך לצערנו התקציב לא אושר, וזו הסיבה לדחיית ההפעלה".

 

ממשרד החינוך נמסר כי הוא החל להפעיל את "צהרוניות 3-9" מראשית חודש דצמבר 2012. "פתיחתן של מסגרות אלו נעשית בהתאם למוכנות הראשות המקומית. משרד החינוך הכין את כל התשתיות הנדרשות לצורך פתיחתן של מסגרות ציל"ה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצהרון עדיין סגור
צילום: shutterstock
מומלצים