אלג'יריה: "החוטפים אמרו שהם מעוניינים בזרים"
חטוף אלג'יראי סיפר כי בזמן התקיפה הכושלת הוא וחבריו הצליחו לפתוח דלת חירום ולהימלט מהמקום. במקביל, דובר הארגון שחטף עשרות בני ערובה זרים באלג'יריה ביקש מהתושבים המקומיים במדינה שלא להתקרב לאזורים שבהם נמצאים זרים
בזמן שמשדה הגז באלג'יריה, שם נכשל אתמול ניסיון לחלץ את בני הערובה שנחטפו על-ידי קבוצה המזוהה עם אל-קאעידה, עדיין מתקבלים דיווחים סותרים על מצבם של החטופים, מאיימים הטרוריסטים בעוד פעולות. דובר הארגון אמר בצהריים (יום ו') לסוכנות הידיעות של מאוריטניה כי הארגון ימשיך בפעולות. במקביל, פינו שלושה מטוסים מאות אזרחים זרים מאזור שדה הגז באלג'יריה.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
הדובר הזהיר גם את האזרחים באלג'יריה, "שלא להתקרב למתקנים או לחברות של זרים, שאותם נתקוף במועד הכי פחות צפוי". במקביל, דיווחה סוכנות הידיעות של אלג'יריה כי רק כמה חמושים איסלאמיים נמצאים בשדה הגז. אותו מקור אמר לסוכנות הידיעות כי בניסיון החילוץ הכושל נהרגו 31 בני-אדם - 20 בני ערובה ו-11 חוטפים. עוד דווח כי שני חמושים נתפסו בחיים.
במקביל סיפר אחד החטופים שהצליח להימלט משדה הגז על שאירע לעיתון בצרפת. חאלד, אזרח אלג'יראי העובד במקום, סיפר: "אני לא יודע איך החוטפים נכנסו לאתר. שמעתי יריות וחילופי אש. לאחר מכן ראש הקבוצה החמושה דיבר איתנו. הוא אמר ששמו בלאוור, ואמר לנו שבתוך זמן קצר הוא ייתן לנו ללכת. הוא אמר שהזרים מעניינים אותו".
חאלד הוסיף וסיפר כי החוטפים הרשו לאלג'יראים להחזיק בטלפונים הניידים שלהם, כדי שיוכלו ליצור קשר עם בני המשפחה. "מהר מאוד זה הפך לבלתי אפשרי להתקשר", הוא סיפר. "מישהו סיפר לי שהחוטפים שיחררו אישה, אבל אני לא ראיתי את זה. ככל הנראה היא מתורגמנית". הוא סיפר כיצד הצליח להימלט מהמקום: "מאוחר יותר הייתה התקיפה. היינו בחדר המשחקים. היו הרבה דחיפות וכמה אנשים הצליחו לפתוח את דלת החירום. אז יצאנו דרכה ורצנו".
14 יפנים ו-8 נורבגים נעדרים
על-פי הדיווחים, שבאלג'יריה אומרים כי הם מוגזמים, 22 חטופים מוגדרים נעדרים - 14 מהם יפנים ו-8 נורבגים. בנורבגיה דווח כי אזרח נוסף של המדינה, שהוחזק כבן ערובה, הצליח להימלט מהחוטפים והוא מאושפז כעת בבית חולים. על-פי הדיווח מצבו יציב והוא נמצא בקשר עם משפחתו בנורבגיה. מהחברה שבה עבדו הנורבגים נמסר כי 17 מעובדיה נמצאים במקום בטוח, אבל 8 עדיין נעדרים.
החברה המעסיקה 14 עובדים יפנים במקום מסרה כי כל העובדים מוגדרים כנעדרים. במקביל, דיווחה סוכנות הידיעות הנורבגית כי כל שמונת העובדים הנורבגים מוגדרים נעדרים. אזרח אירי, שנלקח כבן ערובה והצליח להשתחרר, סיפר כי ראה את החוטפים נמלטים מהמקום בארבעה ג'יפים מלאים בבני ערובה.
בעקבות המצב ביטל ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, ביקור במדינות בדרום מזרח אסיה, וחזר למשרדו. "הפעולה של הכוחות האלג'יראים הייתה מצערת", אמר מזכיר הקבינט בטוקיו. הוא הוסיף כי שגריר אלג'יריה במדינה זומן לשיחת הבהרה.
המבצע הצבאי נמשך
בינתיים כמה מנהיגים במערב התייחסו לחטיפה. ראש ממשלת צרפת, פרנסואה הולנד, אמר כי קיבל עדכון ממקבילו באלג'יריה כי המצבע הצבאי באזור שדה הגז נמשך. גם ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, אמר כי קיבל עדכון שהמבצע הצבאי נמשך. שר ההגנה האמריקני היוצא, לאון פאנטה, אמר כי הטרוריסטים שחטפו את הזרים לא ימצאו מקלט "לא באלג'יריה, לא בצפון אפריקה ולא בשום מקום".
הטרוריסטים חטפו בני ערובה זרים בשדה הגז באלג'יריה, כתגובה על הפעילות הצבאית
של צרפת במאלי. במקביל, סוכנות הפליטים של האו"ם מסרה כי כ-147 אלף בני אדם נמלטו מהקרבות במאלי, בין צבא צרפת לארגוני הטרור במדינה האפריקנית. להערכת הסוכנות, כ-400 אלף נוספים צפויים להפוך לפליטים במהלך החודשים הקרובים. הסוכנות ציינה כי מעדויות הפליטים שנמלטו עד כה עולה שבצפון המדינה מתבצעות הוצאות להורג וקטיעת איברים, וכי המורדים האילאמיסטים באזור מגייסים ילדים לשורותיהם.