שתף קטע נבחר

שערורייה בקנדה: 'מייפל נורבגי' על שטרות חדשים

טעות בבוטניקה, סגנון אמנותי או פגיעה בגאווה הלאומית? על שטרות הכסף החדשים של קנדה מופיע אחד הסימנים הלאומיים של המדינה הצפון אמריקנית, עלה עץ האֲדֲר (מייפל), אלא שקבוצת מומחים לסיווג צמחים טוענת שנפלה טעות בזיהוי - והעלה המצויר הוא של זן מייפל נורבגי, לא קנדי. כך דיווח הבוקר ה-BBC.

 

לפי הדיווח, לטענת המומחים לבוטניקה, עלה המייפל המצויר על השטרות החדשים הוא בעל קצוות משוננים יותר מהעלה הקנדי, ולכן הוא דומה יותר לזן הנורבגי. בבנק המרכזי של קנדה טענו להגנתם כי לא חלה טעות בזיהוי, אלא מדובר ב"ציור מסוגנן" של העלה הקנדי הלאומי על השטרות החדשים בסכום 20, 50 ו-100 דולרים קנדיים, שהודפסו ויצאו לשוק בנובמבר האחרון.

 

אחד השטרות מעוררי המחלוקת. העלה המסוגנן משמאל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחד השטרות מעוררי המחלוקת. העלה המסוגנן משמאל(צילום: רויטרס)

 

עוד אמרו בבנק המרכזי של קנדה כי "הציור המסוגנן נוצר בשיתוף פעולה עם מומחה לבוטניקה". עם זאת, מדענים קנדים אינם מקבלים את ההסבר. "אני חושב שזה תירוץ שהם המציאו בדיעבד", אמר שון בלייני, בוטניקאי בכיר במרכז האטלנטי לשימור מידע של קנדה, שהיה הראשון לדווח על הטעות ל-CBC, הטלוויזיה הממלכתית של קנדה.

 

הוא ציין, עם זאת, כי הטעות מובנת משום שהזן הנורבגי של עצי האדר נפוץ

מאוד במרכז קנדה ובמזרחה, לאחר שיובא למדינה מאירופה. "הזן הזה כבר התאקלם בקנדה", אמר בלייני.

 

לעומתו, יש מומחים קנדים שאינם כה סלחנים: "לא ניתן להתבלבל בין שני הזנים", אמר פרופסור ג'וליאן סטאר, מומחה לבוטניקה ומרצה באוניברסיטת אוטווה. "עלה האדר על דגל קנדה, לדוגמה, הוא מסוגנן, אבל באופן שהוא עדיין נראה כמו עלה מהזן הקנדי".

 

זו אינה השערורייה הראשונה שמעוררים השטרות החדשים בקנדה. באוגוסט האחרון התנצל הבנק הקנדי המרכזי על שהסיר את תמונתה של "אישה שנראית ממוצא אסייתי" מהשטר החדש בסך 100 דולר, ובמקביל, רבים מתושבי המדינה התלוננו כי בשל החומר החדיש שממנו מיוצרים השטרות, פולימר מורכב שקשה לזייפו, הם אינם נקלטים במכונות אוטומטיות לממכר מזון ושתייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
השטר השערורייתי
צילום: רויטרס
"גם העלה בדגל קנדה מסוגנן, אבל לא ניתן לטעות בו"
מומלצים