"מסע לשורשים היהודים שלי"
"בזמן שלי באוניברסיטת קולורדו, הייתה לי הזדמנות לקחת חלק בטיול שהצית את הסקרנות שלי לגבי זהותי היהודית ותידלק את הרעב שלי לעוד. למרות שנשארתי לאחר הטיול ידעתי שאני צריכה לחזור לפרק זמן ארוך יותר". בוגרת תוכנית מסע משתפת בחוויות שעברה בארץ
אלינה מוין, (26) ילידת ריגה בלטביה, למדה באוניברסיטת תל אביב במסגרת פרויקט מסע של הממשלה והסוכנות היהודית מחזק את הקשר של צעירי התפוצות עם ישראל, באמצעות הבאתם לחוויה ישראלית בת כחצי שנה עד שנה בכ-200 מסלולי לימוד, התנדבות או התמחות מקצועית.
בלטביה של שנות השמונים, לא היה אידיאלי להיות יהודי. זה לא בדיוק דבר שהתרברבת בו או בחרת ליידע בו כשנשאלת לנושא. לכן כשהיגרתי מלטביה לארה"ב בגיל שש, זהותי היהודית סבלה מעט מתת תזונה. רק בשנתי האחרונה באוניברסיטת קולורדו, כשהגעתי באמצעות מסע ללמוד באוניברסיטת תל אביב, זכיתי להעריך את השורשים שלי.
תמיד ידעתי שאני יהודייה אך ידעתי מעט מאוד על המסורת או ההיסטוריה שלנו. בלטביה הוריי לא נהנו מקביעות במקום העבודה ו"עודדו" אותם לא להגיע לבית הכנסת. הפעם הראשונה בה זכיהו לחיזוק חיובי ליהדותנו היה כשארגון יהודי אמריקאי עזר לנו להגר לארה"ב בשנת 1992.
בזמן שלי באוניברסיטת קולורדו, הייתה לי הזדמנות לקחת חלק בטיול תגלית שהצית את הסקרנות שלי לגבי זהותי היהודית ותידלק את הרעב שלי לעוד. למרות שנשארתי לאחר הטיול ידעתי שאני צריכה לחזור לפרק זמן ארוך יותר.
במהלך השנה האחרונה שלי בקולג', הגעתי לאוניברסיטת תל אביב לסמסטר. אנשים
רבים לומדים סמסטר אחד בחו"ל בכוונה ליהנות משינוי האווירה ובעוד שאני כמובן רציתי ליהנות, חשתי גם שניתנת לי הזדמנות ללמוד ולספוג כמה שרק ניתן על המדינה היהודית.
בארה"ב פרופסורים משיגים מומחיות בנושא מסוים בשנים של מחקר. באוניברסיטת תל אביב, לעומת זאת, למדתי היסטוריה ישראלית מאקדמאים שלא רק למדו את הנושא שנים, לחמו בקרבות וחיו מלחמות לגבי הנושאים שהם מלמדים. הם חוו את הנושא אותו הם מלמדים מיד ראשונה.
במקביל עבדתי קשה באולפן העברית, בניסיון להצמד לישראלים ולחלוטין הטמעתי את עצמי כך שלא ארגיש מוגבלת לעומת אחרים.
לפני שהגעתי לתל אביב, ניסיתי להיות מעורבת ככל הניתן בנושאי ישראל ויהדות. תגברתי את התואר שלי בפרסום בכמה שיותר קורסים ביהדות והיסטוריה של המזרח התיכון, ואפילו הפכתי להיות נשיאת ארגון הסטודנטים היהודים בקמפוס.
הגעתי לעוד שני טיולים קצרים לישראל - אחד עם המשפחה ואחד עם ארגון הלל לשיקום הצפון אחרי מלחמת לבנון השנייה. החיבור שלי לישראל והרצון לחזור רק התחזקו כל פעם.
אהבתי את כל המפגשים האלה עם ישראל אך עד שהגעתי לתכנית של מסע לא הרגשתי מושקעת אישית בארץ כמו שהייתי קודם. ככל שפיתחתי חברויות עם ישראלים וחייתי חיי יומיום לצד ההיסטוריה שלמדתי עליה בכיתה, כך התעצמה הזהות היהודית שלי, עם ישראל במרכזה.
להרגיש בבית בישראל
בשובי לארה"ב, אני עדיין שומרת על קשר חזק עם ישראל - אני קוראת חדשות מישראל כל יום והולכת למצעדי תמיכה בישראל. אני עובדת כמנהלת אופרציה בחברת מסחר בינלאומית. בסופו של דבר
ארצה לעשות תואר שני במנהל עסקים ולעבוד בסחר בינלאומי בחברה ישראלית.
החוויה שלי במסע בתל אביב נתנה לי הזדמנות מדהימה להרגיש בבית בישראל. זה הרשה לי לחזק את הקשר הצעיר יחסית שיש לי עם היהדות ועם המולדת שלי. למרות שחיי נמצאים בארה"ב, הבית השני שלי הוא תל אביב. אני מרגישה שייכת. פיתחתי קשר שלא ניתן להכחיש שאני לא יכולה להיות יותר גאה בו.
- כיום אלינה מתגוררת בדנבר, קולורדו ועובדת כמנהלת אופרציה בחברת לוגיסטיקה בינלאומית.
- עד היום הגיעו לישראל במסגרת פרויקט מסע כ-70,000 צעירים יהודים מ-60 מדינות. בתום התכנית, חלק מבוגרי מסע מחליטים לעלות לישראל. אלה ששבים לארצותיהם, הופכים לשגרירים נאמנים של ישראל בחו"ל ולפעילים בקהילות היהודיות.
- לאתר מסע בישראל לחצו כאן
.