שתף קטע נבחר
 

מהפכה במגזר הערבי: הדור החדש בונה קריירה

יותר ויותר צעירים מקרב המגזר הערבי שואפים לפתח קריירה מקצועית במקום לעבוד לצורכי פרנסה וקיום המשפחה. נתוני עמותת "קו משווה" מראים מגמת עלייה מתמשכת באחוזי האקדמאים הערבים במוסדות הלימוד השונים

פרנסה -out, הגשמה אישית - in: יותר ויותר צעירים מקרב האוכלוסייה הערבית בישראל, שואפים לפתח קריירה מקצועית ולממש את הפוטנציאל האישי שלהם - זאת במקום עבודה לצורכי פרנסה וקיום המשפחה כפי שאופיינו בעבר. כך עולה מנתוני עמותת קו משווה, הפועלת לקידום שוויון לאקדמאים ערבים בשוק העבודה בישראל.

 

עוד בערוץ קריירה :

 

הנתונים הוצגו בכנס שערכה העמותה לציון 5 שנים לפעילותה ביום חמישי האחרון. מנכ"לית העמותה, יעל קאהן שרון, הציגה במהלכו את "הצעיר הערבי החדש", הוא "דור ה-A", ששם לנגד עיניו את בניית הקריירה, המקצוענות והמצוינות כערך עיקרי.

 

בתך כך היא הדגימה, כי אם בעבר ניתן היה למצוא סטודנטים ממוצא ערבי רק או בעיקר באוניברסיטת חיפה - הרי שכיום מהווים הערבים 23% מהסטודנטים בטכניון וגם באוניברסיטאות האחרות ברחבי הארץ ניתן לראות מגמת עלייה מתמשכת באחוזי האקדמאים הערבים.

 

זו לא רק פרנסה - זו קריירה

ח'יר עבד אל ראזק, סמנכ"לית השיווק של העמותה, מסבירה כי המונח "דור ה-A" התפתח בשנים האחרונות ומתייחס לצעירים ערביים בני 29-25, שנבדלים מהוריהם מבחינות רבות, כמו בחירת הקריירה, סגנון חיים והעדפות הצרכניות. "זה דור שיצא מהבועה המקומית, שנולד למשפחות קטנות יותר ושקיבל יותר תשומת לב", היא מסבירה.

 

לדבריה, יש לדור זה יש פוטנציאל רב מבחינה תעסוקתית בישראל, אך לא כולם מודעים לכך. "מדובר בצעירים שלמדו באוניברסיטה, אך מקבלים תמיכה כלכלית מההורים עד גיל מאוחר יחסית ולא חיים בביטחון ביחס לעתיד", היא מוסיפה. "הדבר הראשון שהם רואים לנגד עיניהם הוא כבר לא פרנסה, אלא פיתוח קריירה - זאת בשונה מדור ההורים, שלא חשבו על פריצת גבולות או פיתוח קריירה, אלא על הישרדות ועזרה למשפחה המורחבת".

 

כיצד זה מתבטא בשטח? עבד אל ראזק מדגימה בין השאר, כי אם בעבר רואי חשבון או עורכי דין מהמגזר, היו חוזרים לכפר בתום לימודיהם לכפר על מנת לפתוח בו משרד - הרי שכיום רבים מהם מנסים להשתלב באחד מהמשרדים המובילים בארץ, בדגש על המרכז. דוגמה נוספת לדבריה היא בתחומי הנדסה והיי-טק, ששיעור הערבים שלומדים אותם בהם הולך וגדל, במטרה להתקבל לחברות מובילות.  

 

"עניין של בחירה"

באירוע, שהתקיים במרכז פרס לשלום ביפו, נאם גם מייסד העמותה דב לאוטמן, מייסד העמותה, שהדגיש עד כמה ארוכה עוד הדרך שעל החברה הישראלית לבצע בדרך לשוויון תעסוקתי.

 

בהמשך סיפר פרופ' חוסאם חאיק, מפתח ה"אף האלקטרוני" לזיהוי מחלת הסרטן, על דרכו כיזם ערבי בשוק ישראלי. "החסמים מרובים אבל קיבלתי החלטה בעניין", אמר. "יש בעיות כיזם ערבי, בחרתי להתעלם מהן, זה עניין של בחירה". 

 

ד"ר עירית קינן, חברת הועד המנהל של העמותה, ציינה כי "אנחנו פועלים בתקופה לא פשוטה ולמרות זאת עלינו להמשיך ולפעול, ערבים ויהודים, למען קידום מטרה אחת : שילוב מועמדים מהחברה הערבית בעולם התעסוקה בישראל. מדובר בצורך כלכלי ולא רק בחובה ובמסגרת העמותה עלינו לפעול למען הכוונת הצעיר הערבי למקצועות נדרשים ולהכשיר את המעסיקים להעסיקם במשרות הולמות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים