חדש: ויאגרה ישראלית גנרית ב-10 שקל לכדור
פרסום ראשון: משרד הבריאות אישר את שיווקה של "הויאגרה הישראלית", התרופה הגנרית הישראלית הראשונה לויאגרה הוותיקה. השם שנבחר לתרופה החדשה, "תרים", מעיד במשהו על פעולתה. הבשורה הגדולה: כדור הזיקפה החדש צפוי להיות זול בכ-80% בהשוואה לויאגרה הוותיקה
מכה לכדור הכחול: משרד הבריאות אישר לשיווק את המתחרה הישראלית הראשונה לויאגרה. השם שקיבלה התרופה החדשה אסוציאטיבי במיוחד לפעולה אותה היא מיועדת לעשות: "תרים".
עוד על הויאגרה:
ויאגרה לכל דורש: כל השאלות והתשובות
מחקר: ויאגרה משפרת תפקוד מיני גם אצל נשים
עמיד לתמיד: בלי ויאגרה - זקפה באמצעים טבעיים
מדובר, כאמור, בתרופה הגנרית הראשונה בישראל לויאגרה הוותיקה. היא מכילה את החומר סילדנאפיל, הגורם להרחבת כלי הדם בפין ובכך לזיקפה. אבל באוניפארם כבר מתכננים מאבק אמיתי בין התרופה החדשה לויאגרה הוותיקה: בעוד שמחירה של האחרונה עומד על כ-50 שקלים לכדור, צפוי מחירה של ה"תרים" לעמוד על כ-10 שקלים בלבד.
בחברת אוניפארם סירבו לחשוף פרטים נוספים על הגלולה, אולם אין ספק שהיא צפויה לחולל מהפך צרכני דרמטי בתחום גלולות הזיקפה, המגלגל מיליוני שקלים מידי שנה בישראל ושנשלט עד היום כמעט בבלעדיות על ידי פייזר, יצרנית הויאגרה המקורית.
שתי התרופות פועלות, כאמור, במנגנון כפול של הרחבת כלי דם והרפיית שרירים הקרויים "חלקים". בכך מאפשרת התרופה זרימת דם רבה יותר לאיבר המין, ומכאן לזיקפה בתוך כ-30 דקות מרגע נטילת התרופה ועד למשך ארבע שעות.
הרחבת כלי הדם לה גורמת הויאגרה כוללת גם לא מעט תופעות לוואי ובהן כאבי ראש, הסמקה, חרדה, זיקפה ממושכת ועילפון. עד היום דווח על 69 מקרי מוות הקשורים לשימוש בויאגרה. בעקבות הדיווחים הורה מינהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) על הוספת אזהרה שהשימוש בתרופה מסוכן לאלה הנוטלים תרופות למניעת התקפי לב ובהן ניטרוגליצטין (קורדיל) ותרופות שונות לטיפול בייתר לחץ דם, המגבירים את הרחבת כלי הדם ומעלים את הסיכון לעילפון.
טרנד מסוכן של נוטלי הויאגרה הוא שילוב שלה עם אקסטזי, שילוב הקרוי "סקס-טאזי". מומחי בריאות הזהירו כי נטילת ויאגרה עם אלכוהול או סמים מגבירה את הסיכון ליחסי מין לא מוגנים. במחקר שנערך בסן פרנסיסקו וכלל 844 גברים עלה כי 32% מההומוסקסואלים ו-7% מהסטרייטים דיווחו על שימוש בויאגרה יחד עם סמים ואלכוהול, ובתוך כך קיימו יחסי מין עם בני זוג רבים באופן לא מוגן.
אגב, השם "ויאגרה" נבחר על בסיס המילה Vigorous, שפירושו כוח ואון. האות הראשונה של השם הפכה גם לסמל המסחרי של התרופה, המבצבץ מהפרסומות. הצבע הכחול נבחר בעקבות מחקרים שהראו כי הוא מרגיע יותר מהצבע הלבן והירוק, בהם נצבעו בעבר חדרי ניתוח בבתי חולים.
ויאגרה. האם תיפסק שליטתה בשוק התרופות לאין אונות?
צילום: שלום בר טל
מומלצים