שתף קטע נבחר

 

מתלבטים עד הסוף: "נחליט מאחורי הפרגוד"

"זה או בנט, או לפיד, או ביבי". כרמל מתל-מונד נמנית עם מי שעדיין לא הכריעו בסוגיית ההצבעה. נעמי מנתניה בחרה "ללכת להרצאות", עדי מאופקים "רוצה אישה" אבל תבחר בגבר, וחיים מהרצליה אומר ש"הפעם אין מנהיג". יום אחרון להתלבטות

יש האומרים כי הם אלה שיכריעו גורלות בבחירות לכנסת ה-19 שייערכו מחר (יום ג'), אחרים סבורים כי מדובר באנשים חסרי תודעה והחלטיות, אבל מה שבטוח זה שכל המפלגות - בלי יוצא מן הכלל - ממשיכות לרדוף אחריהם עד הרגע האחרון. כן, אלו הם המתלבטים - אותם אזרחים שעדיין לא הכריעו למי לתת את קולם. "אין ברירה, ההחלטה תתקבל בדקה האחרונה מאחורי הפרגוד", הדגיש אחד המתלבטים שהעדיף לשמור גם היום על עמימות.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet  

 

ב-22 בינואר ישראל בוחרת ynet

ב-22 בינואר ישראל בוחרת ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חזית המתלבטים מתחלקת לארבעה חלקים לפחות: הנמנעים מהצבעה בכל מחיר, אלה שמתקשים להכריע על מועמד ראוי מבחינתם בתוך הגוש הפוליטי, אחרים שיסמכו ברגע האמת

על דעת הוריהם או בני משפחה אחרים וחברים, וגם כאלה שנקרעים סביב הצבעה חוצת מחנות. סיוון (24), עובדת סוציאלית מרמלה, מחזיקה בהתלבטות מפתיעה. "בסוף זה יהיה שלי יחימוביץ' או נפתלי בנט. אין מישהו נורמלי לבחור בו ונתניהו לא בא בחשבון. אין אף אחד אחר ויחימוביץ' ובנט הכי חזקים".

 

כרמל אהרון (55) מתל-מונד, נשואה, אם לארבעה וסבתא לארבעה נכדים, סיפרה כי היא "מאוד מתלבטת. אצלנו במשפחה זה או בנט, או לפיד, או ביבי. אולי אצביע לבנט, אני לא יודעת אם אלך בכלל להצביע. בבחירות הקודמות הצבעתי ביבי, אבל הוא אכזב עם כל הכלכלה והקשיים. לראות מסכנים נוברים בפחי אשפה זה עושה לי רע". אברהם עזר (70) מראשון לציון חש שראה מספיק מערכות בחירות מאכזבות, אבל הוא לא יוותר על הזכות להצביע. "אני מנסה לקבל החלטה דרך קריאה בעיתונים וצפייה בטלוויזיה".

 

"רק מחר בבוקר אקום עם ההחלטה". עדי גיגי (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
"רק מחר בבוקר אקום עם ההחלטה". עדי גיגי(צילום: הרצל יוסף)

 

תולדות הקמפיין של הליכוד ביתנו

תולדות הקמפיין של הליכוד ביתנו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לא סומכת על הצעירים של העבודה. שירן אביחנן (צילום: בועז פיילר) (צילום: בועז פיילר)
לא סומכת על הצעירים של העבודה. שירן אביחנן(צילום: בועז פיילר)

 

 

נעמי חגי (19) מנתניה מתלבטת בין הליכוד-ביתנו לבית היהודי. "אני עדיין לא יודעת במי לבחור, זו החלטה לא קלה", מספרת חגי. "הלכתי להרצאות ואני מנסה לקרוא כמה שיותר כדי לקדם את ההחלטה". דניאל שטיינגרט (29) מבאר יעקב, סטודנט ועובד באבטחת מידע, מתלבט בתוך מחנה השמאל-מרכז. "או שאצביע לקדימה או ליש עתיד". כמו אחרים, גם הוא בוחר לפי שיטת האלימינציה. "לא אבחר ביחימוביץ' כי היא איבדה את הלגיטימיות שלה ברגע שאמרה שלא תיכנס לממשלה של נתניהו. גם לבני מגבילה את עצמה, אז צריך כנראה מישהו חדש".

 

רעות גלוסקר (22) ומירי קירנס (23) מלוד ממתינות לראות מה הוריהן יצביעו. "אין לנו הרבה ניסיון", אמרה גלוסקר, "אז ההתלבטות היא אם לשים פתק לבן או לשים נתניהו, מה שכנראה ההורים שלנו ישימו". חלק מהמתלבטים "מאיימים" כאמור להימנע מהגעה לקלפי. חיים דואני (53), נהג מונית מהרצליה, חש מיאוס מהפוליטיקה. לדבריו, "בדרך כלל אני מצביע ליכוד, אבל הפעם אין מנהיג. אני נוטה לכיוון בנט. אני לא רוצה לדבר על זה עם המשפחה או אשתי כי זה רק יוביל לגירושין".

 

התלבטות תלת-ראשית. כרמל אהרון (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
התלבטות תלת-ראשית. כרמל אהרון(צילום: הרצל יוסף)

 

על קמפיין העבודה

על קמפיין העבודה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קמפיין יש עתיד

קמפיין יש עתיד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"עדיין לא יודעת במי לבחור". נעמי חגי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"עדיין לא יודעת במי לבחור". נעמי חגי(צילום: ירון ברנר)

 

 

גם רוני שרייבמן (39) מירוחם מתקשה להחליט. "אני לא יודע למה אני לא יודע למי אני הולך להצביע. אני עסוק בבעיות שלי ואין לי זמן להתעניין. אם אצביע זה יהיה למפלגה חילונית, כדי לאזן את הכוח מול המפלגות הדתיות. אני ממש מיואש, אין במי לבחור". שרון תנעמי (30) מבאר שבע, נשואה ואם לילד, כבר נוטה לקבל את ההחלטה הסופית: לא מצביעים. "אני לא בוחרת, לא רואה למי", היא אומרת בביטחון. "חשבתי לבחור ליברמן אבל הוא אכזב, אני ימנית בדעותיי אבל הימין שלנו לא משהו. אני פשוט לא מאמינה לאף אחד".

 

שולי אברהם מתל-אביב עצרה בעפולה בדרך לטיול בחרמון עם המשפחה. לא בטוח שבעלי זכות הבחירה במשפחת אברהם יספיקו לחזור בזמן כדי להצביע. אם המשפחה מתלבטת מול שלושה ראשים: יחימוביץ', לפיד ובנט. "אני בטוחה רק בדבר אחד", אומרת אברהם, "שצריך להחליף את השלטון. המועמדים שלי מבטיחים את אותו דבר - לדאוג לצעירים ולמעמד הביניים. אני מקווה שהם יקיימו את מה שהם מבטיחים. אחליט בסופו של דבר רק מאחורי הפרגוד".

 

"צריך כנראה מישהו חדש". דניאל שטיינגרט (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"צריך כנראה מישהו חדש". דניאל שטיינגרט(צילום: ירון ברנר)

 

"אין ניסיון". רעות גלוסקר ומירי קירנס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"אין ניסיון". רעות גלוסקר ומירי קירנס(צילום: ירון ברנר)

 

רוצה צביון יהודי. מקס ניימרק (צילום: בועז פיילר) (צילום: בועז פיילר)
רוצה צביון יהודי. מקס ניימרק(צילום: בועז פיילר)

 

 

כפיר חן (33) ממגדל העמק, בעלי פיצרייה בעפולה, מתלבט בין קדימה של מופז ליש עתיד של לפיד. "אני מאוד מאמין במופז ומוקיר אותו מפני שהוא פחות 'פוליטיקאי' מהאחרים. הבעיה היא שהתחושה שלי היא שאם אצביע לקדימה הקול שלי יילך לאיבוד. היתרון של לפיד מבחינתי הוא הרעננות שלו. זה בן אדם צעיר שמכיר את העם מקרוב בגלל שהוא היה עיתונאי. אולי הוא ושאר החבר'ה מהגוש יצליחו להזיז פה דברים".

 

גם מקס ניימרק (34), סוכן מכירות מתל-אביב, מכוון ללפיד, אבל הוא מתלבט אם להצביע בסופו של דבר לבנט. "לפיד בכל מקרה יוריד מעט מהנטל הכלכלי המטורף שמעמד הביניים נושא על כתפיו, ומצד שני הבית היהודי היא המפלגה היחידה שיכולה להבטיח שמדינת ישראל תחזור להיות מדינה בעלת צביון יהודי". רביע באדר (26) מחורפיש במקור וכיום מתגורר בתל-אביב מתלבט בקצה השמאלי. "בדרך כלל אני מצביע מרצ, אבל חד"ש יותר מדברת אליי".

 

קמפיין התנועה

קמפיין התנועה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"פגיעה בפנסיה". שולה (צילום: בועז פיילר) (צילום: בועז פיילר)
"פגיעה בפנסיה". שולה(צילום: בועז פיילר)

 

 

שולה (61) מתל-אביב, עובדת בסיעוד, אמרה: "אני מתלבטת בין מופז לביבי. אנחנו רוצים ראש ממשלה שיביא חידושים והקלות במסים ותוספות שכר. אנחנו מצביעי ליכוד באופן מסורתי, אבל בבית אנחנו מאוכזבים מביבי עקב הפגיעה בפנסיה ובביטוח הלאומי".

 

מפלגת העבודה מתגאה לא מעט ברשימה שבה ניתן למצוא צעירים כמו סתיו שפיר או איציק שמולי, וזאת בדיוק הסיבה ששירן אביחנן (21) נוטה לתת את הקול דווקא לתנועה בראשות ציפי לבני. "את הרשימה של העבודה אני פחות אוהבת, יש שם יותר מדי צעירים חסרי ניסיון פרלמנטרי. עם זאת, אני מרגישה שאם אתן את הקול שלי לציפי היא עלולה לאכזב שנית".

 

עוד התלבטות בתוך הגוש הגיעה לפתחה של עדי גיגי

(34) מאופקים, נשואה ואם לשניים. לקראת ההצבעה מחר היא אומרת: "אני מתלבטת בין יאיר לשלי. רק מחר בבוקר אקום עם ההחלטה. קשה לי מאוד להחליט. מצד אחד אני רוצה אישה ומצד שני אני חושבת שיאיר יכול להיות ראש ממשלה טוב. גם ההורים שלי מתלבטים".

 

נועה בן שימול (22) מעפולה, עובדת בחנות צעצועים בעיר, מתלבטת בין נתניהו לבנט. הגורם להתלבטות: שר החוץ המתפטר אביגדור ליברמן. לדבריה, "אם ליברמן לא היה חובר לביבי, לא הייתי מתלבטת בכלל ומצביעה ליכוד. הבעיה שאני לא כל-כך בטוחה לגבי ליברמן. האלטרנטיבה שלי היא הבית היהודי, משום שאני באה מבית דתי. זו הדרך שלנו ומה שאני רגילה מהבית". כך או כך, לכל המתלבטים נותרה יממה אחת להחליט.

 

בהכנת הכתבה השתתפו שירי הדר, אחיה ראב"ד, אילנה קוריאל ובועז פיילר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההורים יקבעו. רעות גלוסקר ומירי קירנס
צילום: ירון ברנר
עד שליברמן נכנס לתמונה. נועה בן שימול
צילום: חגי אהרון
לא מבטיחה שנחזור מהחרמון. שולי אברהם
צילום: חגי אהרון
חושש מקול שיילך לאיבוד. כפיר חן
צילום: חגי אהרון
מומלצים