המתנחלים כבר ניצחו
תושבי יהודה ושומרון פיצחו את השיטה. הליכוד ביתנו, הבית היהודי, ש"ס ואולי גם עוצמה לישראל יהיו הנציגות הנאמנה ביותר שלהם אי פעם. שאר הציבור הישראלי עדיין לא יודע מה הוא רוצה
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
הליכוד-ביתנו, הבית היהודי, ש"ס ואולי גם עוצמה לישראל, אם תעבור את אחוז החסימה, יהיו הנציגוּת הנאמנה ביותר של המתנחלים אי פעם בבית המחוקקים. ביחד, הן מהוות את גוש הימין המסור ביותר למתנחלים זה שנים ארוכות. בלי מסכות, בלי הצגות, וללא רצון להסתתר.
כל המפלגות האלה חרטו על דגלן קיפאון מדיני, המשך בנייה ביהודה ושומרון, והתנגדות נחרצת למדינה פלסטינית. וכשזו התמונה הפוליטית - ברור לגמרי כי בשנים הבאות, המיליארדים ימשיכו לזרום לשטחים. המתנחלים, אפשר לומר, פיצחו את השיטה: הם כבשו את הליכוד, שקבר את עקרונות נאום בר-אילן, וכעת תהיה להם נציגות קולנית גם בבית היהודי, שהעומד בראשה, נפתלי בנט, מתנגד לפתרון שתי המדינות.
הציבור הישראלי ילך הבוקר אל הקלפי ללא חשק וללא חדווה. הלבטים הארוכים וההתלבטויות האינסופיות של הבוחרים מבטאים את הבלבול שבו שרויה החברה הישראלית בשנים האחרונות. ללא תקווה לשינוי בסטטוס-קוו הנפיץ עם הפלסטינים, ועם חשש מתמיד מפני מה שמבשר העתיד, הישראלים יצביעו, שוב, הצבעת מחאה.
צמיחתה של יש עתיד, התחזקותה של מרצ, חוסר יכולתה של מפלגת העבודה לפרוץ את רף עשרים המנדטים והיחלשותו של בנימין נתניהו הם סממן ברור לחוסר שביעות הרצון של הישראלים מהאופציות המונחות בפניהם. בתוך רשימת המועמדים הארוכה, הבוחרים אינם מוצאים אלטרנטיבה אמיתית, ולמעשה - הם אינם יודעים לאן הם רוצים שישראל תצעד.
בהנחה שנתניהו אכן ירכיב את הממשלה הבאה, הרי שיעמדו בפניו שתי אפשרויות: להמשיך בדרך שבה הנהיג את המדינה בארבע השנים
האחרונות, או לשנות כיוון ולהותיר חותם בדפי ההיסטוריה. בליכוד משוכנעים כי נתניהו לא יבחר באופציה הפלסטינית, ולכן האפשרות הממשית הנראית לעין היא שינוי המציאות האזרחית, בעיקר זו הנוגעת לגיוס החרדים לצה"ל או לשירות אזרחי. בכל מקרה, בשל היחלשות הליכוד-ביתנו, הרכב הממשלה הבאה יאותת באופן ברור מה יהיו כוונותיו של נתניהו. אם יבחר במפלגות החרדיות ובבית היהודי, הרי שספק אם משהו יזוז. אם ינסה להרכיב ממשלה מגוונת, יצטרכו כל המפלגות להתגמש. המשמעות: סחטנות פוליטית, והרבה.בפני ראש הממשלה הבא יעמוד אתגר מדיני לא פשוט: הקרע עם ארצות הברית מעמיק ומדינות אירופה לוחצות להתקדמות בסוגיה הפלסטינית. אלא שאם הסקרים שפורסמו בשבוע שעבר נכונים, נראה כי ההכרעות הגורליות בנוגע להקמתה של מדינה פלסטינית יידחו שוב. כפי שהיא משתקפת כרגע בסקרים, המערכת הפוליטית לא תאפשר לבצע מהלכים מרחיקי לכת, שכן ראש הממשלה הבא יצטרך להכריע בין הישרדות פוליטית וממשלה יציבה, ובין מהלכים שלא יאפשרו לו למשול.