שתף קטע נבחר

 

בעולם כבר יודעים מי ינצח בבחירות

בצל השבעתו השנייה של אובמה, מתייחסים כלי התקשורת בעולם בהרחבה גם לבחירות בישראל, מתעניינים בבנט ומביעים חשש מגורל המו"מ המדיני. ה-BBC: "מערכת בחירות מפוהקת". Press TV: "הלך הרוח לא אופטימי"

כלי התקשורת ברחבי העולם, כמו רוב הסקרים, כבר קבעו מי ינצח בבחירות שנערכות היום (ג') בישראל, ועוסקים בהרחבה במשמעויות של כהונה נוספת לבנימין נתניהו, במיוחד בהקשר הקיפאון במשא ומתן המדיני. לצד השבעתו של הנשיא ברק אובמה, הבחירות בישראל תופסות מקום משמעותי בכלי התקשורת בעולם, שנראה כי "יישרו קו" בניתוחם את ההשלכות של הרכב הקואליציה הבאה.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

במסגרת הניתוחים השונים, הסיקור העולמי כולל כתבות פרופיל נרחבות על כמה מהמועמדים הבולטים בבחירות, כגון נפתלי בנט ואביגדור ליברמן, או חלק מהתופעות הבולטות, כגון צמיחת גוש המרכז-שמאל, או ההנחה הכללית בציבור הישראלי ובעולם כי נתניהו יזכה בכהונה נוספת, "מה שהוביל למערכת בחירות מפוהקת", כפי שהגדיר זאת כתב ה-BBC.

 


במאמר המערכת של ה"וושינגטון פוסט", אחד העיתונים החשובים והמשפיעים בעולם, נטען כי ראש הממשלה נתניהו הוא אחד משניים בלבד התומכים בכינון מדינה פלסטינית, מבין 30 המועמדים הראשונים ברשימת הליכוד-ביתנו לכנסת.

 

בעיתון כותבים כי בהנחה שנתניהו ייבחר שוב, השאלה היא אם הוא "יהיה מחויב, בגלל החשבון האלקטורלי, לכלול מפלגות מהמרכז ומהשמאל בקואליציה שלו. אם לא, נתניהו עלול למצוא את עצמו מבודד הן בתוך ממשלתו והן מבחינה בינלאומית". לכן מציעים עורכי העיתון לממשל אובמה לברך פומבית על בחירתו המחודשת של נתניהו, אבל ללחוץ עליו בשקט מאחורי הקלעים להקים ממשלת ימין-מרכז.

 

הוושינגטון פוסט. "נתניהו לא חשש להפגין את יחסיו הרעים עם אובמה" ()
הוושינגטון פוסט. "נתניהו לא חשש להפגין את יחסיו הרעים עם אובמה"

 

ב"וושינגטון פוסט" מזכירים כי "בחודשים הבאים ישראל וארצות הברית יצטרכו בדחיפות לתקשר בבירור ולשתף פעולה בצורה הדוקה בנושא האיום מצד תוכנית הגרעין האיראנית. הן חייבות לשמור על הסיכוי למדינה פלסטינית. אובמה ונתניהו הם ניגודים פוליטיים, אבל כששניהם מתחילים קדנציות חדשות, האינטרס העמוק שלהם הוא לאפס את מערכת היחסים שלהם".

 

עמדות דומות משתקפות בין השורות בכלי התקשורת הגדולים בטורקיה בשפה האנגלית, "טודייס זמאן" ו"הורייט", המתמקדים במועמדותו של בנט ומעריכים כי הוא יהיה השותף הראשון שאליו יפנה נתניהו בהרכבת הקואליציה. בשני העיתונים מדגישים את התחרות הקשה בין הליכוד-ביתנו לבין הבית היהודי על מה שב"טודייס זמאן" הגדירו "קולות הימין הקיצוני". הם גם השוו בין נתניהו לבנט: "שניהם מפקדים לשעבר בצבא ומדברים אנגלית במבטא אמריקני אחרי שהות ארוכה בארצות הברית. שניהם הדגישו את הרחבת ההתנחלויות במסע הבחירות שלהם".

 

בעיתון הטורקי לא מהססים לעקוץ את הציבור בישראל, ומציינים כי "אם הסקרים נכונים - ובישראל ידוע שהם היו רחוקים מלדייק בבחירות קודמות - הליכוד-ביתנו תהיה חזקה פחות מכוחן של שתי המפלגות בכנסת היוצאת". לפי העיתון הטורקי, "הקואליציה הנצית שתיווצר, ככל הנראה, לא תנסה להשפיע לחיוב על היחסים עם טורקיה".

 

פרס TV האיראני מצטט כלי תקשורת בצרפת שלפיו "הישראלים לא אוהבים את נתניהו אבל יצביעו עבורו" ()
פרס TV האיראני מצטט כלי תקשורת בצרפת שלפיו "הישראלים לא אוהבים את נתניהו אבל יצביעו עבורו"

 

דר שפיגל. דגש על המצב הכלכלי ()
דר שפיגל. דגש על המצב הכלכלי
בנט זוכה גם לסיקור נרחב יחסית בתקשורת האיראנית בשפה האנגלית, וזכה מ-Press TV לתואר

"האיש שרענן את המפלגה שבכנסת היוצאת זכתה רק לשלושה מושבים". באיראן מדגישים, כמובן, את דבריו של בנט בתחום המדיני וטוענים כי הוא "מתנגד לקיומה של מדינה פלסטינית" על בסיס תוכנית הסיפוח שפרסמה הבית היהודי במהלך קמפיין הבחירות שלה. בכלליות, התקשורת האיראנית באנגלית מנסה לצייר תמונה שלפיה "הלוך הרוח הציבורי בישראל איננו אופטימי".

 

בעיתוני גרמניה משתדלים שלא להביע עמדה מפורשת לגבי הבחירות בישראל, ומעדיפים להתמקד בקולות הצפים. בעיתון "דר שפיגל" נכתב: "האם יש עדיין סיכוי להפתעה בבחירות הכלליות בישראל? אחד מכל חמישה מצביעים עדיין מתלבט".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו ב-Press TV. "נתניהו לא אהוד אבל יצביעו בשבילו"
מומלצים