במגזר הערבי מודאגים מאחוז הצבעה נמוך
בזמן שברמה הארצית נרשם שיא של יותר מעשור באחוזי ההצבעה הגבוהים, במגזר הערבי מדווחים דווקא על אדישות. "לא באו מצביעים", אמר מזכיר קלפי בטייבה
שעות אחרונות להצבעה: הנהירה לקלפיות שהביאה לעלייה באחוזי ההצבעה ביחס לעבר, לא נרשמה בכל המגזרים. אף שנתונים לפי אזורים לא מתפרסמים עד סגירת הקלפיות, במגזר הערבי טענו הערב (יום ג') רבים מהאחראים על הקלפיות כי אחוזי ההצבעה נמוכים: ב-17:00 נמסר כי אחוז ההצבעה בנצרת כמעט 30%, בסכנין 33%, בטייבה 28%, בטירה 25%, בכפר קאסם 38%, בג'לג'וליה 20%, בקלנסווה 27% ובאום אל-פחם 21%. "מרגישים שאחוז ההצבעה נמוך, לא הגיעו מצביעים", אמר מזכיר קלפי בטייבה.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
מנהלת עמותת נעם (נשים ערביות במרכז) סמאח סלאימה אגבאריה, אמרה: "אחוזי ההצבעה הנמוכים בחברה הערבית צריכים להדאיג את כל האזרחים במדינה, ואת היהודים לפני הערבים". לדבריה, בדמוקרטיה ייצוגית פרלמנטרית ייצוגו של המיעוט לצד הרוב צריך להיות ערך עליון.
לדבריה, "הציבור הערבי עתיר אכזבות בניסיון להשתלב ולהיות חלק מהמשחק במדינה. לאורך 60 שנה הוא נכשל כל פעם מחדש בהשתלבות בכנסת ובממשלות ישראל. אני חושבת שההתלהמות של גוש הימין בבחירות היום, והייאוש של החברה הערבית משינוי לטובה בכיוון של שוויון, יחד עם העיסוק המתמיד של נבחרינו הערבים בסוגיות שלא ממש קשורות לחבל הטבור של בוחריהם, השאירו מאות אלפי בוחרים ביום אביבי מדהים בחיק המשפחה או בחיק הטבע או במרכזי הקניות". היא אמרה כי "עם תחושה שאין למה לקוות ושמחר יהיה עוד יום בלי שינוי - הבוחרים הערבים הצביעו ברגליים".
עלי מחאמיד תושב אום אל פחם אמר ל-ynet: "לא ציפיתי שאחוז ההצבעה יהיה נמוך, לא התרגלנו להיות מודאגים עד כדי כך. לפי דעתי, האזרחים הערבים מרגישים מקופחים אפילו על ידי המפלגות הערביות. לכן הגיע הזמן לדאוג לבעיות במגזר הערבי, לא להתעסק אך ורק בפוליטיקה".
פעילי מפלגת חד"ש המשיכו להתקשר למצביעים פוטנציאליים במטרה להוציא אותם לקלפיות ולהצביע. גם חברי הכנסת של המפלגה עשו מאמץ באותו כיוון, ויצאו לשטח כדי לעודד אזרחים ליטול חלק בהצבעה.
שיא של יותר מעשור
ברמה הארצית רשמו אחוזי ההשתתפות בבחירות שיא של יותר מעשור - נכון ל-18:00 הצביעו 55.5% מבעלי זכות הבחירה (שהם יותר מ-3.1 מיליון ישראלים), לעומת 50.3% בבחירות 2009. במקביל, עומס חסר תקדים נרשם במוקד הטלפוני של ועדת הבחירות המרכזית לבירור מקום ההצבעה.
משירות בתי הסוהר נמסר כי שיעור ההצבעה בבתי הסוהר בארץ זינק, ועומד על 63% נכון לשעה 16:00. זו עלייה
משמעותית משום שבבחירות הקודמות ב-2009, בכל ההצבעה כולה השתתפו רק 51% מהאסירים בעלי זכות ההצבעה ונכון לשעה 16:00 הצביעו רק 21% מהם.
גידול משמעותי נרשם גם באחוזי ההצבעה בצה"ל: לאורך כל שעות היום ניכרו אחוזי הצבעה גבוהים ביותר מאז בחירות 1999. בשעות הערב המוקדמות עמדו אחוזי ההצבעה בקרב החיילים על 55%, עלייה של 10% ביחס לבחירות 2009.
Read this article in English