שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: 230 אלף תפקידים בקרבי - גם לנשים

בעיראק ובאפגניסטן הוכיחו שהן מסוגלות להילחם כמו גברים וגם להיפצע כמוהם. לפי ההחלטה הצפויה של שר ההגנה, הן גם ייאלצו לעמוד באותם קריטריונים של כוח וסיבולת

מהפכה בצבא האמריקני: נשים יוכלו לשרת ביחידות קרביות, בקו החזית וביחידות קומנדו. שר ההגנה לאון פאנטה צפוי להודיע היום (ה') על השינוי ההיסטורי ולהסיר את האיסור על נשים לשרת במשימות קרביות בקו החזית. זאת לאחר שבמשך דורות רבים הייתה התנגדות לכך בנימוק שנשים אינן חזקות מספיק, שאין להן סיבולת ושנוכחותן עלולה לפגוע בלכידות ביחידות לוחמות.

 

עוד חדשות בעולם:

 

הצבא האמריקני אינו מאפשר לנשים לשרת בכוחות קרקע כמו צנחנים, שריון וכוחות מיוחדים, אך במלחמות האחרונות, שבהן אין חזית ברורה של לחימה, כמו בעיראק ובאפגניסטן, חיילות מצאו את עצמן משרתות במשימות של תמיכה בלוחמים בקו האש.

 

לתפנית אחראים הגנרלים הבכירים בצבא ארה"ב, שהצביעו פה אחד בעד המהפך למען הנשים, ואפשרו לשר ההגנה פאנטה לשנות מדיניות של הפנטגון משנת 1994 האוסרת על נשים להשתתף בפעולות קרביות על הקרקע. בשתי מלחמות, בעיראק ובאפגניסטן, הוכיחו הנשים לגנרלים כי הן ראויות להיות שוות לגברים בשדה הקרב. המציאות בשטח, שבו אין חזית ואין עורף, אילצה חיילות להפגין את יכולתן בשדה הקרב.

 

חיילת אמריקנית באפגניסטן           (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
חיילת אמריקנית באפגניסטן (צילום: Gettyimages)

חיילות חיל הים האמריקני באפגניסטן        (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
חיילות חיל הים האמריקני באפגניסטן (צילום: Gettyimages)

חיילת אמריקנית באפגניסטן          (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
חיילת אמריקנית באפגניסטן (צילום: Gettyimages)

 

בין אותן חיילות נמצאות לי אן אסתר, שהפכה לאישה הראשונה שקיבלה את העיטור "סילבר סטאר", טייסת המסוק תמי דקוורת' שאיבדה את שתי רגליה בעיראק ושכיום היא חברת בית הנבחרים, וויקטוריה ריברס, שנחשבה למקלענית הטובה ביותר במחלקה וצוותה למשימות של כוחות מיוחדים.

 

נשים בצבא טענו שנמנע מהן להתמודד על עשרות אלפי תפקידים בחזית, אף שבפועל חיילות מפטרלות לצד חיילים במלחמה שהייתה בעיראק ובזו המתנהלת באפגניסטן. בשתי המלחמות הללו נהרגו יותר מ-130 חיילות, ונפצעו יותר מ-800 חיילות. דון הפיקר, שפיקדה על יחידה בעיראק ואיבדה יד בשדה הקרב כשלחמה לצד חיילים, אמרה לרשת CBS: "אין הבדל גדול, משימות רבות ביצענו יחד עם יחידות רגלים של גברים. כולנו נלחמנו באותם קרבות ועשינו את אותם דברים".

 

חיילות אמריקניות בעיראק (ארכיון)                    (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיילות אמריקניות בעיראק (ארכיון) (צילום: AFP)

חיילת אמריקנית בתכרית, עיראק (ארכיון)                  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיילת אמריקנית בתכרית, עיראק (ארכיון) (צילום: AFP)

 

ההחלטה של שר ההגנה פאנטה תאפשר לנשים להשתלב במשימות פטרול בקו האש, ובעתיד אפילו להשתתף בפעילויות של יחידות עילית מיוחדות, דוגמת "אריות הים", שחיסלו את אוסמה בן-לאדן. אבל - זה יחייב אותן לעמוד באותם קריטריונים של כוח וסיבולת, שבהם גברים ביחידות מובחרות נאלצים לעמוד.

 

ההודעה של שר ההגנה היום תפתח בפני נשים אמריקניות הזדמנות להתמודד על 230 אלף משרות פתוחות בצבא האמריקני,

ובעיקר בחיל הנחתים. לפני כמה חודשים אף דווח שהצבא האמריקני שוקד על פיתוח אפוד מגן מיוחד לנשים לוחמות. מאה נשים שעתידות להגיע בקרוב לאפגניסטן זכו להיות הראשונות לנסותו.

 

אולם המימוש של החלטת פאנטה ייעשה בהדרגה. הצבא יצטרך להציג תוכנית פעולה עד חודש מאי, והביצוע ייעשה בתוך שלוש שנים. הדרך להצטרפות ליחידות קומנדו כמו "אריות הים" ו"כוח דלתא" תהיה ארוכה יותר.

 

73% מהציבור האמריקני תומך בנשים בשדה הקרב, על פי סקר של "ניו יורק טיימס". גם מפקד הכוחות המיוחדים של חיל הים, אדמירל אריק אולסון, אמר לרשת ABC שהוא מוכן לקלוט נשים. אבל בקרב חיילים בחזית יש כאלה שטוענים שנוכחות חיילות גורמת למתח מיני. בשנה האחרונה הגישו ארבע נשים תביעה נגד הפנטגון בטענה לאפליה.

 

היום עומד לאון פאנטה לעשות היסטוריה, זמן לא רב לאחר שהממשל הזה ביטל אפליית הומוסקסואלים, המסוגלים כיום לשרת בצבא מבלי שיחששו לחשוף את הנטיות המיניות שלהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילת אמריקנית באפגניסטן
צילום: Gettyimages
חיילות אמריקניות באפגניסטן (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים