יאיר לפיד הציג את צוות המשא ומתן הקואליציוני
את כניסת יש עתיד לממשלה ינהל צוות בראשות הלל קוברינסקי, איש עסקים ומח"ט במילואים. לצדו מונו אורי שני ודני וסלי
יו"ר מפלגת יש עתיד יאיר לפיד הודיע היום (ה') על מינוי תא"ל (מיל') הלל קוברינסקי לראש צוות המו"מ הקואליציוני מטעם המפלגה. קוברינסקי, מח"ט במילואים ואיש עסקים, היה מנהל הקמפיין של יש עתיד. לצדו מונו יועצו של אריאל שרון ומנכ"ל הליכוד לשעבר, אורי שני, ואיש התקשורת בעבר דני וסלי (גל"צ, "המעגל" עם דן שילון). את הצוות ילוו היועצים המשפטיים של המפלגה, עורכי הדין רונן אביאני וגיא בוסי.
- כל העדכונים, ההצבעה המלאה והפרשנויות באתר הבחירות של ynet
אבל בעוד המערכת הפוליטית כולה ממתינה למוצא פיו ולרמז לגבי דרישות התיקים שתעלה "יש עתיד" במו"מ, משדר לפיד עסקים כרגיל, והבוקר הוא יצא מביתו לאימון אגרוף שגרתי.
קוברינסקי שימש בשנה האחרונה כמנהל הקמפיין וכראש מטה הבחירות של לפיד. הוא מכהן כמנכ"ל AT&T ישראל ונחשב למנהל מוערך. כמקורבו של לפיד הוא ניהל עבורו את השיחות והמו"מ עם מועמדים פוטנציאליים לרשימה. את פעילותו למען לפיד ויש עתיד ביצע קוברינסקי בהתנדבות.
שני, לשעבר חבר פורום החווה של אריאל שרון ומנהל לשכת ראש הממשלה בתחילת כהונתו, נחשב גם הוא מקורב ללפיד וסייע לו בהליכי ההקמה של המפלגה ובגיבוש הצוות הקרוב והרשימה לכנסת. הוא למעשה מתפקד על תקן היועץ הפוליטי של לפיד, וכן איש הקשר שלו לגורמים שונים במערכת הפוליטית.
את וסלי הגדיר לפיד בעבר "אחי הקרוב". השניים עבדו יחד במשך שנים כשווסלי הפיק את תוכניות הטלוויזיה שהגיש. לצד השלושה יכהנו כאמור עורכי הדין אביאני ובוסי, שצברו ניסיון רב הן בעבודה צמודה לאישים פוליטיים בכירים והן בייעוץ לקמפיינים פוליטיים.
התנאים של לפיד לכניסה לקואליציה
לפיד יציב לנתניהו שני תנאי יסוד לכניסה לקואליציה, ובראשם חקיקת חוק שוויון בנטל השירות בצה"ל. החוק הראשון שלפיד מתכוון להניח על שולחן הכנסת יציג את המתווה שנחשף בסוף השבוע שעבר ב"ידיעות אחרונות": כל בני ה-18, כולל חרדים וערבים, יתייצבו בבסיס הקליטה והמיון. הצבא ולא הפוליטיקאים יהיה הגורם שיקבע מי מהם ישרת בקרבי,
מי ישרת בתפקיד מנהלתי ומי יישלח לשירות לאומי אזרחי. רק 400 בני ישיבות, שיוגדרו עילויים בתורה, יקבלו פטור מלא בכל מחזור גיוס.
תנאי היסוד השני שידרוש לפיד מנתניהו יהיה חידוש התהליך המדיני עם הפלסטינים. אחרי שני הקווים האדומים הללו, תבקש יש עתיד להכניס לקווי היסוד של הממשלה את המתווה שלה להורדת מחירי הדיור, את הרפורמה שגיבשה בחינוך (כולל הדרישה להנהגת לימודי ליב"ה לכולם), ואת צמצום מספר השרים בממשלה ל-18 לכל היותר.
ביש עתיד חלוקות הדעות לגבי הרכבה של הממשלה הבאה. לפיד עצמו סירב לשלול הקמת קואליציה בלי חרדים ("אני לא פוסל אף אחד"), אולם חברים ברשימתו העריכו כי הסדרת השוויון בנטל תהיה פשוטה יותר ליישום בלי החרדים בממשלה. אחרים ברשימה, המזוהים עם האגף השמאלי ביש עתיד, אינם שוללים ישיבה עם החרדים וסבורים כי עדיף שדווקא הבית היהודי תישאר מחוץ לממשלה. לדבריהם, כך ניתן יהיה לקדם את התהליך המדיני ואילו "את עניין השוויון בנטל יהיה ניתן לקדם גם עם ש"ס בהסכמה".