שתף קטע נבחר

אחרי המתקפה: מערביים נקראו לעזוב את בנגזי

אזרחים הולנדים, גרמנים ובריטים נקראו לעזוב לאלתר את העיר הלובית שבה נרצח השגריר האמריקני, בגלל "איום מיידי וספציפי"

בריטניה, גרמניה והולנד קראו היום (יום ה') לאזרחיהן לעזוב לאלתר את העיר בנגזי שבמזרח לוב, בעקבות מה שכונה "איום מיידי וספציפי" נגד אזרחים מערביים במדינה.

 

האזהרות של משרדי החוץ האירופיים פורסמו יום לאחר שמזכירת המדינה היוצאת הילרי קלינטון העידה בפני הסנאט על ההתקפה על הקונסוליה האמריקנית בבנגזי בספטמבר, שבה נהרגו ארבעה דיפלומטים אמריקנים, בהם השגריר כריסטופר סטיבנס. ברקע גם רציחתם של עשרות אזרחים זרים שנלקחו כבני ערובה בידי איסלאמיסטים באלג'יריה והתקדמות החיילים הצרפתים במאלי – אף כי לא ברור אם אירועים אלה קשורים לאיום הנוכחי בלוב.

 

קלינטון בשימוע על בנגזי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קלינטון בשימוע על בנגזי(צילום: EPA)

 

הקונסוליה האמריקנית עולה באש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הקונסוליה האמריקנית עולה באש(צילום: רויטרס)

אזרחים מוסרים את נשקם לרשויות לאחר התקפה שזעזעה רבים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אזרחים מוסרים את נשקם לרשויות לאחר התקפה שזעזעה רבים(צילום: AFP)

 

משרדי החוץ לא סיפקו פרטים לגבי אופי האיום. ברלין ולונדון קראו לאזרחיהן שעדיין שוהים בעיר לעזוב "מיידית" ואילו דובר משרד החוץ באמסטרדם אמר כי "הישארות באזור הזה לא מומלצת".

 

לא ברור בכמה אזרחים זרים מדובר. בריטניה אמרה כי עשרות בריטים שוהים בבנגזי אך הולנד הודתה כי ייתכן שרק שישה מאזרחיה נמצאים בה. כמיליון תושבים חיים בבנגזי, מרכז עסקים שבו חברות זרות רבות מעסיקות מערביים. היא הייתה בירת המרידה נגד משטרו של מועמר קדאפי.

 

עדל מנסורי, מנהל בית הספר הבינלאומי בבנגזי, אמר שאנשי הצוות הזרים הוזהרו בימים האחרונים וניתנה להם אפשרות לעזוב. אך לדבריו, המורים בחרו להישאר. "אמרנו לשגריר הבריטי שאנחנו נשארים ושנהיה בקשר. אנחנו לא רואים איום בשטח", אמר מנסורי, שבעצמו מחזיק באזרחות כפולה לובית-בריטית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתקפה על הקונסוליה האמריקנית בבנגזי
צילום: רויטרס
מומלצים