צעדה בוושינגטון נגד נשק: "רוצים ביטחון לילדים"
בהפגנה ראשונה בסדרת אירועי תמיכה למען יוזמת הנשיא אובמה, צעדו אלפים בתביעה לשינוי חוקי הנשק בארה"ב, ובהם גם תושבים מהעיר ניוטאון שהטבח שאירע בה העלה את הנושא לסדר היום. "קשה לשנות, אבל אנחנו צריכים להתחיל מאיפשהו"
כמה אלפי בני אדם, בהם תושבים מהעיר ניוטאון שבבית הספר היסודי בה אירע הטבח הנורא בתלמידים ואנשי סגל, השתתפו בהפגנה שהתקיימה אתמול (שבת) בוושינגטון בדרישה לשינוי חוקי הנשק. הם תבעו להדק את הבקרה על מקבלי רישיון נשק ולהגביל את סוגי הנשק המותרים להחזקה. הם צעדו מגבעת הקפיטול למונומנט וושינגטון בהפגנה ראשונה בשורה של אירועי תמיכה מתוכננים ביוזמת הנשיא ברק אובמה לחקיקה נגד מכירת כלי נשק אוטומטיים המיועדים לתקיפה.
ההפגנה בוושינגטון הייתה אחת מכמה שהתקיימו ברחבי ארה"ב. שר החינוך האמריקני, ארני דנקן, הופיע בפני המפגינים בוושינגטון וכמוהו גם כמה חברי קונגרס ואנשי ציבור, ובהם ראש עיריית וושינגטון וינסנט גראי והשחקנית קתלין טרנר.
"קשה לשנות את חוקי הנשק כשהפוליטיקאים נקנים, אבל אנחנו צריכים להתחיל איפשהו", אמרה איימי ג'ורנו, מפגינה בת 38 מניוטאון, ששני בניה, בני חמש ושבע, לומדים בבית הספר סנדי הוק. "אני רוצה להבטיח שהם יהיו בטוחים יותר. לא רק ילדיי אלא כל הילדים בארה"ב".
ההפגנה התקיימה שבוע לאחר גל של הפגנות הפוכות נגד התערבות הממשל ונגד חקיקה בקונגרס שארגנה שדולת הנשק NRA בשבוע שעבר ב-47 מדינות ברחבי ארה"ב.
הנשיא אובמה רוצה לחדש את חוק הפיקוח על נשק לצורכי תקיפה, והוא נתקל בהתנגדות
גדולה של רפובליקנים וגם דמוקרטים, הזוכים למימון של ה-NRA במערכות הבחירות שלהם. הנשיא מבקש חקיקה שתחייב בדיקות רקע אוטומטיות על כל מי שיבקש לרכוש נשק. נושא הנשק עולה לדיון רק לאחר טבח המוני מסוג זה שאירע בניוטאון, או אורורה, אבל אמריקנים נהרגים לעתים קרובות מירי. 11,100 אמריקנים מתו בשנת 2011 מירי של נשק ואילו 19,766 אמריקנים התאבדו בשנת 2011 באמצעות שימוש בנשק.