שתף קטע נבחר
 

מדברים בנהיגה? אל תניחו את הטלפון בין הרגליים

השימוש בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה ללא דיבורית ייעודית, אסור על-פי חוק. ומה קורה כאשר הנהג מניח את הטלפון בין רגליו ונעזר בטכנולוגיית בלוטות'?

אי אפשר להחזיק טלפון נייד עם הירכיים, או אפילו סתם להניח אותו בין הרגליים. כמו נהגים רבים, למ' יש טלפון נייד שמתחבר לדיבורית באמצעות קישור "בלוטות'". וכמו רבים, גם הוא חשב שיוכל לדבר באמצעות הטלפון הנייד ללא בעיה, כל עוד אינו מחזיק את המכשיר באחת מידיו, ורק מניח אותו על המושב ובין רגליו. אלא שבית המשפט לתעבורה בבאר שבע חשב אחרת, והרשיע את מ' בדיבור בטלפון בנייד בזמן הנהיגה בניגוד לחוק.

 

לא עם הידיים, לא בין הרגליים, וגם לא בין הראש והכתפיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא עם הידיים, לא בין הרגליים, וגם לא בין הראש והכתפיים(צילום: shutterstock)

 

"בין אם אחז הנאשם את הטלפון עם רגליו, ובין אם הניחו על מושבו בין רגליו ללא אחיזה אך ללא אבטוחו - פעל הוא בניגוד לתקנות התעבורה", קבע השופט אלון אופיר. וכל זאת מדוע? על-פי השופט, החוק מחייב את הנהג להניח את הטלפון באופן יציב, כך שלא יוכל ליפול במהלך הנסיעה. והנחתו בין הרגליים לא רק שאינה יציבה, היא אף עלולה לסכן את הנהג בזמן תמרון חירום.

 

לא בין הרגליים, לא עם הכתף והראש 

לכאורה, החוק מותיר מרחב מסוים לפרשנות בכל הנוגע להנחת הטלפון הנייד בין רגלי הנהג: "בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב, אלא באמצעות דיבורית". ומה אומר החוק בעניין דיבורית? "התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו, ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו".

 

מדוע אם כן קבע השופט אופיר כי הנחת הטלפון בין הרגליים אינה חוקית? לדבריו, הנחת הטלפון בצורה שכזו אינה יציבה ולא תימנע את נפילתו, ולכן גם מנוגדת להוראות החוק המפורשות. "אני סבור כי אדם הנוהג ברכב כאשר הוא אוחז או מניח מכשיר טלפון נייד בין רגליו במהלך הנסיעה, בהכרח מצוי במצב השולל ממנו מצב של שליטה ברכב", מבהיר השופט.

 

בהמשך הכרעת הדין שבה הרשיע את מ', גם מסביר השופט אופיר כיצד עלולה הנחת טלפון בין הרגליים לסכן את הנהג: "אם וכאשר יכנס רכב זה למצב של בלימת חירום, במהלכה עלול מכשיר זה להתעופף לעבר דוושות הרכב, (ו)עלול להסיח את דעת הנהג מביצוע פעולות חירום תוך שניות, ואין בלבי ספק כי החזקתו של מכשיר כזה בדרך זו יוצרת סיכון".

 

עוד לא הבנתם? השופט חוזר ומבהיר כי "המשמעות הפרקטית של החוק היא כי אדם הנוהג ברכב רשאי לשוחח בשיחה טלפונית, ככל שאין לו כל אחיזה במכשיר טלפון בזמן השיחה, בין אם באמצעות ידיו ובין אם באמצעות רגליו או כל חלק אחר של גופו, ובגלל זה אחיזת הטלפון עם הכתף והראש בלבד. החוק ברור וחד - אסורה כל אחיזה של טלפון בזמן השיחה או בזמן הנהיגה, ללא כל קשר לשיחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שופט: גם בין הרגליים זה מסוכן
צילום: Jupiter
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים