ביום השואה: ברלוסקוני שיבח את מוסוליני - ונרדם
ר"מ איטליה לשעבר, השוקד על קאמבק פוליטי, שוב מרגיז את ארץ המגף. בטקס יום השואה אמר שחוקי הגזע שהביאו לגירוש ולהשמדה של היהודים היו טעות קשה, אך מבחינות אחרות מנהיג איטליה הפשיסטית "פעל כשורה". אח"כ צולם ישן בטקס
ראש ממשלת איטליה לשעבר סילביו ברלוסקוני סיפק אין ספור שערוריות במהלך הקריירה הפוליטית הארוכה שלו. אולי לכן כמעט טבעי שהיום (א'), בעיצומו של הקאמבק הפוליטי שלו וחודש לפני הבחירות הכלליות שבהן הוא מתמודד שוב, הצליח ראש הממשלה השנוי במחלוקת לזעזע שוב את ארץ המגף.
ברלוסקוני עורר את זעמו של השמאל הפוליטי באיטליה כשבמהלך טקס לרגל יום השואה הבינלאומי הגן על המנהיג הפשיסטי מימי מלחמת העולם השנייה בניטו מוסוליני. בשולי הטקס במילאנו אמר ברלוסקוני כי מוסוליני שגה כששיתף פעולה עם גרמניה הנאצית והעביר חוקים אנטי-יהודיים, אולם בהיבטים אחרים הוא היה מנהיג טוב.
"קשה כעת לשים את עצמך בנעליהם של אנשים שקיבלו את ההחלטות באותה העת", אמר ברלוסקוני. "ברור שהממשלה באותו הזמן, מתוך חשש שהמעצמה הגרמנית עלולה להשיג ניצחון מוחלט, העדיפה לכרות ברית עם גרמניה
של היטלר מאשר להתנגד לה".
בשיחה עם כתבים אמר ברלוסקוני: "כחלק מהברית הזו, היו דברים שנכפו, כולל הלחימה והשמדת היהודים. חוקי הגזע היו הטעות הקשה ביותר של מוסוליני כמנהיג, שמכל כך הרבה בחינות אחרות פעל כשורה". אף שמוסוליני ידוע מחוץ לאיטליה בעיקר כבן בריתה של גרמניה הנאצית, ממשלתו גם קידמה מיזמי תשתיות ענקיים ותוכניות רווחה לתומכים.
דבריו של ברלוסקוני האפילו על האירועים לזכר אלפי היהודים והאזרחים האיטלקים האחרים שגורשו מאיטליה למחנות ההשמדה הנאציים במזרח אירופה. מפלגת המרכז-שמאל (PD) גינתה אותם והגדירה אותם "דוחים". "הרפובליקה שלנו
מבוססת על המאבק נגד הפשיזם הנאצי, ואלה הצהרות בלתי נסבלות שאינן הולמות הנהגה של גורמים פוליטיים דמוקרטיים", אמר מרקו מלוני, דובר של מפלגת PD.
אם לא די בשערורייה הזו, בהמשך פרסם העיתון האיטלקי "לה רפובליקה" תמונות שבהן נראה היה ברלוסקוני עם עיניים עצומות בקהל במהלך טקס יום השואה במילאנו, והרושם הוא כי ראש הממשלה לשעבר נכנע לעייפות - ופשוט נרדם לזמן מה.
ברלוסקוני נחשב, אגב, לידיד ישראל. הוא ביקר בארץ כמה פעמים, בין השאר לקראת תום מבצע "עופרת יצוקה" בעזה
בשנת 2009, ופעם נוספת בשנה שלאחר מכן. באוקטובר של אותה השנה ביקר במחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו, ואמר כי הביקור גרם לו "להרגיש ישראלי".
"הביטחון של ישראל בתוך גבולותיה וזכות הקיום שלה כמדינה יהודית", אמר אז ברלוסקוני, "הם בחירה אתית עבורנו האיטלקים וחובה מוסרית נגד אנטישמיות והכחשת השואה, ונגד איומים בלתי נסבלים לתקוף ולהשמיד את מדינת ישראל".
Read this article in English