שתף קטע נבחר

 

עומס בבתי החולים: "רופאים לא מגיעים לחולים"

אלפי חולים במחלות עונתיות צובאים על חדרי המיון שקורסים תחת העומס. כמדי שנה חוזרות התמונות של מיטות במסדרונות, תורים אינסופיים וחולים עצבניים. גילה, שהגיעה להדסה עם אמה: "המיון מפוצץ ואין פה סדר". אביעד הגיע לתל השומר וראה את התור: "אני לא בטוח שאני רוצה להיכנס, אולי אלך הביתה"

מזג האוויר הנעים של השבועיים האחרונים השכיח שהחורף בעיצומו על כל המשתמע מכך: גל של שפעת, דלקת ריאות ומחלות כרוניות הביא בסוף השבוע האחרון לעומסים כבדים ומחסור במיטות בבתי חולים בכל הארץ. לשיא הגיע המשבר אתמול (א'), כשהתפוסה עלתה על 100 אחוז במחלקות רבות בבתי החולים בירושלים, בחיפה, טבריה ואשקלון, תל אביב וחולון. בחלק מהמקומות עמדה התפוסה על 150 אחוז ואף יותר מזה. מנהל בית החולים ברזילי באשקלון, ד"ר חזי לוי, הגדיר את המצב כהוכחה לחוסר היכולת של המדינה והמערכת להתמודד עם הצרכים, בעיקר בעליית התחלואה בימי החורף.

 

עומס בבית החולים: "לא התאמנו את התשתית לדרישה"    (צילום: אסי כהן עריכה: אסף קוזין)

עומס בבית החולים: "לא התאמנו את התשתית לדרישה"    (צילום: אסי כהן עריכה: אסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בירושלים הורגש העומס הרב הן בבית החולים "שערי צדק" והן בהדסה עין כרם. בשערי צדק דיווחו על תפוסה של יותר מ-130 אחוז במחלקות הפנימיות. במיון היה זמן ההמתנה ארוך מהרגיל, ועמד על כשלוש שעות. מרבית החולים הגיעו עם שפעת וסיבוכיה. העומס הגיע לשיא בשעות הצהריים המאוחרות.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

בהדסה עין כרם דיווחו שהתפוסה עמדה בשעות הערב על 109 אחוז, ושהעומס הורגש בעיקר במיון, במחלקת ילדים ובמחלקות הפנימיות. גם כאן רוב המטופלים סבלו בעיקר ממחלות חורף אופייניות.

 

עם זאת, בשני בתי החולים הדגישו שהנתונים דומים לאלה של עונות חורף קודמות, ושהמיון המשיך לקבל מטופלים. בשערי צדק ובהדסה עין כרם, טענו, יש מספיק מיטות והמטופלים נותבו מהמיון למחלקות השונות. אבל ביקור במקום מראה שהמצב בשטח מורכב קצת יותר.

 

טרטורים במיון של הדסה עין כרם

ב-18:00 בערב לא היה מקום פנוי על ספסלי ההמתנה במיון של הדסה עין כרם. קולות הבכי של התינוקות נשמעו בהמולה, מבוגרים טענו לחוסר

יחס וגם הצעירים כבר איבדו את סבלנותם. מספר מצומצם של מיטות חולים מוקמו במסדרון הכניסה למיון וליד אחת מהן נמצאה גילה (40), שהגיעה עם אמה הקשישה ב-10:30 בבוקר.

 

"אימא שלי היא אישה מבוגרת עם שפעת והיא מרגישה זוועה, אבל הרופא לא מצליח להגיע אליה", היא מספרת. "כל רגע אני נכנסת לשאול מה עם התור ומזכירה להם מחדש. המיון מפוצץ ויש חוסר תיאום וחוסר סדר".

 

כאשר פנתה גילה לקבלה נאמר לה שהעובדה שהיום יום ראשון מוסיפה לעומסים. "בשבוע האחרון גם אבא שלי אושפז כאן עם דלקת ריאות", היא מסכמת. "במשך שלושה ימים הוא שכב במחלקה שלא קשורה למחלה שלו כי פשוט לא היה מקום".

 

עומס בלתי נסבל. "לחכות זה שם המשחק" (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
עומס בלתי נסבל. "לחכות זה שם המשחק"(צילום: אבי רוקח)

 

גם טל, צעיר בן 25, המתין במיון של בית החולים קרוב לעשר שעות. "מטרטרים אותי", הוא אומר. "הלכתי לעשות בדיקות ועכשיו מחכים שהרופא יראה את התוצאות. יש פה הרבה אנשים והם עצבניים. אנשים נכנסים לרופא גמורים אחרי שהמתינו בחוץ. לחכות זה שם המשחק".

 

תל השומר: תצטיידו בסבלנות

ב-20:00 לא היה מקום פנוי גם במיון של המרכז הרפואי שיבא בתל השומר, ומבית החולים נמסר שמשעות הבוקר הגיעו לא פחות מ-400 חולים - 30 אחוז יותר מהממוצע לעונה. אביעד (26) נפצע בסוף השבוע בתחרות "ישראל מן" באילת, ובא לקבל טיפול. "אני כבר שוקל ללכת הביתה או לבית חולים אחר", הוא אמר.

"אני רק רואה את התור בכניסה ולא בטוח שרוצה להיכנס בכלל".

 

מנהל בית החולים, פרופ' זאב רוטשטיין, אישר שתל השומר מלא עד אפס מקום: "הבעיה היא בעיקר במחלקות הפנימיות, שנמצאות בתפוסה של יותר מ-120 אחוז. המשמעות העיקרית היא שחסר לנו כוח אדם לטפל בכולם בזמן אמתי ובהיקף שהם זקוקים לו. העומס במיון בלתי נסבל ויש אמבולנסים שעוד לא פרקו את החולים אלא עומדים בחוץ כי אין לנו מקום פיזי בפנים".

 

פרופ' רוטשטיין נזהר מאוד בפנייה שלו לציבור שירצה להגיע לקבל טיפול: "אני לא אגיד לאיש לא לבוא, אבל חדר המיון נועד לפתור בעיות דחופות שאין להן מענה במרפאות בחוץ. לכן אני ממליץ למצות את מה שיש בחוץ כי זמני ההמתנה ענקיים. מי שצריך להגיע, שיצטייד קודם בסבלנות. חולים במצב קשה יותר יטופלו קודם. אחרים ייאלצו לחכות שעות לרופא".

 

אחד הממתינים במיון, שרון, סיכם את היום בראי הבחירות: "אני מחכה פה מ-14:00 בצהריים. זה שש שעות. אנחנו כל הזמן משלמים מסים, מבטיחים לנו הבטחות, עוברים את הבחירות, ועדיין - מה שהיה הוא שיהיה. אחות אחת ל-100 אנשים. זה מעצבן מאוד". איילה, שמצבה היה טוב רק קצת יותר כי המתינה לטיפול רק שלוש שעות, הוסיפה: "שהמדינה תבנה יותר בתי חולים. 60 שנה אנחנו משלמים מסים, אז איפה מושקע כל הכסף?"

 

במד"א אמרו כי עקב העומס הרב, קליטת החולים בחדרי המיון מתעכבת וכוחות מד"א שפינו אותם אינם יכולים לעזוב את החולים בטרם נקלטו לטיפול בחדרי המיון. על כן, עלול זמן ההגעה של כוחות מד"א לקריאה הבאה להתאחר. על מנת להמשיך ולהעניק טיפול מהיר ומקצועי לכל קריאה המתקבלת במד"א, הורה מנכ"ל הארגון אלי בין להעלות החל מהיום בצהריים את כמות האמבולנסים הפעילים בכל משמרת, ולתגבר באופן מסיבי את מערך המתנדבים של הארגון. כך יכולים צוותי מד"א להמשיך ולפעול במהירות, גם במצבי העומס החריג שנוצר בבתי החולים. 

 

במד"א קוראים לציבור להתקשר למוקד 101 בכל צורך רפואי שמתעורר ולהישמע להוראות הפרמדיקים במוקד עד להגעת צוותי מד"א למקום. מנכ"ל מד"א אמר: "מדי שנה אנו עדים לעלייה משמעותית בתחלואה ובעומס כבד בבתי החולים. צוותי מד"א נערכו לכך מבעוד מועד, והם ערוכים להיענות במהירות המרבית לכל קריאה וקריאה".


פורסם לראשונה 27/01/2013 23:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עומס בתל השומר. "הבעיה היא בעיקר במחלקות הפנימיות"
צילום: אסי כהן
"מי שמגיע, שיצטייד בסבלנות"
צילום: אבי רוקח
מומלצים