שתף קטע נבחר

 

100 שנה למלחמת השפות: בטכניון ילמדו ברוסית

תוכנית לימודים ייחודית שמטרתה למשוך תלמידים מצטיינים מחבר העמים למוסד היוקרתי תאפשר להם ללמוד בשפת אמם בשנה הראשונה ולשלב לימודי עברית במקביל

מאה שנים לאחר שהוכרעה מלחמת השפות בארץ ישראל, הודיע היום (ב') הטכניון כי בחודש ספטמבר הוא צפוי להשיק תוכנית ייחודית וראשונה מסוגה בשפה הרוסית. מטרת התוכנית, העונה לשם "שנה ראשונה בהנדסה ומדעים ברוסית", היא לאתר בוגרי תיכון מצטיינים ממדינות חבר העמים ולהביאם ארצה.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

המתיחה הטרגית: תוכנית השדרנים בוטלה

דו"ח בצלם: '10 הרוגים מאמצעים לפיזור הפגנות'

 

על פי התוכנית, הלימודים בשנה הראשונה יתנהלו בשפה הרוסית, ובמקביל יתקיימו לימודים אינטנסיביים של השפה העברית. זאת במטרה לשלב את הסטודנטים הטריים בפקולטות הרגילות בטכניון כבר מהשנה השנייה, בלימודים בעברית, יחד עם הסטודנטים הישראלים.

 

בהתאם לתנאי הקבלה של בית הספר הבינלאומי, ילמדו הסטודנטים במכינה קדם אקדמית במשך 16 שבועות ויידרשו לסיימה בהצלחה. לדברי פרופסור אמנון כץ, המנהל האקדמי של התוכנית, תקופת ההכשרה מבטיחה "נחיתה רכה של הסטודנטים בטכניון ומהווה גם מנגנון סינון מצוין". הוא הוסיף כי סטודנטים שלוקחים חלק במכינה הם בעלי סיכוי גבוה יותר לסיים את לימודי ההנדסה בהצטיינות.

 

בתום המכינה הקדם אקדמית, ילמדו הסטודנטים שני סמסטרים טכניונים בתוכנית הכוללת ארבעה מקצועות מדעיים בסיסיים, המשותפים לכלל הפקולטות בטכניון. כמו כן יעברו הסטודנטים קורס בהיסטוריה של המזרח התיכון, על מנת שיכירו טוב יותר את ישראל וסביבתה. בנוסף הם ילמדו באולפן ללימודי עברית.

 

פרופסור ארנון בנטור, ראש בית הספר הבינלאומי של הטכניון, ציין כי "התוכנית ברוסית מבוססת על תוכנית דומה באנגלית הפועלת בטכניון זה שנים. משתתפים בה סטודנטים מצטיינים מרחבי העולם. מחציתם ממדינות מפותחות ומחציתם ממדינות מתפתחות כמו סין והודו".

 

התוכנית מושקת בשיתוף עם ארגון "נתיב" הפרוס בין היתר ברוסיה, אוקראינה ומולדובה ושתחת ניהולו מרכזי תרבות ישראליים ב-11 ערים מרכזיות. היא נתמכת על ידי ארגון "מסע", פרויקט משותף לממשלת ישראל ולסוכנות היהודית שמטרתו לחזק את הקשר של צעירי התפוצות עם ישראל.

 

הטכניון, המוסד האקדמי הראשון בארץ ישראל, שהוקם בשנת 1912, עמד במוקד מלחמת השפות שניטשה שנה לאחר מכן בארץ. נוכח העובדה שהוקם על ידי גרמנים, חלק מהמקצועות נלמדו בשפה זו מכיוון שלא היו אז ספרי לימוד עבריים כלל. אך משהוחלט כי שפת ההוראה תהיה גרמנית, התפטרו חברי ההנהלה הציוניים מהנהלת המוסד והסתדרות המורים אף הכריזה חרם על המוסד. הצעדים החריפים גררו לבסוף החלטה ללמד בעברית בטכניון. ואולם, בשנת 2008 הוחלט לשנות את שפת הלימוד בתוכנית לתואר שני במנהל עסקים מעברית לאנגלית, והדבר גרר ביקורת ציבורית עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים