קלינטון: הבחירות בישראל פותחות דלת לשלום
מזכירת המדינה היוצאת אופטימית מתוצאות הבחירות בישראל, והביעה תקווה שמחליפה בתפקיד יצליח היכן שנכשלה. אובמה וקרי יחפשו "כל פתח אפשרי" לקידום השלום במזרח התיכון, הצהירה לפני פרישתה
כותרות חדשות נוספות ב-ynet:
אלוף אשל: "הנשק הסורי עלול להגיע לגבולותינו"
פיגוע בצומת תפוח: בן 17 נפצע, הדוקר נעצר
קלינטון מסיימת בימים אלו ארבע שנים כמזכירת המדינה ציינה שמחליפה, ג'ון קרי, ונשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ימשיכו לשאוף להתקדמות במשא-ומתן. הממשל האמריקני המתין ימים ספורים לפני שהגיב לתוצאות הבחירות בישראל. רק אתמול, שבוע אחרי פרסום התוצאות, שוחח הנשיא אובמה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ובירך אותו על 31 המנדטים בהם זכה.
בהודעת הבית הלבן נמסר כי "הנשיא ציין כי ארה"ב מצפה לעבוד יחד עם הממשלה הבאה. הוא גם חזר והדגיש את מחויבותו ליחסים העמוקים והמתמשכים בין ארה"ב לישראל, והבטיח לעבוד מקרוב עם ישראל בנוגע לאג'נדה המשותפת שלנו בכל הנוגע לשלום ולביטחון במזרח התיכון".
ג'ון קרי, שיחליף את קלינטון, כבר הביע את מחוייבותו לקדם את ההליך המדיני בין ירושלים לרמאללה. בדיון של ועדת החוץ של הסנאט הצהיר מזכיר המדינה המיועד על כוונתו לפעול לחידוש תהליך השלום בהקדם. "צריך למצוא דרך קדימה ואני מאמין שיש דרך כזו אבל אם לא נצליח, הדלת לפתרון של שתי מדינות תיסגר וזה יהיה אסון", אמר קרי. הוא הדגיש כי "הנשיא אובמה מחויב עמוקות לפתרון שתי המדינות".
מינויו של קרי אושר היום על ידי ועדת החוץ של הסנאט, לקראת אישרור נוסף הצפוי להתקבל במליאת הסנאט.
קלינטון, שעוזבת את לשכתה ביום שישי, התייחסה לתוצאות הבחירות במסיבת עיתונאים עולמית ממוזיאון התקשורת בוושינגטון. בשידור לוויני נשאלה מזכירת המדינה שאלות מנציגי תקשורת מרחבי העולם, בהם: רשת BBC הבריטית, תחנת טלוויזיה ניגרית, ערוץ MBC מביירות, NDTV מניו דלהי, NHK מטוקיו ו-NTN24 מבוגוטה קולומביה.
לא רק האמריקנים: "הליגה הערבית מקדמת מתווה"
סגן מזכ"ל הליגה הערבית, מוחמד סביח, אמר היום בראיון לעיתון הירדני "א-רד" כי משלחת ערבית תצא בקרוב לוושינגטון כדי להניע את תהליך השלום באמצעות "מנגנונים חדשים ומסגרת זמן מוגדרת". סביח אמר לעיתון כי המשלחת תציג מתווה ליציאה ישראלית משטחי הפלסטינים, להליך הקמת המדינה הפלסטינית ולערבויות שיינתנו לביטחון הצדדים.
לפי הדיווח בעיתון הירדני, בליגה הערבית מתכוונים להגביל את המשא ומתן לשישה חודשים. סביח ציין כי נייר עמדה בסוגיה כבר חולק לנציגי מדינות ערב.