שתף קטע נבחר
 

גזענות במשרד התחבורה: המגזר הבדואי בעייתי

בכירה במשרד הרישוי הגדירה את המגזר הבדואי כ"בעייתי", וטענה כי השופטים "מעודדים ומתחשבים בהם". ומה דעתה על המגזר הרוסי?

"זהו מגזר בעייתי, והשופטים מעודדים אותם ומתחשבים בהם ונותנים להם הזדמנויות לחזור למוטב". כך אמרה בכירה במשרד הרישוי לסמנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי, בשימוע שנערך לנהג מהמגזר הבדואי בעניין שלילת רישיונו. יצחקי, המשמש כיום כמנכ"ל בפועל של משרד התחבורה, הורה בתום השימוע על פסילת רישיונו של הנהג לחמש שנים, בגלל צבירת מספר גבוה של נקודות חובה ברישיונו.

 

בדיון שנערך בבית המשפט לתעבורה בבאר שבע, בעניין בקשת הנהג לבטל את פסילת רישיונו, נשאלה הבכירה אם הייתה מביעה את דעתה בעניין המגזר אליו משתייך הנהג, לו היה נמנה עם מגזר אחר. על כך ענתה כי "יכול להיות. אני לא בטוחה שהיה עולה לי באותו רגע להגיד גם על נהגים רוסיים. הכל תלוי בנסיבות".

 

השופט: השתייכות למגזר אינה רלוונטית, ופוסלת את תקינות ההליך (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השופט: השתייכות למגזר אינה רלוונטית, ופוסלת את תקינות ההליך(צילום: EPA)

 

"התביישתי לקרוא"

בתשובה לשאלה מדוע השתייכות למגזר כלשהו רלוונטית לפסילת רישיון, אמרה הבכירה כי "למה זה שיקולים זרים. אני לא רואה בזה שיקול זר". השופט אלון אופיר התייחס בחומרה רבה להתבטאות הבכירה. "התביישתי לקרוא כי סוגיית שייכותו של (הנהג) למגזר כזה או אחר הפכה לחלק מהדיון, שבו נציגים רשמיים של המדינה צריכים להחליט בשאלה הקשורה בשלילת רישיון נהיגתו", כתב בהחלטתו בעניין הבקשה שהגיש הנהג.

 

בתשובה לטענה שעלתה במהלך הדיון, ולפיה דברי הבכירה הוצאו מהקשרם, אמר השופט כי "אני מבקש לקוות לטובת המדינה, כי הדברים שנרשמו בפרוטוקול הדיון (במשרד הרישוי, ש.ה) אכן הוצאו מהקשרם, אך על פניו ומהדברים המתוארים לעיל, ספק רב בעיני אם זה אכן היה המצב". השופט גם הבהיר כי דברי הבכירה בעניין המגזר הבדואי "מועתקים אחד לאחד בציטוט מדויק, מתוך פרוטוקול הישיבה של משרד הרישוי של מדינת ישראל".

  

דברי הבכירה, כך מבהיר השופט בהמשך, עשויים היו להשפיע על ההחלטה לשלול את רישיונו של הנהג, אך גם אם לא היה להם משקל כלשהו - יש להתייחס לאמירות מסוג זה בחומרה. "עצם אמירת דברים אלה, במסגרת ישיבה רשמית של נציגי המדינה, היא אות קלון על ההליך כולו, ואין אני מוצא נימוק אחד אשר יצדיק את החלטת המדינה להגן על הליך זה".

 

"כולנו מגזר אחד"

בגלל ההתבטאות החריגה, קבע השופט אופיר כי לשיקולים אחרים - כמו עבירות התנועה הקודמות שביצע הנהג - אין כל חשיבות. "משהובא אדם להליך מנהלי בפני רשות שסמל המדינה מתנוסס על מסמכיה, זכאי הוא להליך שוויוני ללא כל קשר או זיקה ל'מגזר' אליו הוא שייך", מסביר השופט. "כולנו מול הרשויות 'מגזר' אחד".

 

לאור כל זאת, החליט השופט אופיר לבטל את פסילת רישיונו של הנהג, תוך שהוא מבהיר כי "מרגע שנושא מגזרו, דתו, צבעו, מינו, השקפתו הפוליטית, מעמדו החברתי או כל שיקול זר אחר, נכנס לגדר הדיון בעניינו - חרגה הרשות מגדר ההליך התקין הבסיסי, לו קיבלה היא סמכות מכוח החוק, וכתוצאה מכך כל החלטה שתקבל תהיה פסולה מעיקרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"נאשמים זכאים להליך שוויוני"
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים