עדיף בלי בשר: הלב של צמחונים בריא הרבה יותר
מחקר ענק שנערך בבריטניה מגלה כי צמחונים היו בסיכון מופחת של 32% ללקות בהתקפי לב לעומת מי שאכל בשר. האם צמחונות מוחלטת היא התשובה לבריאות טובה יותר?
הטרנד הצמחוני תופס תאוצה ברחבי העולם - וכעת מגלה מחקר חדש כי זה גם הרבה יותר בריא, במיוחד ללב. המחקר, שנערך באנגליה ובסקוטלנד בהשתתפות 44,500 איש, גילה כי צמחונים היו בסיכון מופחת של 32% למות או ללקות בהתקף לב.
קיראו עוד על דיאטה ותזונה נכונה
- 6 עצות: איך לעבור את החורף בלי לעלות במשקל
החוקרים בדקו את רמות הכולסטרול של הנבדקים, לחץ הדם שלהם וכמות השומן בגוף, שכן כל אלה הם גורמי סיכון ללקות בהתקף לב. ממצאי המחקר פורסמו ב- American Journal of Clinical Nutrition.
התקף לב - אחד מגורמי התמותה בעולם המערבי
התקף לב הוא אחד מגורמי התמותה המרכזיים בעולם המערבי. על פי נתונים סטטיסטיים הוא אחראי למותם
של 94 אלף איש רק בבריטניה בכל שנה. הרבה יותר מכל גורם אחר.
התקף לב מתרחש כאשר שומן חוסם את כלי הדם המזינים את הלב. החסימה מפריעה לזרימה תקינה של הדם, מה שעלול לגרום להתקף הלב.
במהלך המחקר המדובר, החוקרים בדקו 15 אלף צמחוניים וכ-30 אלף איש שאכלו בשר ודגים. המחקר נערך במשך 11 שנה, ובמהלכו 169 איש מתו מתקפי לב ו-1,069 נזקקו לטיפול רפואי. רובם היו מקבוצת אוכלי הבשר והדגים.
האם צמחונות היא התשובה האולטימטיבית?
ד"ר פרנצ'סקה קרואו, אחת החוקרות מאוניברסיטת אוקספורד, אמרה כי היא לא ממליצה באופן גורף לעבור רק לצמחונות, אלא שהתוצאות מצביעות על כך כי תפריט מאוזן תורם לבריאות". היא הוסיפה ואמרה כי ללא ספק הצמחונים אוכלים מזון שהוא דל בשומן רווי, מה שמוריד את הסיכון ללקות בהתקף לב.
בנוסף, הראו תוצאות המחקר שלצמחונים היה לחץ דם נמוך יותר, ערכים נמוכים יותר של הכולסטרול "הרע" וגם משקלם היה מאוזן יותר.
מומחית מטעם איגוד הלב הבריטי אמרה בתגובה לתוצאות המחקר: "ללא ספק, המחקר מראה שכדאי להקפיד על תזונה מאוזנת. אבל הבחירה בצמחונות היא לא קיצור דרך לבריאות הלב. שכן, יש מאכלים רבים המתאימים לצמחונים שהם עתירי מלח ושומן רווי.
"גם אם עוברים לצמחונות, מומלץ להקפיד על דיאטה מאוזנת, כדי שלא לגרום לגוף לחוסרים כמו ויטמינים, מינרלים וברזל , שבדרך כלל מתקבלים מבשר".