משטר אסד מוטרד מ"פלישת המוצרים הישראלית"
עשרות הרוגים ביום? סכנה ליציבות השלטון? מבחינת אנשי משטר אסד, אחת הסכנות הגדולות ביותר מולן ניצבת סוריה היא לא אחרת מאשר הברחת מוצרי מזון מישראל. למרות שמחירי הלחם זינקו פי 10, אנשי הממשל לא מבינים כיצד התושבים מוכנים לצרוך מזון שייצר האויב
למרות שמשטרו של בשאר אסד בסוריה הולך ויורד מנכסיו , הרטוריקה בכל האמור לישראל נותרה כשהייתה. בשבועות האחרונים עסוקה התקשורת של המשטר בפיזור אזהרות מפני מוצרים ישראלים שחדרו למדינה בצורה בלתי חוקית, בעיקר לאזור העיר חלב.
מזכרת? אסד מדפיס שטרות עם דיוקנו
כמה צריך סורי לשלם עבור כיכר לחם?
סוריה: מחסור בלחם, אנשי העסקים בורחים
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
החרמת מוצרי מזון ישראלים
העיר חלב, שהיתה עד לפני כחצי שנה המרכז הכלכלי של סוריה, הולכת ונחרבת כתוצאה מהקרבות הקשים בין כוחות המשטר לבין המורדים. בכל יום נהרגים באזור עשרות אנשים, אבל מסתבר כי מבחינת משטר אסד, תושבי העיר השנייה בגודלה בסוריה ניצבים בפני "איום" חדש ולא פחות מסוכן.
עקאד הוסיף, כי המוצרים הישראלים נכנסים לשטח סוריה מהגבול הטורקי. הוא קרא לכל אזרח סורי להימנע מרכישת המוצרים הישראליים, והדגיש כי אחד היעדים של המלחמה הנוכחית הוא למנוע מסוריה לכבד את עקרונות החרם הערבי על ישראל. "כיצד אתם אוכלים מוצרים שמיוצרים על ידי האויב של כולנו שהורג את אנשינו?", שאל המושל.
עקאד הדגיש, כי אנשיו יעשו הכל כדי לנסות ולמנוע מהגעת המוצרים הישראלים לחנויות בחלב. והנה זה פלא: ביום חמישי דיווח עיתון "אלוטן", המקורב למשטר, כי חיילי הצבא בשיתוף פעולה עם תושבי העיר איתרו בשכונת ג'מיליה שבעיר חלב, מוצרי מזון ישראלים הוברחו מהגבול הטורקי.
חשוב להדגיש כי בשל הלחימה, יותר ויותר תושבי חלב מתקשים להשיג מוצרי מזון בסיסיים. מחירי הלחם האמירו פי 10 מאז החלו הקרבות, ואולי זוהי התשובה לשאלת המושל - כיצד מעיזים התושבים לצרוך מזון שמייצר "האויב".
"טורקיה שודדת את הכלכלה הסורית"
אבל לא רק ישראל סופגת מתקפות קשות בתקשורת הפרו-אסדית. גם מקומה של טורקיה אינו נפקד. היחסים בין אנקרה לדמשק מזמן כבר לא מה שהיו, אך באחרונה מאשימה סוריה את טורקיה לא רק בסיוע למורדים אלא בשוד כלכלי.
יו"ר איגוד לשכות המסחר של סוריה, פארס שיהאבי, אמר בסוף השבוע שעבר כי ללשכת המסחר בחלב הגיעו "הוכחות חותכות" לפיהן טורקיה "גונבת" קווי ייצור סורים ומעבירה אותם לשטחה. לפי שיהאבי, אלפי קווי ייצור הוברחו בשלמותם מאזור חלב לתוך השטח הטורקי. יש לזכור כי לפני הלחימה, חלב שימשה כמרכז התעשייתי של סוריה.
שיהאבי טען, כי מדובר בפעילות מכוונת של טורקיה להרס מגזר התעשייה הסורי, שנחשב מתחרה למגזר התעשייה הטורקי. שיהאבי מסר כי עד כה נגנבו כ-1,000 קווי ייצור מהעיר חלב בלבד. הוא העריך את הנזק כתוצאה מגניבת קווי הייצור הללו ב-200 מיליארד לירות סוריות (כ-2 מיליארד דולר).
יצוין, כי הטענות הללו של המשטר הסורי תואמות באופן נדיר הצהרות שהושמעו לפני כשבועיים מצד מפקדים בצבא המורדים הסורי באזור חלב. אותם מפקדים של "הצבא החופשי" טענו כי לוחמי הג'יהאד המשתייכים לאלקאעידה נוהגים לבזוז את המפעלים בשטחים אותם הם מצליחים לשחרר מידי צבא אסד. את קווי הייצור וכבלי הנחושת מוכרים אנשי אלקאעידה בשוק הטורקי, כדי לממן את המשך מאבקם.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il