שתף קטע נבחר

 

יוון שובתת: "נבעט החוצה את הטרויקה האירופית"

ארגוני העובדים שוב משביתים את המדינה הים התיכונית במחאה על צעדי הצנע של הממשלה. הרכבות, האוטובוסים, המעבורות ובתי החולים פועלים במתכונת מצומצת ואלפים הפגינו ברחובות: "אנחנו נשבות עד שננצח! הידוק החגורה הורג את האנשים והורס את מערכת הבריאות הלאומית"

ארגוני העובדים שוב משביתים את המדינה בעקבות צעדי הצנע של הממשלה באתונה: תנועת הרכבות והמעבורות ועבודת בתי החולים ביוון פעלה היום (יום ה') במתכונת מצומצמת בעוד עובדי מערכת התחבורה ורופאים יצאו להפגין נגד הקיצוץ בהוצאות הממשלה כדי לענות לדרישות תוכנית החילוץ האירופית.

 

עוד חדשות בעולם :

האו"ם: לא ראינו מטוסים בסוריה בגלל מזג האוויר

קאמבק לרודן: העיר וולגוגרד תיקרא סטלינגרד

הייגל בסנאט: אשמור על היתרון הצבאי של ישראל

המחוקקת שנורתה בראשה: 'יותר מדי ילדים מתים'

 

בשעה שהכלכלה ביוון נכנסת למיתון זה השנה השישית ברציפות, שבו המפגינים לרחובות כדי למחות על הסיבוב האחרון של קיצוצים ממשלתיים. באתונה נרשמו שיבושים בתחבורה הציבורית - עובדים ברשת האוטובוסים והרכבות הפסיקו את עבודתם ומעבורות נותרו לעגון ברציפי הנמלים אחרי שהימאים פתחו בשביתה בת 48 שעות.

 

לא נוסעים לשום מקום. תחנת הרכבת בסלוניקי (צילום: AP) (צילום: AP)
לא נוסעים לשום מקום. תחנת הרכבת בסלוניקי(צילום: AP)

 

מאות רופאים, צוותים רפואיים, מורים ועובדי רשויות מקומיות נאספו במרכז אתונה כדי למחות נגד הצעדים ה"מסוכנים" שלדבריהם הטביעו את מערכת הבריאות על הציוד והצוותים שלה. לאחר מכן הם צעדו לעבר הפרלמנט צעקו "אנחנו נשבות עד שננצח!" והחזיקו שלטים שעליהם נכתב "נבעט את הטרויקה החוצה", בהתייחס למלווים של המדינה - האיחוד האירופי, קרן המטבע הבינלאומית והבנק המרכז האירופי.

 

ארגון העובדים הציבוריים הגדול ביוון ADEDY קרא גם להפסיק את העבודה במדינה. "הידוק החגורה הורג את האנשים והורס את מערכת הבריאות הלאומית", אמר אחד מראשי האיגוד, קוסטס ציקריקאס.

 

במקביל, איגוד העובדים הפרטיים GSEE המשיך בלחץ על הממשלה וקרא לפתוח בשביתה בת 24 שעות נגד תוכנית הצנע הממשלתית ב-20 בפברואר.


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

בהפגנת מחאה אחרת, כאלף תומכי איגוד PAME שממומן על ידי המפלגה הקומוניסטית הפגינו מחוץ לבית המשפט באתונה כדי להפגין סולידריות עם פעילים שנעצרו אחרי שפרצו אתמול למשרד העבודה.

 

ראש ממשלת יוון אנטוניס סמאראס מבקש לשמור על קו תקיף נגד השביתות והפגנות המחאה כדי להראות למלווים הזרים למדינה - כמו גם לציבור - שהוא נחוש להמשיך ברפורמות הלא פופולריות. כשעובדי הרכבת התחתית פתחו החודש בשביתה שכבר הגיעה לתשעה ימים הם נכנסו לעימות עם הממשלה ושיתקו את הבירה היוונית. השביתה הסתיימה רק אחרי שממשלתו של סמאראס פרסמה חוק חירום ואיימה לעצור את עובדי הרכבת.


חקלאים השתמשו בכבשים כדי לחסום כביש ליד העיר ארגוס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חקלאים השתמשו בכבשים כדי לחסום כביש ליד העיר ארגוס(צילום: EPA)

היו גם פצועים. מפגין וכוחות משטרה מול משרד העבודה באתונה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
היו גם פצועים. מפגין וכוחות משטרה מול משרד העבודה באתונה(צילום: AFP)

אחד העצורים באתונה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אחד העצורים באתונה(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  

החלטת המלווים הזרים בחודש שעבר להעביר את הסיוע הכלכלי ליוון הקטין את החששות שהמדינה הים תיכונית תגיע למצב של פשיטת רגל ותיאלץ לעזור את גוש האירו, אולם האקלים החברתי ביוון עדיין הפכפך.

 

שני איגודי העובדים הגדולים ביוון, שביחד מייצגים מחצית מכוח העבודה במדינה, קראו שוב ושוב לערוך שביתות מאז שמשבר החוב פרץ בשנת 2009. ADEY צפוי להצטרף בחודש הבא לשביתה נגד צעדי הצנע.

 

"נמשיך להילחם", אמר ציקריקאס. "אנו דורשים שכבדי המשקל של אירופה ישנו את מדיניות המבוי הסתום שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים התעמתו עם שוטרים באתונה
צילום: EPA
צילום: רויטרס
קו תקף נגד השובתים. ראש הממשלה סמאראס
צילום: רויטרס
מומלצים