שתף קטע נבחר

 

הפגנת גננות בצהרונים בי-ם: צהריים זה לא בוקר

עשרות גננות וסייעות בצהרונים הפגינו מול בניין העירייה. הסיבה: תוכנית במסגרת מסקנות ועדת טרכטנברג, שמהותה הארכת יום הלימודים במקביל לשחיקה עמוקה של שכרן. אחת המוחות: "התנאים מעליבים, ילדים של הצהריים זה לא ילדים של בוקר"

עשרות גננות וסייעות בצהרונים בירושלים הפגינו היום (א') מול בניין העירייה נגד יישום תוכנית להחלת יום לימודים ארוך שלטענתן תפגע משמעותית בשכרן ובתנאי העסקתן. התוכנית מתייחסת לכ-400 גננות וסייעות מ-160 צהרונים בעיר. המפגינות הגיעו ב-14:00 למקום ונשאו שלטים שעליהם נכתב "שתי סייעות במחיר אחת" ו"טרכטנברג מתהפך בכורסתו" וקראו: "כשהסייעת מנוצלת הילדה שלי סובלת".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

המפגינות מוחות על החלטת העירייה להפעיל מהיום את תוכנית ציל"ה (צהרי יום להעשרה לגילי 9-3). מדובר בפיילוט משולב למשרד החינוך, משרד האוצר והעירייה להארכת יום הלימודים - רפורמה שמהווה חלק מהמלצות ועדת טרכטנברג. מטרת התוכנית היא להקל משמעותית את הוצאות ההורים, אלא שמי שצפויות לשלם את המחיר הן הגננות והסייעות שמשכורתן תרד משמעותית: מ-62 שקל לשעה ל-42 לגננת, ומ-52 שקל לשעה ל-28.7 לסייעת. 

 

הפגנת הגננות והסייעות. "לא חשבו על ההשלכות" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הפגנת הגננות והסייעות. "לא חשבו על ההשלכות"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

על פי התוכנית, את השכר יקבלו הגננות על פי שעה, ולא באופן גלובלי כמו שהיה קודם לכן. כמו כן, אף שההורים ישלמו פחות, מספר הילדים בכל צהרון יגדל מ-20 ל-35, אבל הצוות לא יגדל בהתאם. העובדות החליטו להתאגד במסגרת ארגון "כוח לעובדים", אלא שעדיין לא גייסו את המספר המינימלי על מנת להיות ארגון יציג.

 

מוקדם יותר היום הודיעה העירייה שמשרד האוצר הסכים לאשר העלאה בתשלומי ההורים לילדים בצהרונים, שבהם הועסקו הסייעות באופן פרטי. לפי העירייה, צעד זה יאפשר להעלות את רמת השכר הממוצע של הסייעות לזה שקיבלו באופן פרטי.

 

רחל עזריה מסיעת "הירושלמים" וממובילות המאבק אמרה במהלך ההפגנה: "סבסוד עלות הצהרונים הוא משמעותי ומבורך, אבל אין צורך ואין אפשרות להפקיר בדרך את עובדות הצהרונים המסורות".

 

שרה, סייעת שהחליטה לא להיכנס לתוכנית החדשה ולמעשה פורשת מהמקצוע, אמרה ל-ynet: "אלה תנאים מעליבים. הם לא משקפים את המציאות של העבודה שלנו. ילדים של צהריים אלה לא ילדים של בוקר.

שני אנשי צוות לא יכולים להשתלט על 20 ילדים, אז מה יהיה כשיגדילו את מספר הילדים? אנחנו צריכות לספק מזון, לנקות, איך אני יכולה לתת יחס אישי מינימלי? אף אחד כאן לא חשב על ההשלכות של הדבר הזה".

 

מיטל בן לולו, גננת שעובדת במערכת ארבע שנים, הוסיפה: "אני נכנסת לתוכנית בחששות רבים. אנחנו עושות עבודת קודש ונשחקות על מנת שכל יום יעבור בשלום, אבל אין הערכה. אנחנו נעשה הכול על מנת שיקשיבו לנו ולא נהסס לא להגיע לעבודה גם מחר".

 

להפגנה הגיעו גם הורים שתומכים בעמדת הגננות והסייעות. שירה כץ-וינקלר, אם לילד בן חמש, אמרה: "אנחנו לא מאמינים בלתת לאחד ולקחת מאחר. אלה גננות וסייעות שמלוות את ילדינו במשך שנים. פיילוט משמעו להבין מה הטעויות ולשנות, אז הנה - זה השינוי הראשון שצריך להיעשות".

 

בהפגנה נכח גם ח"כ דב חנין (חד"ש), שאמר: "המאבק הזה צודק. זהו מאבק שנוגע לשכבה מאוד רחבה של גננות וסייעות, וגם להורים. אנחנו נמשיך להפגין ולא נוותר. חינוך חינם מגיל שלוש זה טוב וחשוב, אבל לא על חשבון העובדות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת הגננות והסייעות, היום בירושלים. "כשהסייעת מנוצלת, הילדה שלי סובלת"
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים