הסאנדיי טיימס התנצל: איור נתניהו עבר את הגבול
השבועון הבריטי, שפרסם ביום השואה הבינלאומי קריקטורה של ראש הממשלה בונה חומה מדם פלסטינים סובלים, התנצל. "הייתה זו טעות חמורה ביותר, לעולם לא נכוון לפגוע בעם היהודי - או בכל קבוצה אחרת אתנית או דתית"
ה"סאנדיי טיימס" הבריטי התנצל על הקריקטורה של ראש הממשלה בנימין נתניהו שפרסם בשבוע שעבר, במהדורתו הראשונה לאחר ניצחונו בבחירות בישראל. בהתנצלות שפורסמה היום (יום א') בידי העורכים ומופיעה גם באתר האינטרנט של העיתון היוקרתי, נכתב כי הקריקטורה, שרבים תיארו כאנטישמית היא "טעות" ופרסומה מהווה "חציית גבול".
בקריקטורה של המאייר הידוע ג'ראלד סקרף, שאייר את "החומה" של פינק פלויד, נראה נתניהו מעוטר באף גדול ואדום בונה חומה מדם של פלסטינים, וכולא בתוכה את הפלסטינים שזועקים לעזרה. תחת הציור נכתב "הבחירות בישראל... האם תהליך השלום ימשיך להיבנות?" באנגלית זהו משחק מילים מוצלח עוד יותר, שעושה שימוש במילה "בטון" כפועל שמשמעותו הידוק או חיזוק: "Israeli Elections… Will Cementing Peace Continue?" נכתב באנגלית.
זוהי ההתנצלות שפרסם היום השבועון:
"בשבוע שעבר פרסמנו, כפי שעשינו כמעט כל שבוע מאז 1967, קריקטורה מאת ג'ראלד סקרף. עבודותיו מזעזעות ומלאות דם ודעותיו הן שלו ולא של העיתון הזה. הסאנדיי טיימס תמיד הבין את דאגות הביטחון הלגיטימיות של מדינת ישראל ודיווח עליהן.
"זה דבר אחד לעיתון לתקוף מנהיג באמצעות קריקטורה – ולגיטימי לתקוף כך מנהיגים ישראלים כמו כל אחד אחר. אבל זה דבר אחר לשקף בקריקטורה, אפילו ללא כוונה תחילה, איקונוגרפיה היסטורית שהיא אנטישמית או קשורה לרדיפה.
"הציור של בנימין נתניהו שפרסמנו, שמראה אותו עולץ בדם של פלסטינים, חצה את הגבול. הייתה זו טעות מצדנו לפרסמו בכל יום, אבל העובדה שיום ראשון שעבר היה יום הזיכרון הבינלאומי לשואה העצימה את הטעות.
"אנו מבינים שגרמנו לפגיעה חמורה, גם אם לא מכוונת, שגרעה מיום שמציין את אחד ממפגני
הרשע הגדולים בהיסטוריה האנושית. הסאנדיי טיימס סולד מאנטישמיות ומגזענות מכל סוג ולעולם לא נכוון לפגוע בעם היהודי – או כל קבוצה אתנית או דתית אחרת. פרסום הקריקטורה בשבוע שעבר היה טעות חמורה ביותר. אנחנו מתנצלים ללא כחל ושרק".
למחרת פרסום הקריקטורה התנצל על פרסומה הבעלים של העיתון, איל התקשורת האוסטרלי רופרט מרדוק. הוא כתב בתגובה בחשבון הטוויטר שלו שהמאייר סקרף - אמן ותיק שלעתים קרובות משלב דם ביצירותיו - לא משקף את הקו המערכתי של העיתון "טיימס". "עם זאת, אנחנו חייבים התנצלות גדולה בגין האיור הגרוטסקי והפוגע", "צייץ" מרדוק.