זה לא יום לעבוד בו: "הנעליים במשרד, ואני בחוף"
"מה יותר טוב מים, שמש ובירה". יניב מתל אביב חילץ את עצמו מהמשרד והגיע לחוף מציצים. והוא לא היה לבד. גם בחוף כאמל בחיפה ניצלו את הקיץ שנחת עלינו באמצע החורף: "התבקש לעשות פה הפסקת צהריים, במקרה היה איתי בגד ים בתיק"
24 מעלות בתל אביב, באשקלון ובבאר שבע ואתם עדיין במשרד? מזג האוויר האביבי והנפלא הוציא היום (ב') לא מעט ישראלים ממקומות העבודה לחופי הים ולפארקים. אחד מהם הוא יעקב כהן, תושב גבעתיים בן 54, שהגיע כהרגלו למשרד, אבל אחרי שעתיים - השתנו התוכניות: "מזג האוויר בחוץ עדיף על מזג האוויר במשרד, אז אספתי את עצמי, נכנסתי לאוטו, שם השארתי את הגרביים והנעליים והלכתי ליהנות בחוף".
"הכול פחות חשוב מלספוג קצת שמש ואוויר נקי של ים באמצע החורף", אומר כהן, והוא לא לבד. עוד עשרות כמותו פקדו משעות הבוקר את חופי תל אביב. תפוסה מלאה נרשמה בבתי הקפה לאורך החופים. יניב מתל אביב ושי מגבעתיים הגיעו אף הם לעבודתם והבינו מהר מאוד שעדיף לעשות את היום הזה בחוץ. "המתכון הטוב ביותר להתחיל את היום הוא לאכול ארוחה טובה ואז לבוא ולהתחרדן קצת בשמש. עד שיש לנו שמש כזו אחרי חורף קר, אנחנו אומרים לה כן, כי מה יותר טוב מים, שמש ובירה", אמר יניב.
גם בני הנוער העדיפו את צלילי הגלים על פני קולות המורים בבית הספר. "ראינו את התחזית, 25 מעלות. זה לא יום לבית ספר, זה יום לים", סיפר יובל וייצמן בן 17 מרמת גן. וייצמן התקשר אתמול לחבריו וביחד החליטו לוותר על שיעורי ספרות ואנגלית ולהגיע לחוף "מציצים" בתל אביב.
איריס גרינברג, תושבת תל אביב המכונה גם "נסיכת חוף מציצים", הגיעה הבוקר עם שאר החבורה הקבועה, אך לא בגלל השמש ומזג האוויר היפה. "אנחנו פה גם בגשם וגם ברוח, שלוש-ארבע פעמים בשבוע, כך שבשונה מיתר המבלים בחוף היום, אנחנו אוהבים לנצל את תקופת החורף". מוישל'ה מקריית אונו, שישב ליד גרינברג, לא מבין אנשים שנשארים בעבודה ביום כזה. "צריך לנצל שמש שכזאת ולבחור בים כעבודה חלופית".
בניגוד לחוף מציצים בתל אביב, בחוף כאמל בחיפה נצפו רק בודדים. הים עדיין בצבע חום-ירקרק, זכר לסחף שזרם בימים הסוערים בשבוע שעבר. רק מעטים העזו לפשוט חולצה ולטבול במי הים, בטמפרטורה שאינה גבוהה מ-18 מעלות. אחד מהם היה איתן לבנה, סטודנט לתואר שני ומתרגל בטכניון, שניצל הפסקת צהריים בין פגישה במרכז הארץ לעבודתו בטכניון, לכמה דקות של שקט בחוף הים. "זה פשוט התבקש, בחום הנעים הזה, לעשות הפסקת הצהריים, ובמקרה היה איתי בגד ים בתיק", סיפר בחיוך. "אז עצרתי בארומה ולקחתי ארוחת צהריים לחוף הים. אני מאוד אוהב לשחות בים, והלוואי שיכולתי להגיע לכאן יותר", אמר לפני שנכנס למים לטבילה מרעננת.
"נפגשנו באמצע הדרך, בחיפה"
בוריס, סטודנט מאוקראינה שלומד בפקולטה לאבולוציה באוניברסיטת חיפה, הגיע לארץ לפני שלושה חודשים וזו הפעם הראשונה שלו בחופי ישראל. "המים ממש נעימים, רגילים, אבל שמעתי שבקיץ ממש כיף פה", אמר. צפונה משם, עסקו אור פריצקי וליה שקד, סטודנטיות ממכללת ויצו בחיפה, בצילומים לפרויקט שהן אמורות להגיש ביום ראשון הבא. "ניצלנו את מזג האוויר היפה, וזה התאים לנו בדיוק כי בסוף השבוע אנחנו צריכות לגמור את הפרויקט. גם נעים וחמים וגם הים לא סוער, כך שאנחנו יכולות לצלם בתוך המים". הפרויקט, אם התעניינתם, עוסק באות א' וביבשות המתחילות כולן באות הזו.
על שמיכה בהמשך החוף ישבו טלי מהרצליה ובת דודתה תמי מראש פינה, שהגיעה עם התינוק שעסק בבדיקה יסודית של החול ובניסיון עקשני לאכול ממנו. "אנחנו נפגשות באמצע הדרך", הסבירה טלי. "אני מגיעה מהרצליה והיא מראש פינה. שמענו שיהיה היום מזג אוויר יפה אז קבענו להיפגש כאן. לנצל את ההזדמנות לראות את הים וליהנות מהשמש. הלוואי שהיינו נפגשות יותר", סיכמו.
אלכס מחיפה סרק את החוף במגלה מתכות. "זה בעיקר תחביב, לא עבודה", הסביר. "אני עושה את זה כבר יותר מ-30 שנה, בעיקר אחרי סערה, כשהגלים מזיזים את החול ממקום למקום. אבל מי שחושב שאפשר להיות מיליונר מזה, שיחשוב שוב. מה שאני מוצא פה זה בעיקר כסף קטן". כאשר המכשיר מצפצף, אלכס חופר בחול באמצעות מכוש קטן ומוציא לשונית של פחית. "ככה זה רוב הזמן", הוא אומר בחיוך. "אני רק מנקה את החוף. על כמה עשרות לשוניות מוצאים מטבע קטן, וכל כמה עשרות מטבעות מוצאים אחד גדול יותר, אז תעשה את החשבון לבד. אבל אני כמו דייג. הוא זורק את החכה ולא יודע מה הוא יוציא, וגם אני ככה. מה שבא".