שתף קטע נבחר
 

מארחים בבית עם שגב: 4 מתכונים ביתיים

הוא מצליח תמיד לעשות אוכל טעים ופשוט מוצלח. שגב משה משדך את המנות שלו למתכונים קלים ונהדרים להכנה ביתית: סלט עגבניות איטלקי, אורז ירוק ומתובל, ברוסקטה עגבניות, סלט טחינה וחומוס

הרבה פעמים כשאנשים פוגשים אותי ברחוב, הם עוצרים אותי ושואלים בשקט: "תגיד שגב, איך מכינים אורז שיוצא אחד אחד? איך מצליחים לבשל פסטה שלא תידבק?". אחרי שאני משיב, ברוב המקרים גם מבקשים ממני לדעת איפה אפשר לאכול את המאכלים שאני מכין בטלוויזיה. היום אני יכול להפנות אותם גם למטבח הביתי שלהם.

 

עוד בערוץ האוכל:

שווארמה בגרסת השף: אוכל מזרחי במסעדות גורמה

מהודרים: 4 מתכונים בניחוח הדרים

מנת קרב: ראיון עם דיוויד פרנקל  

 

הכתבה שלפניכם כוללת תשובות ל-2 התחומים שבהן אני נשאל את השאלות האלו. מצד אחד, יש בהם מדריך למנות כמו אורז מתובל שיצליח לכולם, עם הטיפים המתבקשים ומצד שני - הם משתלבים לצד המנות של "שף שגב". השילוב בין האוכל שלכם לאוכל שלי מוליד פתרון מושלם לאירוח ביתי.

 

כל ביס - חגיגת טעמים בפה. קציצות עוף של שגב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כל ביס - חגיגת טעמים בפה. קציצות עוף של שגב(צילום: ירון ברנר)

 

אורז בלתי נשכח - אורז מתובל וירוק

קציצות עוף ברוטב עגבניות זה מתכון שכולם אוהבים. אורז לבן עם צמחי תבלין טריים וצנוברים, יכול להיות תוספת מעולה למנה כזאת.

 

כמה טיפים לפני שמתחילים:  

  • לא מעט פעמים, האורז נדבק לסיר - זה בסדר, זה יכול לקרות גם לטובים שבינינו. לכן בהכנת אורז עדיף להיות כמה שיותר מדויק מבחינת הכמויות.
  • הוספת צמחי תבלין טריים בשלב הנכון יכולה ממש להקפיץ את התוצאה בכמה רמות מעלה.
  • מומלץ להגיש את האורז כתוספת עם קציצות עוף ברוטב עגבניות.
  • את רוב צמחי התבלין מוסיפים תמיד בסוף הבישול כגון: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום וכו' למעט הצמחים הקשים כגון רוזמרין או טימין. כך הפיגמנט הירוק (כלורופיל), נשמר בגוון ירוק בוהק, וכמובן גם הטעמים ממוקסמים ולא מרירים.

 

המרכיבים:

 

לאורז:

2 כפות שמן זית

2 כוסות אורז לבן

כפית מחוקה של מלח שולחן

2 קורט פלפל לבן

3 כוס מים רותחים היישר מהקומקום או מהסיר

 

עבור תערובת התיבול:

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות כוסברה קצוצה דק

1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק

חופן צנוברים קלויים מראש

יוצא אחד אחד. אורז עם הפתעות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יוצא אחד אחד. אורז עם הפתעות(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את האורז ואת המלח ומערבבים היטב. ברגע שהאורז חם ושקוף - מוסיפים את המים הרותחים. מכסים את הסיר עם מכסה ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש. מבשלים במשך 17 דקות על השעון (!) ובסיום מכבים את האש. משאירים את סיר האורז עם מכסה סגור למשך 3 דקות נוספות.
  2. פותחים ומוסיפים את תערובת העשבים ואת הצ'ילי צנוברים ומערבבים בזהירות.
  3. הגשה: מגישים את האורז המתובל חם לצד הקציצות.

 

סלט טחינה וחומוס

קציצות דגים ברוטב עגבניות זה אחד הדברים שאני הכי אוהב ובארוחת שישי שאימא מכינה את הקציצות המפורסמות - אנחנו נוהגים לאכול אותם עם חלה טרייה וטחינה. השילוב פשוט להכנה ומושלם, אבל עם כמה תוספות קטנות החוויה מרקיעה לשחקים גבוהים עוד יותר אף יותר.

 

אז את קציצות הדגים ברוטב עגבניות שלי ניתן למצוא כבר בכל סופרמרקט, את התוספת אתם מוזמנים להכין. השילוב יהיה מנצח זה בטוח.

 

המרכיבים:

 

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית משובחת ככל שרק ניתן

1.5 כוס מים קרים במיוחד

קורט מלח שולחן

 

לרוטב הלימון וגרגירי החומוס:

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף כוסברה טריה

1 שן שום כתושה

1/2 לימון - רק את המיץ

2 קורט אבקת כמון

1/4 פלפל ירוק חריף

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים

 

קציצות מושלמות עם טחינה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קציצות מושלמות עם טחינה(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה קטנה עם טחינה גולמית בהדרגתיות את המים הקרים.
  2. מערבבים ומביאים את הטחינה למרקם סמיך כמו של ממרח חומוס. מוסיפים מעט מלח שולחן לפי הטעם ומכניסים למקרר עד לרגע ההגשה
  3. מכינים את רוטב הלימון: טוחנים במעבד מזון קטן את הפלפל חריף עם המיץ לימון, שמן זית, כוסברה, פטרוזיליה, שום וכמון
  4. יוצקים את התערובת לקערה קטנה עם גרגירי חומוס.
  5. אופן ההגשה: מניחים בצלחת גדולה ועמוקה 4 כפות טחינה סמיכה את הרוטב לימון והגרגירים ויוצקים מעל הטחינה ומגישים לצד קציצות דגים ברוטב עגבניות

 

ברוסקטה עגבניות מוגשת לצד סלט חצילים ולבנה עם זעתר

פתרון פריך וטעים לאירוח קליל. כל מה שצריך באגט טרי, אפילו פשוט מהמכולת ואת השאריות אפשר לטבול בסלט פלפלים קלויים או חצילים וגבינת לבנה

 

המרכיבים:

1 באגט, חתוך לפרוסות אלכסוניות

1 שן שום כתושה

3 כפות שמן זית

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

4 עלי בזיליקום פרוסים דק

1 פרוסת אנשובי קצוצה, רק מי שאוהב

1/4 לימון - רק את המיץ

 

מעודנת ופריכה. ברוסקטה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מעודנת ופריכה. ברוסקטה(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. אופים את פרוסות הבגאט בתנור או קולים במצנם.
  2. מערבבים בקערה קטנה עגבניות עם שום שמן זית לימון בזיליקום ואנשובי קצוץ.
  3. כאשר רוצים להגיש טועמים ומשלימים טעמים לפי מידת הצורך עם מעט מלח ופלפל.
  4. מניחים על כל צנים סלט עגבניות ומגישים לצד סלט חצילים וגבינת לבנה.

 

סלט עגבניות איטלקי 

מוגש לצד פסטה בולונז.

 

המרכיבים:

לסלט:

3 עגבניות טריות חתוכות לפלחים

2 חופנים של עלי רוקט

7 זיתים ירוקים משובחים מגולענים

1 חציל קלוי מראש על האש ומקולף

1 מלפפון ירוק חתוך לפרוסות או לרצועות

 

לרוטב:

1 כפית חרדל

1 כף דבש

1 כף אגוזי מלך

1 כף חומץ בלסמי

1/2 כוס שמן זית

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)


 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסלט: מניחים על צלחת גדולה את החציל הקלוי מעל מפזרים את עלי הרוקט, הזיתים והמלפפונים.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בבלנדר ויוצקים מעל הסלט ומגישים לצד פסטה בולונז. את הרוטב בולונז כבר ניתן להשיג בכל סופר-מארקט, את הפסטה אתם יכולים להכין בבית.

 

  • שגב משה הוא השף של סדרת "שף שגב " ומסעדות "שגב" ו-"שגב אקספרס". מצלמים מתכונים באינסטגרם או בפייסבוק? תייגו את שגב בהאשטאג #segevmoshe או פרסמו בעמוד הפייסבוק של השף והמנה הזוכה תשתלב בליין המוצרים החדש ותזכה את בעליה ברבע מיליון שקלים

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קציצות ברוטב עם טחינה בצד
צילום: ירון ברנר
שגב משה
צילום: גדי דגון
מומלצים