מעלות חוסכת: כל פנסי העיר יוחלפו לנורות LED
בתוך כחודש יוחלפו כל מנורות העיר מעלות לפנסי LED בעלות של 12 מיליון שקל. הצפי הוא כי תוך שלוש שנים העירייה תחזיר את ההשקעה, ובתוך עשור תחסוך כ-15 מיליון שקל
13 אלף נורות בעיר מעלות - כל הפנסי תאורת הרחוב וכן גופי התאורה בכל המוסדות הציבוריים - יוחלפו בקרוב לנורות חסכוניות מסוג LED.
- הדמיון בין נורות חסכוניות עולה לכם 80 שקל
- מכרת נורות לא חסכוניות? תיקנס ב-5,000 שקל
- המדינה כופה נורות חסכוניות. ואם לא בא לנו?
מדובר בחלק מפרויקט התייעלות אנרגטית, המקיף ברשויות בישראל, שהתחיל בעיר עוד לפני כשנתיים. אז, פנו בעירייה למשרד רואי החשבון ארנסט אנד יאנג, שביצע סקר טכני להתייעלות אנרגטית, תוך דגש על הצורך בחיסכון באנרגיה והפחתת פליטת גזי חממה.
למרות הסיוע הממשלתי, עלות הפרויקט כולו, העומדת על כ-12 מיליון שקל, תצריך גם מהעירייה להכניס את היד לכיס, אך, ככל הנראה, מדובר בהשקעה משתלמת. לפי החישוב שבוצע במעלות, העירייה תחסוך 2.4 מיליון שקל מדי שנה על הוצאות החשמל השוטפות עם המעבר לנורת החיסכון. בתוך שלוש שנים העירייה צופה להחזיר את ההשקעה, ובתוך 10 שנים לחסוך כ-15 מיליון שקל.
נורה חסכונית אך יקרה
נורת LED נחשבת לחסכונית במיוחד בצריכת אנרגיה וצורכת עד 90% פחות מנורת ליבון. חסרונה הגדול הוא מחירה הגבוה: עלות נורה שכזאת לשימוש פנים עומד על עשרות עד מאות שקלים. מחיר תאורת רחוב מגיע עד ל-2,000 שקל ליחידה.
"החלפת הנורות הן רק חלק מפרויקט גדול יותר שמובילים בעירייה להתייעלות אנרגטית", אמר עופר בורשטיין, שאחראי על הפרויקט בעיר. לדבריו, הנורות יהיה מתוצרת כחול-לבן ותהיה בהן אפשרות לשלוט על עוצמת התאורה מרחוק.
ראש העיר שלמה בוחבוט, המשמש גם כיו"ר מרכז השלטון המקומי, אמר: "לקחנו על עצמנו להיות חלוצים ומובילים בנושא קיימות, ולהניע את פרויקט הקטנת פליטות גזי חממה. כך למשל במהלך שנת הפעילות 2013 כל מוסדות הציבור בעיר ירושתו במערכת חיישנית שתופעל באמצעות גלאי נפח: האור במשרד ייכבה אוטומטית כשהעובד ייצא, המזגן יפסיק לפעול כשלא יהיה אף אחד בכיתה ועוד.
"עם יישום התוכנית להפחתת גזי חממה, אין ספק שהפכנו להיות עיר מקיימת לפי הקריטריונים של אמנת קיוטו (הסכם בין המדינות המתועשות להפחית את פליטת גזי החממה - א"ש)".